1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.764
    Допаѓања:
    21.489
    Епа нема зошто да се плашиш кога си се проверила и се' е како што треба. Сите мокриме често, пиј си повеќе чај од брусница и не се секирај.

На Снегулк@23 и sweet.woman им се допаѓа ова.
  2. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.764
    Допаѓања:
    21.489
    Честитки мама! Живи, здрави и благословени да сте! :l:

На GIGI69 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Да, боли и тоа како:rofl:

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Честитки мамичка, здрави и живи да сте:l:

5. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.025
    Допаѓања:
    8.509
    So lesno mami. Jas prvo samo na domasnite kazav uste pred da slusnam srce. A od koga slusnav srce samo na najbliskite drugarki i bratucedite. Na rabota doznaa zosto ostanav na bolovanje. A vo malo gradce ziveam i vo takva firma i odma rekla kazala. Taka da mislam veke deka cel grad znae :D. 12+3 sum inace. Ama ic ne se zamaram okolu toa. Bidi ti dobra i vo ubavo raspolozenie i na koj mislis deka imas potreba da si kazes kazi si. Jas barem taka postapiv. Bidi mi pozdravena i ubava i skolska bremenost da si imas.

На Sofi.ja, sweet.woman и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  6. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.025
    Допаѓања:
    8.509
    Cestitki mami. Da ti e ziva i zdrava princezata i samo radosti da vi nosi. :hug::l:

Последна измена: 16 ноември 2022
  7. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    9.314
    Девојки веке два саати имам јака болка на едната страна од грбот.
    Си поврзувам дека е можно да е жолчката нели дека имам камења.
    Ми е страв некој напад да не добијам баш сега. Дури ми гори местото.
    Што можам да пијам за болка сега? Спазмекс? Му пишав и на докторот ама чекам да ми врати

8. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.309
    Допаѓања:
    11.722
    Девојки, остри болки во папок, како бодежи, нормални ли се?
    Да е мускулно да се напијам магнезиум, ама вака...

Буквално остро ме боли папокот, ме штрека. Искуства, мислење?

16+6 сум

9. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.780
    Константна болка ти е и каде е лоцирана во грбот,кичма или горен дел? Напиј се спазмекс ако не ти се смири појди на лекар

10. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Може да е од што се истегнува местото. Мене како струја ме пецкаше. Ај пробај со нешто мрсно намачкај се со кружни движења да видиш дали ќе ти помогне.

На Suze18992 и DaisyDoo им се допаѓа ова.
  11. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Почекај го докторот да ти одговори што да пиеш. Ако добиеш појаки болки оди во Чаир нека те видат, може ќе ти пуштат една инфузија да ти ги смират болките.

12. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    26.273
    Прво ли ти е? Јас после 22 недела го осетив

На DaisyDoo му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    9.314
    Фала ви. Константна да. Жи рече спазмекс да се напијам

На Starchild и Iris-1234 им се допаѓа ова.
  14. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    26.273
    Баш ми е мило што сте го слушнале срцето:inlove:
    Паа на нашите после после преглед одма, а на пријатели, роднини уште не хах со првото одма кажавме ама сегаа немаме кажано, иако веќе личам на трудница ама не забележале до сега.
    Сакаме фотосесија да и напрајме на малава прво со маичка Big sister и балонче со бебе,ќе видиме после 18та недела тоа кога за точно ќе видат дали е машко или женско, па така можно е сите да дознаат .

На Снегулк@23, danichap и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  15. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.309
    Допаѓања:
    11.722
    Прво ми е.
    Охоо значи има време, здравје.

@Iris-1234 Ама внатре ме штрека и боди болка, во папокот, внатре ли да намачкам? Не сум ставала мрсно внатре.
    Еве гуглам по интернет, нешо инфекции ми вели. :(
    Скоро матичната кога ме гледаше на ехо, баш ми искоментира "супер, нема папочна кила".

16. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Внатре штом ти е пак е од бебето, тука негде се затегнува местото и од внатрешна страна па боли.
    Сепак пробај надвор да се намачкаш со нешто мрсно, мене кружните движења ми делувале ко масажа и ми попуштала болката.

На DaisyDoo му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.450
    Допаѓања:
    18.701
    Фала ти многу:l::l:

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Eluna

Eluna Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2019
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    407
    Ќе пишам апдејт за дешавањата по дома, тие што ме читаа, за некој ден ќе пишам и во породилни. Премногу работи се случија, ќе се потрудам што пократко. Со син ми два дена бевме во болница, третиот дојдовме дома и имавме убав пречек од мајка ми и свекрва ми, ама само после еден час почна циркусот. Од тогаш до вчера дома беше права турска серија. Јас откако си дојдов од болница, сама си го пресоблекував детето, си го заспивав, си го доев. Тоа уште во болница си заспиваше на града кај мене, после го ставав во креветче. Мајка ми имаше настинка и цело време стоеше со маска во ќошот на трпезариска, една недела не можеше до детето да се доближи а свекрва ми се поду. Кога и да го земеа плачеше, и после си го земав јас и си зспиваше кај мене без да го нишкам, без да му пеам. Свекрва ми викаше лошо било научено требало и кај други да спие. Премногу млеко пиело, морало да почне чај иначе ќе почнел стомак да го боли. Не обрнував внимание, си терав по мое. Викаше не можела внук да фати, јас и викам ете не ти седи плаче, сака кај мене да заспива. Имаше расправија да му давала чај од камилица, маж ми ја подржуваше, а мене бабицата ми рече само чај Fenchel Tee се вика. Свекрва ми викаше таа им давала од камилица и ене ги кај се ми вели, кој од кој поубав. Сепак не дозволив да му дадат. Сцена што никогаш нема да ја заборавам, направија од чајот што реков јас, мене ми беше страв од шишето ми се виде цуцлата голема, да не голтне многу чај и да се задави. Вика маж ми, дај и го на мама, каква си не сакаш да ти се помогне. Ај реков добро. Го зема таа, детето не сака да пие, плаче на цел глас вришти, а не го болеше стомаче. Таа му ја отвара устата насилно, мораш да пиеш мораш, ќе те заболи стомак. Мене косата ми се крева, одам и велам дај ми го детето, е не ти го давам вели, мора чај да пие. Јас уште еднаш со повишен тон, дај ми го детето да го надојам и заспијам, вика е нема шанси да ти го дадам го поду од млеко. И трет пат на цел глас и викам, ДАЈ МИ ГО МОЕТО ДЕТЕ. Ми го даде и ми вели, е ако така сакаш, сама си правиш нервоза, научено само да цица млеко и ќе ти плаче и само кај тебе ќе спие. Маж ми остана здрвен, мајка ми стана и дојде и и вели, детето на мајката, твоето дете е до тебе, ако ти е толку ќејф земи нахрани го. Бебево има само неколку дена, ти сакаш од мајка да го делиш, да спиело кај други и му кратиш мајчино млеко. Тоа уште мисли во стомак е, што правиш вака греота. Никој ништо не рече повеќе, јас навечерта плачев, маж ми ми вели извини за се, не знам ни јас што да правам, прави ми вели ти како осеќаш најдобро дека е. Јас не му зборев. Пред оваа сцена имаше обиди таа да го пресоблекува, на балкон носење да обелел тенот, и други работи ама јас ништо не дозволив. Сакаа да го капат а попочната врвца уште непадната, бабицата рече не. Му ставија пудра и бабицата викаше никако ова повеќе, јас сум одговорна за него, никако пудра на врвцата. После оваа сцена плачеше ќе си одела, не сме знаеле арно некој да ни прави, будала била што дошла да помогне, ќе сме виделе како боли да си родител и слично. Маж ми ми рече почесто во соба да бидам со детето а поретко во дневна. Јас почнав да се осеќам депресивно, неспиена, уморна, раната од шиењето ме болеше, не можев ни мала ни голема нужда, градите крвави отечени, левата запушена. Болки во бубрези сигурно од епидурал, разочарана што маж ми не доведе во ваква ситуација, имав траума од болница каде бебето ми се задави во спиење и ставав аларм навечер на секој пола сат да видам дали е задавено. Преку ден безброј формулари пополнував пошто маж ми не знае добро германски. На маж ми му реков не сакам расправии со мајка ти, ако го изгубам млекото од стрес никогаш нема да ти простам. Рече ќе зборам со неа и уживај, не се нервирај. Следните денови свекрва ми беше смирена, мајка ми му се навре на маж ми, абе комедии. Ладно било за бебето, како можел да штеди на бебе, а тој не штедеше него бабицата му рече не во ептен топло. Па му се навре, правел галама кога спиело бебето, цуцлата не ја миел добро, бактерии, го пукна хахахха. Со свекрва ми една отвори друга затвори на балконската врата, го будеше маж ми ко ќе спиеше. Јас не можев никако преку ден да спијам лупање тропање по станот и почна маж ми да вика кога спие таа со бебето ништо да не прават. Мајка ми и вели на свекрва ми ти како го будиш бебето, син ти не е бебе, и тој кога ќе спие ќе лупаме. Најсмешно ми беше кога дојде прв пат бабицата, се нацртаа двете да слушаат и ги избрка. Рече родителите само да слушаат, секој ден ги зафркава кога ќе дојде им оди во кујна им вика што скувавте денес убаво хаха. Ја замразија, ваква била таква била, лоши совети давала работела за пари не и било гајле за детето, нив ги болело детето неа не. И најстрашната сцена што нема да ја заборавам, кога го зеде свекрва ми детето во скут ми вели донеси ми чаша вода. И вели мајка ми, да бе ти така сакаш, бебето да не цица на мајка му, ти да го храниш со шише и кај тебе да спие, да го тресеш по собава да го заспиваш му го потреси мозочето не знаеш со нежно а ќерка ми да ти готви, чисти пере. Криво ти е што се знае сама, не ни бара помош. Многу го тресеш детето треба полека. И стана да и го земе. Оваа не дава мајка ми трга, се раздрпаа на детето. Не можам да заборавам што видов. Маж ми се развика што правите бе еј, тоа не е кукла, ми вели мене земи го детето оди во соба ти реков таму да седиш. Нив после им викаше повеќе да не ни иделе ако правеле вака, ќе им резервирал карти поефтини и крајов на месецов да си оделе. Ќутеа двете и уште ќутат сега гледаат турски серии, јас само во соба сум. Свекрва ми сакаше да иде секои три месеци додека пораснело детето за во градинка, фала Богу мислам сега нема да дојде. Од маж ми сум многу задоволна како се грижи за бебето, цела ноќ се менуваме до сабајле да го заспиваме и кога го боли стомаче. Ама за другото не му имам заборавено и не знам како ќе биде понатака. Многу погреши.

На Kateruna, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, ivance.. и 9 други им се допаѓа ова.
  19. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Не ми се верува што читам, срцето ми го скрши на милион парчиња. Зар вака се прави на штотуку породена жена и на новороденче? Нормални ли се луѓето? Не ми се верува!!!
    И да, маж ти многу погреши, а ти мама држи се и не попуштај, твое дете-твои правила! Чувај се и на дозволувај да ти ја раздрмаат психата... и гледај да ги испратиш дома што порано!

На Suze18992, 1209, Снегулк@23 и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.764
    Допаѓања:
    21.489
    Не ми се верува ова што го читам, ццц пу бе пу срам да и е! Што поскоро да ги избркате од дома и двете, па ако сакаат цел живот да не ви зборат, ова не се мајки, не знам што се. Свекрвата особено е права вампирка, слободно можам да го употребам зборот колку и да е груб. Коса ми се крена што читам, камоли ова да го доживувам. Држи се мама и не попуштај, детето е само ваше и на никој друг!

На Suze18992, 1209, АнаМаријаД и 4 други им се допаѓа ова.