Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.976
    Допаѓања:
    12.300
    Дааа. :( дека ми е стежнат стомакот и со детево дома поткрени го, спушти го, мени пелена, навали се и секој бодеж ми прави немир, мисли само.
    Сега едвај чекам да заспие, го држам во скут седната, да задреме и да го ставам во креветче. Јас правец в кујна. Гладна сум :lol:
    Фала ти и тебе и на @Tiny Love :l:

На Iris-1234 и Tiny Love им се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.239
    Допаѓања:
    111.542
    Ако ти е мисла закани си преглед, не се мачи, 1 недела не ти менува ништо, ама мислам дека не ти е цервиксот.

Си дремуцкам уште у постела, деновиве кој што прави јас пружам, собирам, сортирам, пеглам алишта, и ич не ми е мака. Око мегаломанско имам, не одбивам ништо, ама што да правам, се ми е слатко и не сакам да вратам. Имам алишта да го туткам по 3 пати на ден и 3м да не исперам ништо :rofl:

Да спастрам спална малце, да видам место како останува за креветац и да почнам да редам алишта по големина и боја :rofl: ОЦД на хај левел :rofl:

На Ano, ALISA0000, elenaklasik и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Bicc

Bicc Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2016
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    17

Не се силни болки, повеќе е како тапа менструална болка а на моменти како посилни бодежи. Повеќе ме загрижува што се постојани, иако ми рече дека се нормални. Плус ми даде и Ферона да пијам, гледам во состав има и магнезиум дополнително. Едвај чекам следна контрола :/

На ALISA0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.780
    Јас имав доста болки до кај 10 недела менструални со повремено штракања лево десно, бев на мирување во кревет ама имав и крварење мало па затоа морав да лежам.Болки имам и сега повремено ама до 10+ имав нонстоп и бев многу стегната исплашена иако тројца доктори ми рекоа во ред е се и нормално е се додека болките се издржливи. Еве сум од утре 12 недела и денес мислам дека ќе се распаднам од грбот долниот дел позади што ми е дефектен и на вакво никакво време секогаш имам проблеми и плус десниот јајник ме штрака

5. Bicc

Bicc Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2016
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    17
    Немам крварење, фала Богу, па најверојатно заради тоа не ми препорача мирување. Исто ми рече дека поради царскиот можно е болките да се почести од нормално, ама ете психа ќе ме изеде. Инаку и јас влегувам во 12 недела за 2 дена па се надевам дека ќе се смирам малку. Со лесно и тебе ❤️

На Starchild му/ѝ се допаѓа ова.
  6. missswety

missswety Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    318
    Да тоа се сите документи што ти се потребни. Ако ти фали нешто на шалтер ќе ти кажат барем кај нас тука кажуваат. Отприлика за две недели максимум мене ми ги праќаат

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  7. missswety

missswety Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    318
    За скриениот шеќер има некоја погодна недела кога е најубаво да се провери ? Знам од 24 до 28 ама да не има некоја исклучителна недела кога би било најубаво? Инаку планирам во понеделник да одам да проверам додека уште функционирам како нормална :D После да не ми е потешко во поголемите недели :)

8. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.941
    Допаѓања:
    18.840
    Попување мешаш со факти. Не посочив ниедна од вас, ама си се најдовте.
    Можете слободно да ме одминете ако не ви одговара некој мој став или совет.

9. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.214
    Ne se pronajdov vo nieden post, samo tesko e da te odmine covek na tolku cesto komentiranje nepotrebno.

На Sofi.ja и AniSk им се допаѓа ова.
  10. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.941
    Допаѓања:
    18.840
    Имаш и опција игнор. :)
    Јас секако нема да престанам да коментирам затоа што тебе и на други членки не ви се допаѓаат фактите кои ги пишувам.
    Оваа дискусија е непотребна. Тоа што го пишувам е во склоп со правилата на форумот, ако не е, модератор ке ме контактира.

11. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.375
    Допаѓања:
    3.215
    Тие што сте имале постелка на заден ѕид дали во 20, 21 недела веќе чувствувавте појаки удари од бебе и почесто? Јас осеќам обично само навечер кога лежам мирно и тоа само јас, на пример маж да стави рака на стомак не осеќа ништо. Знам дека после ќе викам дека ме убива од клоцање ама сега сум со пуста желба почесто да осеќам :D
    Инаку не сум многу поправена 3 кг само што се надевам е добро, ама веќе осеќам дека ми притежнува стомакот кога се вртам во кревет од една на друга страна. Ваљда и тоа е океј :)

12. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.132
    Допаѓања:
    1.600
    Јас терам 20 недела на едното бебе постелката е на заден на едно на преден ѕид почнав да ги осеќам и кога седам веќе , а не само кога лежам и почесто во текот на денот али тоа од пред неколку дена. Маж става рака али неќат да го клоцнат , сабајлево само виде кога се поткрена стомакот :).
    За вртење и јас исто често ми е тешко да се свртам на страна и се будам на секое вртење уште од сега...
    За тежината јас ослабев прво 5кг и дури сега почнав да качувам сабајле се мерев имам 59 кг:) уште 1 кг и ќе се вратам на тежината со која забременив.

На Thinkerbell. му/ѝ се допаѓа ова.
  13. najjacha

najjacha Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2018
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    586
    26та недела

14. najjacha

najjacha Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2018
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    586
    Со колку скратен цервикс се јавуваат контракции за пораѓај?

15. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    9.314
    Девојки, помош...дали да земам пумпа ? Мислев рачна ,некоја со пристапна цена за почеток...ги гледав на Baby Jem по 1090 на акција....што ми предлагате?

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.239
    Допаѓања:
    111.542
    Одбери која ја сакаш и остави да ти ја земе маж ако затреба. Зошто са фрлаш пари ако не ти треба. А ако недајбоже ти затреба рачна не ти помага.

17. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    Женски резултати од Торч мора лично да се земат или може некој друг наместо мене?

18. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    9.314
    А како пример ке знам дали ми треба или не? Во кои ситуации ми треба ? Ако немам млеко?

19. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Јас ја земав на Chicco рачната, бидејќи многу позитивни работи прочитав за неа тука, а и со попуст ми дојде околу 1600 ден.
    Кога прашував тука на форумот дали воопшто да земам, многу мајки ме посоветуваа да земам рачна бидејќи на почеток додека да се регулира лактацијата, кога се преполнуваат гради помага малце да се одмолзи млеко за да не се засркнува бебе од посилен млаз, исто ми кажаа дека е корисна ако повремено сакаш да оставиш млекце на бебе за да излезеш некаде (значи не врши работа за нонстоп да молзиш и да даваш молзено ама евентуално ако треба некаде да отидеш на некој саат да можеш да оставиш шишенце млеко).

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.239
    Допаѓања:
    111.542
    Ако после 3 дена си дојдеш дома и уште немаш млеко или бебе не влече воопшто, пумпа да ти биде последна опција ама да ја имаш нели. Ако бебе има физичка пречка, како моето ете, поврзано јазиче и слично, пак ќе ти треба, ама во тој случај не ти врши работа рачна воопшто. Ако доиш ексклузивно многу тешко да извлечеш со пумпа млеко, ама ако ептен ти е мисла земи си. И покрај тоа што имам искуство со првото и тоа многу добро со молзење, за второво планирам пумпа да ми биде последна опција и тоа краткотрајна, ќе продолжам со ад, преголема жртва е молзењето за хранење ексклузивно бебе со молзено.