Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.940
    Допаѓања:
    18.839
    И за циркулација, за шеќер, за калории да потрошиш, за апсолутно се.

2. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    Мене главоболката не ми проага со парацетамол па затоа не ни пијам. Мерам притисок прво и обично ми е низок кога ме боли глава,еве баш пред некој ден со главоболка се разбудив и ми беше низок. Само кока кола е спасот за мене.

Кај мене е лошо што мигрена ко ке ме фати нема спас и се мачам по три дена со болки повраќање од соба темна не излегувам,тоа е страшното.

Тахикардијата сигурно од што си била вознемирена ти била,имам и јас некогаш и пијам бедоксин и се смирува.

3. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.391
    Допаѓања:
    119.651
    Ко вчера да беше коа дојде тука срц :inlove: :l:

4. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Ќути срц, времето лета:l::inlove: сега кукам по цел ден од страв од царскиот. Сите црни сценарија ми поминаа низ глава, се надевам нема некој паничен напад да ме фати таму:sweat:(facepalm)

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  5. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    @AngelOfArh
    Ти во претходната бременост мислам спомна дека имаше проблем со упорна бактерија во урина,колку пати пиеше антибиотик тогаш и кој?

Јас ке морам венски да примам трет пат во бременоста антибиотик,до сега Цефалексин и Панцеф испив а сега некој Медаксон ист бил со Лендацин.
    И д-маноза ми дадоа. Ти што пиеше освен вит Ц,брусница ? Има ли нешто друго за да си помогнам?
    Неќе да се уништи бактеријата и неќе.

6. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    26.274
    Ауу и јас имам проблеми со мигрена, затоа и имам сега секој ден можеби главоболка. Така ми пулсира напред главата да можам би ја одкорнала.. и ова ми се дешава во спиење веќе 4-5 пати. Притисок не сум мерила, морам да почнам. Обично имам покачени одкуцаи на срце ама според прегледите ми е се во ред, само ете сум се вознемирила во сон. А главоболката ми е проблем голем, не знам што друго би смеела да пијам освен да се консултирам со доктор, пошо е неиздржливо.

7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.239
    Допаѓања:
    111.541
    Нема антибиотик што не го испив тогаш и не ми помогна. Овој пат од старт почнав со брусница и високи дози витаминЦ, 1000ка, во прав директ бидејќи само тој не ми прави камења и песок. На пораѓај ми ставија лендацин венски и ми помогна тогаш. Затоа сега превентивно од старт и не се појави пак.

На АнаМаријаД му/ѝ се допаѓа ова.
  8. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    Незнам која недела си бремена. Јас сум сега 16та а во 13та бев болна изгорев од температура изгледа беше корона,тогаш и мигрена ме фати и имав 39 температура,некеше да се спушти со парацетамол температурата и докторката ми рече Блокмакс форте да се напијам,тоа е ибупрофен помага и за болка и мигрената ми помина тогаш некако. Прашај дали ке ти дозволат тоа ако си второ тромесечие. Мене во прво тромесечие ми рече докторот за мигрена само парацетамол или инцидентно аналгин ако не можеш да издржиш.
    А за болки е дозволен бруфен исто во второ.
    За тахикардијата вознемирена си била може од тоа ти е,јас пред да останам бремена имав многу тахикардии и на крај излезе дека ради тироидната ми било така. Од кога ја средив немав веке.

На Bubish26 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    Значи ова венски Лендацин сеа што ке примам битребало да ми ја среди конечно. Мене за бебево ми е страв зошто го отрув и него и себе со антибиотици и никако неке да се убие. Кај се закачи за мене ова незнам.

10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.239
    Допаѓања:
    111.541
    Па јас досега на 3 пати венски сум примала лендацин и ми помогнало. Кај мене не поминува дури не се оперирам, ама еве со брусница и витаминЦ ја држам стерилна урината.

11. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    Да, убаво е и сите го препорачуваат, ама не секој може, колку и да викаат докторите дека е океј. Еве конкретно, мене ме следат три доктори и после строго лежење до 16 недела ми кажаа да почнам да се движам. Пред бременост правев и по 18000 чекори дневно, сега не можам ни 4000. Само да измијам садови простум, одма ми отекува ногата страшно и ме фаќаат болки во вагина. Пробувам секој ден затоа што не можев да си замидлам да бидам пасивна, ама ќе отидеме до мол да купам нешто и некогаш не можам да издржам ни до паркинг да се вратам, па после тоа два дена умирам од болки. Преку ден некогаш се обидувам низ населба, двапати глава ќе скршев од што се тетеравам и сама не се ни нафаќам веќе. Различни сме сите, на преглед ги гледаат бебињата и цервиксот и ти викаат ок, пешачи. Ама сите различно ја носиме бременоста, зависно од други фактори.

На Suze18992 и Misskirova им се допаѓа ова.
  12. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    Мене ми е страв дека 16недела сум да примам толку јак антибиотик после овие двата испиени,ама кога морам,морам. Само да се уништи и да бидам раат веќе.

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.239
    Допаѓања:
    111.541
    Па второ тромесечје е веќе безбедна зона. Подобро да земеш јак антибиотик отколку да ти пукне водењак ко мене у 34та недела.

14. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    9.314
    Да, исто и кај мене ,колку сака нека биде здраво кога јас не можам пешки до маркет . Се заморувам ,ми паѓа притисок ,крш сум. И не ,нема чаре ,не помага ни кафе ни ништо. Така да ,нека бидеме добро со беба има време кога да се пешачи и вежба

На Sienna_MK и Tess36 им се допаѓа ова.
  15. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    Баш прееска читав дека ради уринарна инфекција вака ко мене и ко ти што си имала упорна,може да дојде до предвремено породување и сеа ми фуфка. Едвај чекам да го примам тоа и да се уништи ова еднаш засекогаш.
    А иначе никогаш претходно не сум имала проблем со уринарни инфекции.

16. КокичеСк

КокичеСк Активен член

Се зачлени на:
    30 септември 2022
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    26
    Здраво мамички,
    Се ми е во ред ама геникологов ме утепа со апчиња, пијам Pre mama, Ferona по два пати на ден, Andol, Algae Oil, Utrogestan, а еве 4ти месец и плус ендокринологов ме даде Еутирокс од 25. Не знам зошто пишувам, најверојатно некој да каже дека исто толку пиел па да не се грижам затоа што не сум баш фан на хемии, и да, Верапамил за тахикардијата ..

17. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Па ако има потреба нормално дека ќе пиеш толку лекови, сите сме пиеле. Јас пиев пренатални, метил фолат, б12, магнезиум, утрогестан, витамин Ц, еутирокс, аспирин, идеос и боцкам клексан цела бременост.

На Sienna_MK, Suze18992, 1209 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    Јас од почеток на бременост пиев Премама,кардиопирин,метил фолат од 1000ка,глукофаж,бромергон,еутирокс,навечер кринон гел..
    Еден куп,а сега само еутирокс,премама,вит Ц,цистикер(за уринарен систем),б витамин,магнезиум,д3 капки.
    За што се има потреба мора да се пие чим ти дале,пиј си ги. Многу трудници има вака што пиеме еден куп апчиња.

На КокичеСк му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.764
    Допаѓања:
    21.491
    За тахикардија не знам. Утрогестанот го даваат како поддршка ако имало крварења, искуство со спонтани, кај ин витро/инсеминации. За другото би требало да е дадено врз основа на проверка на крвна слика. Кога ти ги дал сите работи да ги пиеш го праша ли зошто? Пре мама не ти пречат, ама ако имаш добра крвна слика и примаш преку храна потребни витамини не ти е морална. Ферона се за железото по имево и ако немаш проблем со железо нема зошто да ги пиеш. Андолот не знам зошто ти е даден, а ова Алга оил појма немам што е и за што служи, прв пат слушам.

20. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    26.274
    Фала ти многу, ќе прашам дали смеам блокмакс пошо сум второ тромесечие и јас.

На АнаМаријаД му/ѝ се допаѓа ова.