I jas isto. Znam da se rasonam i vekje ne mozam da zaspijam do sabajle. Ama nokeska ubavo si spiev Mojot sinko ima nepolni 4, isto spie sam, dodusa toj uste od mnogu mal, pa stanuvam da go zirnam. Sega e potoplo pa e polesno. Moeto bebe bese karlicno na posledniot pregled, pa jas se nadevam deka kje se svrti. Utre sum na kontrola pa kje vidam. @MilaP bas mi e zal za se sto pomina. Fala na Gospod sinceto prvo ti e zdravo i zivo, a sega neka Gospod vodi se i neka te cuva i tebe i bebe za ubavo da se razviva i raste...cistite da gi snema. Pisi ni kako si i kako e bebeto, daj Boze se da bide vo red.
Rodiv bebce 4400g, iskreno se pomaciv malku, a i bebeto se pomaci... sega sme odlicno i dvajcata, ama iskreno da znaev deka e tolkavo kje molev za carski mene den pred poragjaj mi rekoa 3500g e... Taka da ne se potpirajte mnogu na tie vrednosti na komjuterite, zasto eve kaj mene celo kilo utnaa
Cestitki za Novite mamicki, Jas inaku samo sto vlegov vo 7 nedela, cela sum zdrvena StO spijam na Leva strana, sega za sega e vo red Stavam nekoj vaginaleti se Nadevam Taka i ke bide, pozdrav hrabri majki
мариз јас со 3.850 бебе со првото ова го пишувам, знаеш ли колку се намачив, за малку ке го задушев, али господ не чувал и него и мене, големо, не сакаше да спадне надоле, цело време високо го носев, и до последен момент беше качена болничарката со колена врз мене целата буквално врз мене, од друга страна една сестра ме турка, а јас дали напон да давам, јас не можев да се издишам од што ми тежеше болничарката а камоли па да туркам, и пошнаа на детето да пагаат тоновите, да се загушува внатре, и докторката беше и др сестра и кога само слушнав викајте го докторот брзо, пагаат тоновите и дојде докторот, ме претисна од десната страна, и синко мој одеднаш излета, и не почна да плаче и одма на кислород и плаче аха ха само кенкаше од што изморен измалтретиран, истрауматизиран, од тоа што сум буткала а залудно, и не сакам пак да поминам така, за мене не се проблем маките ни болките што ке ги истрпам, страв ми е за бебето,, а ова докторот, што пишав е мој матичен, но во тој момент беше на кафе кај жена му т.е докторката што ме породи, и нормално тој не се секава што било пред 7 години, една ли трудница заминала, поминала, ама јас му раскажав се како беше, нормално јас се секавам, и така, му викам сега докторе јас не сакам да ризикувам со второто, не дај боже нешто лошо, и он ми вика и јас не сакам да ризикуваш, ај ке го измереме на 11 кога ке идам на контрола, а тоашто викаш ти дека ти кажале 3.500 а се родило 4400 не ми е јасно толку да утнат, тоа ако значи и моето да е поголемо, или пак незнам помало, знам не се точни до 100или 200 грама, ама да ти утнат скоро кило незнам,,, али здравје твоето се убаво поминало, и сега кога ке се решеш за второ, ке си размислеш убаво како ке го рагаш...само се добро да пројде, сепак јас сум оптимист тежок.. како и да биде...
Не си го врзувај тоа во крпче, затоа што кај мене беше обратниот случај. На ехо покажуваше бебе од 4+ кг, а се роди жабче од 3 390, 50 цм. Последното ехо кога ме примија за пороѓај беше толку! Не се сеќавам точно, ама околу 4 300 - 4 400. Цело кило во минус утнаа!
Cestitki do site mamicki sto se porodija golemi da rasnat bebinjata sekoj den citam sto pisuvate sobiram iskustva zatoa sto na mene mi e prva bremenost i uste ne znam koja nedela sum ne znam kako sama da presmetam. Procitav za solta deka e stetna vo bremenost jas sum zavisnik od sol ne znam kako ke ja namalam
Нека бидат живи и здрави двете. Колку убаво, помало братче ќе си има. Пресреќно ќе биде постарото синче. Јас и сестра ми имаме братче помало 6 години (сега веќе 20 има). Кога се роди бевме на небо од радост. Ајде се ќе биде во ред. И јас тежнеам кон позитивност, ама да бидам искрена страв си е страв.... И моето 3 кг на последниот преглед (во 36та). Може тука ќе се некаде а? И моето ќе биде синче! Ако пиеш редовно антибиотик, ќе биде исчистена. Не била некоја здодевна бактерија, брзо се лечела!
Таа продавница како што спомна @mariz се наоѓа сега во Горче Петров населбата, по булеварот после СП Планет само право на кај излезот на Ск од десна страна е и има пред неа кладилници многу, нема да ја промашиш но мала продавничка е. Исто јас приметив дека се што има таму ние конкретно од тие големите работи гледавме, има и во бебе супермаркет кај Универзална, ама убави работи има.
Оф душичка. И јас имам една неуспешна бременост зад мене. Кога забременив пак, по малку мачење, да не речам умирав од страв... Ама верувај, Господ дава сила. Во почетоткот на бременоста пиев по 3 бедоксини на ден. Кога влегов во второ тромесечие намалив на едно. Само за да си ја задржам психата понормална. Се ќе биде во ред. Само смирено. Најди си повеќе време за себе (иако сигурно е тешко со детенце дома). Одмарај, гледај филм, слушај музика. Само верувај во Бога и моли и се на Богородица. Се ќе биде во ред!!! Ти посакувам се најдобро, од срце!
Немој да се плашиш мила. И јас имам таков проблем. Ребрата од десната страна ми се чини како да ми се посинети од клоцање. Само од положбата на бебенцето е тоа. Една вечер, да земам повеќе воздух ги наполниг врадите и кога испуштив му потфатив ноџенце на бебто под ребрата. Ме заболе до срце и цело време смислев да не сум му скршила нешто... Нема место за паника...
Честито за принцезата твоја, да е жива и здрава и голема да расте...Уживајте сега заедно во прегратка
За пресметка на бременоста, на Google ќе си напишеш калкулатор за бременост и ќе ти излезе калкулатор и само ќе си ја запишеш датата на последната менструација и ќе ти пресмета која недела си
Се пресметува од првиот ден од последната менструација. Значи, ако последната менс. ти била на 1ви април на пример, ти си бремена 5 недели. Се што е претерано е штетно и да не си бремена. Добро е да почнеш да внимаваш. Тоа е навика и се учи, ако почнеш полека полека да намалуваш со солта.
Девојчиња јас денес ја почнувам 32 г.н и фала му на Бога се чувствувам суперСе движам често, активна сум многу, пешачам одам на јога, само што претходната недела имав мака со еден хемороид надворешен и огромен и не сум можела два дена да спијам Мислев дека ме извади од колосек, пошто неможеш ни да седиш, ни да лежиш, ни да работиш тоа боли уфф лелеАма добро е помина се мачкав со една крема на приподна база така во аптека ме посоветуваа и сега барем болката ја нема, ама тој си стоиИнаку утре сум на преглед и едвај чекам да се ја видам мојата принцезаВе читам вас идните и сегашни мајки и да знаете ве имам во план да ве бомбардирам со прашања за се што не ми е јасноИмајте убав ден мешиња и мајки и идни трудници
Дали е во ρед да имам менстρуални болκи и сите пρопρатни тегоби а да сум останата бρемена??? Ова ми се имаше случено останав бρемена и во 9та недела имав спонтан абоρтус, вчеρа тρебаше да добијам имав болκи менстρуални не ми дојде ,се плашам дали е во ρед да имам менстρуални болκи а да сум останата ве молам од исκуство дали има и неκоја од вас ваκво осκуство фала
Можно е сите симптоми на бременост да ги почувствуваш на почетокот на бременост, само разликата е што нема да добиеш. Накратко сите симптоми на рана бременост се мнооогу слични со ПМС. Само почекај, случајно да не добиеш за некој ден. Се вели дека нормален циклус доаѓа од 25 до 35 дена. Ако заминат тие 35 тогаш тест му е мајката! Среќно!!!
Може да си бремена, симптомите се исти. И мене ми беше слично. болки како да треба да добијам .Ти посакувам среќа.
Ми пресмета дека сум.бремена 7 недели и 6 дена едвај чекам да отидам во Македонија на преглед да си го видам бебето