Јас завршив за 2 и пол саати во Авицена, приватно, со три боцкања. Оѕидов во 7:30, ме боцнаа за цела крвна слика, па си седнав во чекална, накај 8 ми го донесоа шербетот да го испијам, во 9 беше второ боцкање, па во 10 трето. Ти уклучуваат штоперица од мерење до мерење, смееш малку вода за да навлажниш уста, смееш во вц, ама не смееш да се шеташ надвор, да не ја трошиш гликозата. Околу 12 добив резултати. Пред првото боцкање на гладно треба да си 12 часа без храна.
Денес, на анализата за крвна слика црп ми беше 4.4 од граница 6. Значи ок. А во урина кај леукоцити пишуваше 15, и кај седимент нешто ретко епител ретко леукоцити. Дали леукоцитите се знак за бактерија, бидејќи црп е мирно? Или можно е да има некоја бактерија а црп да е сепак ниско? Или па онака се леукоцитите.... Знам и друга пишуваше еднаш за леукоцити во урина, ама не знам која беше. Дали направи уринокултура?
А сега ми текна дека јас навечер поретко станувам ноќе за мочање. Вчера ноќта не станав 7 часа, значи можно е ради подолго време непразнење да се покаже така. Инаку, урината беше бистра и светла утрово.
Денес рече добра е урината. Ама наредна недела ќе ја повторувам со се крвна слика. Со предходната правев и уринокултура, чиста беше.
Јас имав плус кај урина така, ми рече докторката дека е во ред покрај сите други параметри. Дека ++ ако има е лошо. Леукоцитите ми се добри а црп не сум мерела. Една недела претходно и уринокултура испитував се беше чисто.
Пак јас. Бев прееска по рецепти за клексаните. Ми ги дадоа ама ми напоменаа дека ми се преклопувале датите. Пример еден извештај е изваден на 10.08, следен на 07.09, па на 12.10, па на 09.11. Ќе ми прават ли проблем за ова? Сметкопотврдите ми се секогаш на истата дата со извештаите. Зарем до толку во јајце влакно бараат? Се дешавало да не можам да отидам точно на денот, матичен ми бил отсутен, не сум била тука итн.
Да не ти пишувало 1-5 ? Сеа видов во друга лабораторија што сум правела така со цртичка пишува. Ја би направила уринокултура. Зошто ова изгледа како крвна слика со урина да си правела а уринокултурата е мислам поверодостојна кога станува збор за инфекции, бактерии.
И кај мене се поклопуваат датумите,не се секирај до сега се ми исплатиле битно е датумите со потписи од матичниот да се добри,не можеме да чекаме до последен ден за извештај.
Мислам дека сега пробуваш да изиграваш сама свој доктор врз основа на резултатите од мокрачата, кои никој тука не знае да ги протолкува пошо нели не сме доктори Ако има потреба да пиеш нешо, сигурно нема да те остави така докторот. Вака само полошо може да си направиш.
За еден увин чај, колку за брусница нема ништо докторско изигравање, ама ако така ти мислиш, у реду. Пред да ве консултирам, се јавив кај доктор, као демек ќе ги гледаше резултатите па ќе се јави, ама го немаше цел ден. Пред да премине во некоја нелагодност, сакам да спречам со чај. И кое полошо може да настане од увин една чаша или две од брусница, не ми текнува...