Мојата е на преден и утре сум полни 20 недели. Некои денови го осеќам повеќе, некои не. Вчера беше доста активен и дента дур бев на работа и вечерта кога отидов дома. Многу беше смешно зошто само што ќе мрднеше татко му идеше со рака да осети, а он се смируваше и никако да го осети кутриот. Викам ете во кој ќе се смирува бебе кога ќе се роди. И јас едвај чекам убаво да почне да се осеќа, многу е убаво чувството.
И јас ве прашував за мислења никој не ме искоментира, па сепак си реков од доктор по сигурно нема, затоа ич да не ви е гајле ако сте "досадни" затоа се матичните подобро одете на дополнителен преглед, не ширам паника ама и јас така за се прашував тука и си чекав, а сега гледам дека најубаво си е лекар и мирна глава. Инаку се испостави дека од 4.1цм ми се скратил на 3.1цм цервиксот и тоа неколку дена разлика (кога и ги имав болките(беа менструални на лева страна, притисок и бодежи баш кај грлото јас го опишав како длабоко во вагината), но јаки без спиење ме оставија) зошто бев пред 8 дена на преглед се беше во ред. Ми даде терапија вагиналети утрогестан и мирување, се надевам дека ќе заврши се во ред и макар 36 недела да стигнам.
Бев со резултати кај докторот. За скриениот шеќер како што очекував незадоволен, дека со две боцкања ама рече ќе го пишиме како во граница, разултатот е добар. Крвна слика да повторам пак заради железото. Наредна недела. Аман веќе, таа што ја правев последно не била реална . Го прашав и за плацентата дека е втор степен на зрелост дали е нормално за оваа г.н. Рече кај секоја трудница тоа е индивидуално, штом не сум ти кажал ништо значи се е во ред.
Jas se vodam po toa, ako mi pominuva od magnezium ne e strasno. Jas poveke pati imam bolki kako nastinati jajnici, ama Fala Bogu so magnezium pominuvaat. Vcera bev na pregled, si ja vidov bucata moja doktorkata nezadovolna od rezultatot od skrien seker, i sega sum na dieta mi rece "blago zgolemena" plodova voda i kontrola za dve nedeli. Dijagnozata si ostana ista, placenta previa centralna i poroduvanjeto ke bide so carski rez. Se nadevam ke isturkame do nekoja bezbedna zona so beba. Ubav vikend meskovci!
Зависи. Мене ми требаше затоа што имав премногу млеко и ми се преполнуваа градите, морав да молзам. Потоа си го складирав замрзнато. Јас ја земав подоцна, не веднаш од болница. Ако немаш млеко, т.е. ако имаш малку и ти треба дополнителна стимулација, пример ако бебе е мрзливо, ке ти помогне пумпа да зголемиш лактација. Не е нешто што мора да го имаш. Избери која ја сакаш и ако ти затреба ке ја купиш.
Заборавив да ти кажам. Ако имаш вишок и ако пумпаш секој ден, подобро е некоја квалитетна да земеш. Имаш тема за пумпи, прочитај искуства. Да не купуваш два пати.
Фала ти. Јас се грижам зашто некако ич не ги осекам градиве полни и тешки( незнам дали тоа има врскА) па си викам што ако не дојде млеко....
Сируп Алпенкрафт. Гинеколозите само тој го препорачуваат за трудници, мене лично пред нецел месец ме спаси од ужасна кашлица и тоа ја пиев детската доза.
Нема врска. Млекото доаѓа откако ке се породиш. Кога ке се одлепи плацентата се лачи хормон и телото добива знак да произведе млеко. По пораѓај бебе на цице и ке дојде млеко. Кај царски знае да задоцни затоа што организмот е малку збунет, ама нема правила. Кај мене некаде 2-3 ден надојде. Во рок од неколку часа ми се вжештија градите и станаа огромни.
Девојки дали некоја има искуство со Фрезидерм козметика за бебе ? Во Зегин стварно ми ги испофалија и земав цела колекција, купка, шампон, крема за пеленска регија, масло за грчеви... Баш се по приступсчна цена... Добра е козметиката стварно или јас сум до толку изи сејл?
Па не , све ова ме кошташе од прилика 1500 денари плус купував и чај некој и уште нешто незнам... Ко што се цените за све у плафон ова прифатливо ми се виде. Отвори на Зегин види цени...