Со авакс спреј за флеки срц. И после на 40 ...излегоа ако се флеки од стоење, ако се од капки омега тоа не излегува со ништо, не се труди џабе.
Со Omnio Blanco, 2 пати на вриење, некои уште си седат некои се излезени. Какачките најтешко ми излегуваат.
Од мајка да можев додека не се породам ќе криев познавајќи ја колку се сеќира. За жал не можев зошто сум со ивф па ми требаше малку помош првите денови. Затоа светковци привилегирано беа поштедени од стрес до после пренатален. Ај добро вечер. Да се пријавам и јас и да си поплачам малку. Си закачив некоја настинка и денес цел ден така си се влечкам по дома. Не дека ако не бев ваква ќе фатев генералка, ама бар играчките од мали да ги досредев и алишта за бебе да извадев да видам што имам, за да знам кај да терам. И така цел ден само се налевам со течности и од кревет на кревет се поместувам. За среќа се држам без температура, само малку ми е тупан главата и носот де се растекува, де се затнува. За среќа влошување нема, се надевам до утре вечер ќе се кренам целосно со ова темпо на витаминизирање. Дали мали ми довлечка од градинка иако он беше само пола ден со температура и без никаков друг симтом или на друго место си закачив кој да знае. Само да поминува да не ме кутне. И така викендов ми пропадна и ништо не пипнав, освен ако мистериозно до утре не ми помине се, па да пофатам нешто. Се потешко ми станува и на работа и се повеќе сум сигурна дека нема да терам по првичниот план само уште да скројам план како ќе се покривам за да не отворам многу рано породилно. Ајде да одам да пуштам бар една машина и да си прилегнам да ми помине побрзо Имајте убав викенд.
Знам дека може безвеза се паничам, ама знам и дека ќе ме смирите. 20+0 денес, постелка на преден ѕид нели. Од 18+6 почнав по малку да го осеќам бебето. Некои денови помалку, некои повеќе, ама уште е многу слабо и ретко. Вчера преку ден минимално го осетив и од тогаш до сега го нема. Пиев кока кола, кафе, јадев благо. Знам дека сум на почеток, ама бубачките во глава не ме оставаат на мир. Имам ли простор за паника?
Немаш простор за паника. Пробај да легнеш на грб, ќе го осетиш, ќе се размрда или па едноставно е успано. Јас пред некој ден одев на цтг, доручкована, јадена благо и се напив и кока кола и бебе успано беше, дури и докторката на ехо го гледаше и пробуваше да го разбуди ама не успеа После тоа во текот на денот цел ден не се смири и лудуваше во стомак Не се грижи, има денови кога се помрзеливи а и постелката ти е на преден ѕид.
Нормално е да не го чуствуваш секој ден, уште е мало. Некаде 6ти месец почнав да го чуствувам секој ден и тоа убаво, а пред тоа еден ден ќе осетам движење после неколку дена немаше ништо. Убаво ги чуствував движењата секој ден после 2риот скрининг, значи некаде 22-23 недела.
@Iris-1234 @bella12 Уф да ви кажам искрено и ви ги очекував одговорите да се вакви, зошто длабоко во себе знам дека џабе паничам.. Ама потсвесно само таму ми е паметот. Фала, ме смиривте. ❤️
Мешковцииии, паника level 478377373 за царскиот, во текот на следна недела ќе биде. На моменти сум добра, смирена и мислам на бебето ама на моменти таква паника ме стресува што се препотувам, ми се гади, стомак ме боли Ај барем поискусните утешете ме дека не е "до толку" страшно. Не знам што да очекувам, сè ми е непознато и хаос ми е во главата
Нормално е да ти е таму се паметот, после се што сме поминале. Дури да почнам убаво да ги чуствувам движењата секое одење на преглед притисокот стално ми беше покачен од паника дали ќе има срцева реакција. Секоја болка ја анализирав и со страв да не нешто е како што не треба.
Ама стварно не е ништо страшно. Ти пуштаат анестезија и после тоа веќе ништо нема да ти биде важно освен да го слушнеш бебе како плаче. Значи болка не осеќаш, туку само по некое тегнење. Незнам како е на државно, на приватно анестезиологот цело време ти прави муабет за да ти одвлекува внимание и да те смирува. Првиот ден е малку језиво местото додека се навикнеш дека стега кај резот. Мене катетер ми извадија и ме станаа за помалку од 24 часа (во 21:30го извадија бебе, во 12 наредниот ден веќе ме станаа). После првото станување секое наредно ќе е полесно.
Veruvam deka ti e strav, posebno deka imas dosta vreme do togas za da mislis. Ama veruvaj deka ne e tolku strasno. Sigurno ne e bas isto carski i drug vid operacija, ama mene koga me pravea lani operacija so celosna jas tolku bev opustena sto me gledaa cudno vo sala sto bea site. A jas gledam li ta gledam kakvo e vo sala, kako na razgled da bev pojdena a ne deka ke me operiraat. Nemoj da se sekiras se ke pomine vo najdovar red. I posle ke vikas za ova li se plasev tolku. E sega malku stanuvanjeto prvite denovi ke ti bide macno ama posle ne e taka strasno. Probaj da ne mislis tolku. Te guskam
Хихи еве ме и мене ,одамна не сум се пожалила за стравот . Тука сум те сфакам ,знаеш. Исто ми е. Јас почнав по една цигара на ден од тој страв и стрес што го живеам деновиве
Фала ви на утехата, многу ми е тешко во моментот. Се обидувам да се утешам, да мислам на бебето ама стравот некако ме надвладеа. Се надевам ќе биде сè во ред, многу ми значат вашите зборови Си велам ќе издржиме, штом толку жени поминале низ ова, веројатно и ние ќе преживееме
Јас тоа му викам на маж ми преска, леле ако од Х причини ќе мора второво царски, премногу ми е страв де бе ми вика сите од природно се плашат ти од царски хах Ама мислам дека стравот е нормално, дали природно дали царски.
Изгледа е нормално за жал да. Јас се трудам што е можно потрезвено да размислувам, ама има моменти кога стравот е посилен од мене…
Јас исто отидов на царски со плачење ептен ми беше страв но како што пиша членката погоре ништо не е страшно, после анестезијата освен влечење не осеќаш ништо друго, ќе си го видиш сонцето и се забораваш. Тешко е само првото станување а секое наредно е невидено полесно. Јас се породив на ГАК во 8:50 сабајлето а ме станаа наредниот ден во 17h. Со лесно и не се стресувај мила! Со лесно и на @Iris-1234
Уффф, ми давате сила, се надевам на најдобро Колку време ќе седам во шок соба? Дали таму даваат да го видиш/гушнеш бебето? Дали веднаш во шок соба треба да се почне со пиење течности за да се прочистиш од анестезијата?