Затоа сме тука нели? Јас бев во шок соба до 19h попладнето, а додека си таму не ти го даваат да го видиш бебето. Ќе го видиш кога ќе те качат на оддел. Течности треба да пиеш 2h после царски и тоа што е можно повеќе, вода и леден чај ( тоа ми рекоа дека смеам ) не знам во приватниве да не даваат уште нешто.
Нешто како пулсирање е икањето на бебето? Трет пат го почувствував денес тоа. И многу ниско беше сега последно.
Само на 60 со Дуел прашок и Нила течен, сите излегоа. Не пуштав на вриење, ми е страв да не се соберат. Да, баш така е, ако ти е на преден ѕид постелката уште толку помалку се осеќа во вагината, не на стомак. Ден ден! Цел ден наваму натаму, дома не се прибрав, прееска малку дојдов и дремнав 15мин, ми се виде ко саатипол да сум спиела, баш пауер нап. Па на роденден после фативме и само што си дојдовме дома ручек, па свекрва си поведе поише, скоро до сега и цел ден во седење, па и сега ќе му ја седнам на пеглата да испеглам тоа што е исушено. Конечно исправ се, имам уште една машина да исуши и таа да ја испеглам па после ќе редам раат. Уствари ќе редам уште утре, да завршам со тоа со време, од понеделник на работа да не заглавам со алиштата несредени. Мене изгледа ми се скрати цервиксот доста пошто осеќам притисок, ама не во вагината туку баш кај бешиката, или па лошо е наместено ептен, али изгинав поштено од притисок и нагон за мокрење, само што ќе мочам, искачам да поодам 200м и почнува да ми се моча опасно. Грдичко е бааги. Ќе видиме што ќе речат на преглед, да додржи до 30ти бар, уствари идеално до 5ти, да влезам у 9ти. Добра ноќ, да се позиционирам до пеглата.
I jas osekam pritisok kaj besikata celo vreme, ama ne mi bese skraten cervixot. Mozebi si se umorila, ne se forsiraj vecerva odma so peglanje, legnisi odmorise i utre so novi sili vo novi pobedi.
Да ти кажам откако стиснав испрати, го погледнав купот, си викам па и утре има ден, ќе ми прости светецот мој Архангел, ама ќе пеглам утре. Ем натенане цел ден ефтина, ем одморена.
Не знам дали воопшто е логично прашањево, ама ме изеде страв. За колку време може да се скрати цервикс нагло? На последно мерење пред две недели ми беше скратен, ама не ми рекоа дека е опасно, затоа што уште е во граници на нормала. Ама овие неколку дена имав многу трчање по други прегледи, купување, денес бев 4 саати на нозе и едвај се вратив дома од болки долу скроз ниско, како со нож да ме сечат, така боли и мочкам на 20 минути, не можам ич да држам. А стварно не ми се оди на преглед пак, досега овој месец имав 4 еха (што за бубрезите, што за бебињата) и тоа веќе не е нормално. Следно треба да одам околу 6/7.12, се надевам не е опасно дотогаш ако има нешто.
Од многу стоење на нозе те боли, имам пишано дека се распаѓав од болки кога шетав и мислев дека готово ќе излезе бебе ама тераше до 40+ ама да скратување на цервикс немам искуство, пошо мене и после сите болки, намерно шетање не ми се дешаваше ништо. Гледај одмарај ако не си баш на крај, 4 саати е многу да си активна без одмор и тоа доведува до болки.
Напиј се магнезиум, ако не си пиела денес и 2 испиј, легни и ако помине, не е цервиксот, едноставно си претерала.
Отприлика 20-та недела бев кога не ја осетив скоро цел ден, освен сабајлето, заминав на дежурен, Котларова беше во ремедика и ми рече од 27ма ќе следиш секој ден да ја осеќаш. Значи уште е рано , но сепак ако мислиш дека ќе се смириш, појди на ехо. @Lina-Detelina кај мене со ништо не се извадоа жолтите флеки
Претпоставувам дека е рано за да го осеќам цело време, плус постелката е напред и сѐ тоа. Ама пак мозокот ни работи некогаш само за глупости. Ја послушав Ирис и легнав на грб и како да го осетив малку. Нека си спие и нека расте, џабе паничам знам..
Женски, имам упат од матична за ГАК за втор скрининг. На упатот не го пишува докторот, туку само Оддел: Гинекологија и акушерство. Дали можам некако да дознаам кај кој доктор ќе сум, дали има истакнато некој список кој на кој датум дежура?
Фала ти. Изгледа ја претерав, а не сум ни блиску до крај, 25+. Може и од стоење/одење ми е, од тежината, ќе видам до утре дали ќе се смири.
Кркнав два, еден кога дојдов, еден сега, а и едно б6 за да се смирам од страв демек, па ќе видиме до утре.
Ми се случи нешто многу чудно. Бебе мрдна и како мрдна ја осетив доле во вагина ,и од вагината испуштив звук,налик воздух,да не речам пуфкање ,ама баш звук ....можно е нешо да пукна? Или од што е ниско бебе?
Број на амбуланта не пишува? Скрининзите се обично во Амб.28 Во кој ден си закажана? Може некоја членка ќе знае баш во тој ден која докторка е во амбуланта.
Ако не осеќаш болки или не ти тече водењак, ваљда нормално е. Јас синко, ниско на колена го носев, го осеќав многу повеќе во цервикс од ова, ова е нормално, скоро па високо и не го осеќам толку многу доле. Осеќам у бешика само оти мава.
Удираат многу силно во последниве недели, те има удрено негде доле на незгодно место и затоа така си осетила, големки се веќе и немаат баш место па удираат насекаде