1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    8.148
    Допаѓања:
    22.366
    Мојата е на преден и утре сум полни 20 недели. Некои денови го осеќам повеќе, некои не. Вчера беше доста активен и дента дур бев на работа и вечерта кога отидов дома. Многу беше смешно зошто само што ќе мрднеше татко му идеше со рака да осети, а он се смируваше и никако да го осети кутриот. Викам ете во кој ќе се смирува бебе кога ќе се роди. :D:inlove: И јас едвај чекам убаво да почне да се осеќа, многу е убаво чувството. :inlove:

На Ceneva, missswety, sweet.woman и 5 други им се допаѓа ова.
  2. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.600
    Допаѓања:
    1.841
    И јас ве прашував за мислења никој не ме искоментира, па сепак си реков од доктор по сигурно нема, затоа ич да не ви е гајле ако сте "досадни" затоа се матичните подобро одете на дополнителен преглед, не ширам паника ама и јас така за се прашував тука и си чекав, а сега гледам дека најубаво си е лекар и мирна глава.
    Инаку се испостави дека од 4.1цм ми се скратил на 3.1цм цервиксот и тоа неколку дена разлика (кога и ги имав болките(беа менструални на лева страна, притисок и бодежи баш кај грлото јас го опишав како длабоко во вагината), но јаки без спиење ме оставија) зошто бев пред 8 дена на преглед се беше во ред. Ми даде терапија вагиналети утрогестан и мирување, се надевам дека ќе заврши се во ред и макар 36 недела да стигнам.(fingers)

На oblace1, Nala37, sweet.woman и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Pipismel

Pipismel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.137

Прикачени фајлови:

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Бев со резултати кај докторот. За скриениот шеќер како што очекував незадоволен, дека со две боцкања ама рече ќе го пишиме како во граница, разултатот е добар. Крвна слика да повторам пак заради железото. Наредна недела. Аман веќе, таа што ја правев последно не била реална (facepalm).
    Го прашав и за плацентата дека е втор степен на зрелост дали е нормално за оваа г.н. Рече кај секоја трудница тоа е индивидуално, штом не сум ти кажал ништо значи се е во ред.

5. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.214
    Jas se vodam po toa, ako mi pominuva od magnezium ne e strasno. Jas poveke pati imam bolki kako nastinati jajnici, ama Fala Bogu so magnezium pominuvaat.

Vcera bev na pregled, si ja vidov bucata moja :inlove: doktorkata nezadovolna od rezultatot od skrien seker, i sega sum na dieta:envy: mi rece "blago zgolemena" plodova voda i kontrola za dve nedeli. Dijagnozata si ostana ista, placenta previa centralna i poroduvanjeto ke bide so carski rez. Se nadevam ke isturkame do nekoja bezbedna zona so beba.
    Ubav vikend meskovci!

На gothchick, 0ли и Tess36 им се допаѓа ова.
  6. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Колку ти беа резултатите од скриениот шеќер?

7. Lavica2602

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.214
    Gi imam objaveno vo temata gestaciski dijabet, moze da gi vidis tamu.

8. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    9.241
    Допаѓања:
    19.193
    Зависи. Мене ми требаше затоа што имав премногу млеко и ми се преполнуваа градите, морав да молзам. Потоа си го складирав замрзнато. Јас ја земав подоцна, не веднаш од болница.

Ако немаш млеко, т.е. ако имаш малку и ти треба дополнителна стимулација, пример ако бебе е мрзливо, ке ти помогне пумпа да зголемиш лактација.

Не е нешто што мора да го имаш. Избери која ја сакаш и ако ти затреба ке ја купиш.

На Misskirova му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.970
    Допаѓања:
    9.969
    @MilaSs12
    @AngelOfArh
    Фала девојки
    Нека почека тогаш пумпата па ке видиме од ситуацијата.

10. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    9.241
    Допаѓања:
    19.193
    Заборавив да ти кажам. Ако имаш вишок и ако пумпаш секој ден, подобро е некоја квалитетна да земеш. Имаш тема за пумпи, прочитај искуства. Да не купуваш два пати.

На Misskirova му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.970
    Допаѓања:
    9.969
    Фала ти.
    Јас се грижам зашто некако ич не ги осекам градиве полни и тешки( незнам дали тоа има врскА) па си викам што ако не дојде млеко....:wasntme:

12. ohlala

ohlala Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2014
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    252
    Здраво, некоја трудница од искуство да каже што и помогнало за сува кашлица?
    Однапред благодарам

13. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.171
    Сируп Алпенкрафт. Гинеколозите само тој го препорачуваат за трудници, мене лично пред нецел месец ме спаси од ужасна кашлица и тоа ја пиев детската доза.

На AniSk и ohlala им се допаѓа ова.
  14. juice_

juice_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2021
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    995
    Мене ми го дадоа мукоплант тегавец, и тој е безбеден за во бременост.

На ohlala му/ѝ се допаѓа ова.
  15. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    9.241
    Допаѓања:
    19.193
    Нема врска. Млекото доаѓа откако ке се породиш. Кога ке се одлепи плацентата се лачи хормон и телото добива знак да произведе млеко. По пораѓај бебе на цице и ке дојде млеко. Кај царски знае да задоцни затоа што организмот е малку збунет, ама нема правила.
    Кај мене некаде 2-3 ден надојде. Во рок од неколку часа ми се вжештија градите и станаа огромни.

На sweet.woman, Ena0310, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    664
    Допаѓања:
    783
    Девојки дали некоја има искуство со Фрезидерм козметика за бебе ? Во Зегин стварно ми ги испофалија и земав цела колекција, купка, шампон, крема за пеленска регија, масло за грчеви...
    Баш се по приступсчна цена...
    Добра е козметиката стварно или јас сум до толку изи сејл? :D

На Starchild, najjacha и Lavica2602 им се допаѓа ова.
  17. marc

marc Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    8
    Девојки далу знаете во која аптека можам да најдам Огестан? Во Зегин би нашла?

18. Lavica2602

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.214
    Od toa so citam vo Majcinski dosta gi falat. Ama jas mislev deka e skapa kozmetika..

На Ena0310 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    664
    Допаѓања:
    783
    Па не , све ова ме кошташе од прилика 1500 денари плус купував и чај некој и уште нешто незнам... Ко што се цените за све у плафон ова прифатливо ми се виде. Отвори на Зегин види цени...

20. Proletno

Proletno Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    573
    Феминки, колку време трае испитувањето на скриен шеќер?