Трансфузија работи утре? На отпусното од гак ми запишале на 20-11 за д димери и хемостаза утре е недела затоа прашувам да не идам до таму за џабе па да ме вратат.. Им ѕвонам на тел не отвараат.
Тие што сте ставале навечер утрогестан. Насабајле дали ви е истечен ? Јас дневна улошка ставам, и да, има бело од утрогестанот на улошката ама дека сиви гаќи носев од страна кај што се собрала улошката и што сум мрдала ноќеска, водени беа гаќите сабајле. Знам дека имам поголем секрет и дека нормално е да истекува утрогестанот ама така водени дека беа гаќите, дека имаа сменето боја и се вознемирив.
Па искрено не знам ни колку подобро може да биде од една чаша, ако си правиме реално муабет. Сите знаеме дека тие чаеви се пијат во поголема количина за да има некој ефект. Консумирање на вакви “природни лекови” при самостално толкување медицински резултати може да биде лошо, исто ко заблудата која гледам пак се повторува низ темата дека “Нема фајде од вишок витамини, телото само ги исфрла”. Гледам пишуваш дека си прочитала дека увин чај е дозволен во бременост, јас напротив мислам дека не е дозволен, ама ни јас ни ти не сме доктори, затоа се чека одговор од доктор. Ти сама си знаеш, ама гледам откако ги постира резултатите од мокрача си убедена дека има нешто врз основа на еден покачен параметар. Крвната слика е комплексна и се евалуира врз основа на неколку параметри, не само еден. На крај на денот ти си одлучуваш секако, само мислам толкување резултати во темава кога скоро никој од нас не е со медицинска позадина е големо не.
Девојки кажете лек за болки во желудник цела вечер не сум спиела од болки а денес сум загрижена многу малиот ми е болен веќе 3дена сме со црвено грло пие антибиотик и со тт е преска забележав на ножината мозолчина како коксаки пред две години прележа сега ми е страв да не му наштети на бебето
Еј да , фала што ме потсети, уште тоа не испив денеска. Цел ден пијам чаеви до мед и лимон. И јадам супа. Ама кај и да е ќе го пратам мм до аптека да земе нешто. Страв ми е да не почнам да кашлам, да се напињам и да ме боли стомак. А и мене кога ме фаќа кашлица ме држи по месец дена. Се надевам да ме одмине овој пат...
Алпенкрафт е и за кашлица, а дозволен е за трудници, слободно земи го. Можеш и детски прополис да прскаш, без алкохол. Ќе бидеш добра, не се грижи
Зависи од ситуацијата и институцијата. Ако имаш болки би те пратиле и порано, инаку на приватните клиники од 36та недела, на ГАК од 38ма.
Не смее увин во бременост. А ни увин ни брусница не прават ништо спектакуларно, се знае како се лечи бактерија, само со антибиотик, а особено ништо спектакуларно нема да се случи од една чаша и затоа е најубаво да не се пие ништо што нема корист, а има штета.
Јас кај матичниот ќе одам во 34 недела дали е индивидуално или му е пракса незнам ама јас имам контракции и стално му се жалам па може заради нив ќе ми направи и цтг.