Мајка од мене имаш голема подршка. Биди силна и верувај во себе . Слушај бабица и други стручни лица. Сопругот згреши ама сигурно бил многу збунет и неможел правилни одлуки да донесе. Зборувај смирено со него за ситуацијата верувам дека нема да ти заврти грб. А ти со насмевка постојано и не проќутувај.
Еве пола час нека е. Ама и 1 час не е голем проблем, секако ќе потседнеш, ќе застанеш, битно по ручек да не се залегнува дома и да се исклучи целосно пешачењето. Мене 10 15 минути ми се малку, лично за мене енергијава да ја истрошам. А кога немам сила, не можам ни чекор. Затоа, како што ми велеше докторот и мене, колку што можеш, без напор. Ама онака шеткање лагано, убајна. Е со воздухот сме на штета, за жал. Дури и во Охрид кај нас навечер ептен е загадено, не се дише со полни гради. А кога е чисто, крај езеро е милина. Така пешачев во првата бременост заедно со маж ми сами, ептен релаксира. Сега со детенце, треба редот да му се гледа и подруга е динамиката на денот.
Добро бе овие болки во лигаменти од ширење толку неподносливи се или да си барам помош од лекар да не не е тоа? Немам ич спиено, може 2 часа ако се собере се. Ако легнам на лева страна кај јајникот доле болка корне, ако седнам ме притиска нешто во средина исто со болка, само на десна уште не ме фатило. Најблиску што можам да опишам е како собрани гасови во црева само x10 болка. Ни со магнезиум не поминува, па мене ова ако не ме остава да спијам, јас како ќе се пораѓам. Бебе си мрда најнормално, осеќам мало пецкање длабоко во вагината пишав и претходно во темава. 28 недела сум, вака е до крај? За контрола имам уште многу, пред 7 дена бев се беше перфектно(зборови од докторката).
Добро утро мешковци Покрај сите лоши свекрви вештерки јас еве да ја пофалам мојата Живеевме 6год во заедница а сега сме веќе 3год башка. За среќа не дојде ред да се скараме фала богу ама изгледа и јас и таа прифативме дека мора така да е и си се помиривме со тоа дека заедно ќе живееме и да се скараме нема каде да одиме За среќа досега не се меша ни па има некакво влијание над маж ми дури повеќе со мене се консултира одколку со него за било што. Иако не сме заедно таа прави ручек ние одиме јадиме и како господа дома си се враќаме. Е знае понекогаш да претера со зборување бидејќи е така зборлеста малце повеќе, нели и тие да кажат мислење и да дадат предлог ама и прифаќа критики, јас сум директна за се и се и кажувам ова вака не, ова така не и таа само ќе рече добро синко вие си знаете како сакате така не ви се мешам. Во глобала свекрвица ми е погодена се надевам ќе остане ваква и кога ќе се роди бебуш, ама по муабетот што го имаме правено и кажав дека јас се ќе си правам сама ако ми треба помош ќе му кажам и неа и на мајка ми, а до тогаш да не се мешаат како ние ќе си одлучиме така, и на сето тоа ми рече па нормално синко ваше дете е тоа вие знаете најубаво како треба, нашето помина кога ние кажувавме што треба да се прави Муабетот ми беше покрај сите мрачни свекрви што ве читам јас изгледа сум баш сум имала среќа и секако дека го ценам тоа. Имајте убав ден галите мешиња и не си ставајте на срце се. Терајте си како вас ви одговара а тие секогаш ќе имаат по нешто да додадат
10мин е минимум за да почне инсулинот да работи, не ти зборувам јас за колку е убаво, убаво е 1 час, ама не можеш да речеш нека застане животот јас шетам еден час сега. Супер е 1 час, ама тоа е во идеални ситуации ако 9м ги преседиш дома, не одиш на работа и само тоа ти е обврска, да истераш бременост. 10мин се сосема доволни, а секоја минута плус ти е екстра. Јас темпирам и на работа појадок со пауза, јадам пред пауза за да можам тие 20мин паузата што ми останува да ги искористам за шетање. Башка како поминуваат месеците се потешко и потешко е, 1 час пешачење на крај на 8ми, ќе се распаднам. Иначе препораката е дефинитивно шетање после секој оброк. Не велам јас тоа, велат доктори кои се бават до дијабет.
Женски на цтг имав само една контракција, ресто е мирно. За колку време можам да очекувам зачестени или нема правило?
Ајде скршете лед ти и @Misskirova па после јас сум на ред. Ќе чекам од вас искуства за царски. Јас сум многу збунета и исплашена. Што од пораѓајот , што од тоа што следува после.. А од друга страна одвај чекам да ја гушнам више беба.. Синоќа ја сонував, љубов мамина
Само да е се у ред. Мене нервозата ми е на левел 10. Ништо не можам да поднесам веке. Ајде нека искача си викам цело време
Оффф и јас сум преплашена исто како тебе... Се плашам многу и од царскиот ама се плашам и после тоа како ќе биде ама едно е сигурно: едвај чекам да се гушнеме со бебуш
Девојки. Дали се океј Виолета пелени 1? Пишува од 2 до 5 кг ,а на 2ка пишува од 3 до 6кг. Незнам да не се зезнав ,да не требаше директ 2ка да земам?
Одлични се ќе видиш како ќе биде бебе, ако треба наредно ќе си купиш 2ка. За сега 100% тие ќе ти се супер.
Тие 40 ќе ги потрошиш за 4-5 дена. Потоа ако треба ќе купиш поголеми или пак ќе си купиш 1, зависи бебето колкаво ќе се роди и како ќе напредува.
Нема да ги фрлиш сигурно, а после тоа ќе одлучиш дали ти требаат поголеми или не. Мислам дека пишуваше дека имаш поситно бебенце така што 1 ти се таман
Фала Ајде сеа резултатите....дали се нормални тие отстапки кај седиментација , холестерол и триглицериди ? И тие некои други горе?