Добро тоа може ќе го олесни печењето,како што мокрам на 10 минути треба да сварам 10 литри чај за сега и за цела ноќ Си мислев дали има шанси нешто да наштети на бебче, или да ми пукне водењак пример од таква иритација ?
И ја си велам, ајде ќе пробам да се лечам вечерва, ако не стивне утре идам на ГАГ. 37+1 сум денеска. Се надевам ќе додржиме уште недела дена за да ми закажат царски. Фала за одговорот мила
Јас првиот месев највеќе ама па и втор така терав хах многу бев себична и не сакав да ја делам со никој. Премногу ми сметаше ако ја земе некој во раце, тогаш бев кај мајка ми и она ме оставаше се сама пошо виде дека ми смета и само на 2-3 пати на вечер ме остаде да поспијам, она ја пресоблекуваше. Така се чувствував, виновно ако не ја држам јас, ако не ја преслечам јас, ако не и испеглам јас. Но најтешко ми беше кога вриштеше заради грчеви и не можев да ја смирам, иако сум по природа смирена личност, то ме погоди. Така да сите ситуации се најнормално во тој постпородилен период. Еее ама од тоа не давање на никој си напрајв да не сака никој после тоа да ја подржи ни 3 минути, одма вриштеше за кај мене. Маж ми теек после 10 месеци прв пат ја изнесе без мене и ми се јави трчај брзо момичево зајде по тебе.
Ама тоа не ти е иритација од инфект туку од оштетена кожа. Ќе се среди за ден два да се регенерира малку кожата. Незнам што ти требало таков експеримент сега, ама биднало. Како што ти пишаа полевај камилица за да ти олесни.
Да, го прочитав тоа негде дека периодов во кој што сум не е толку ризичен, ама нели страв лозје чува. Се надевам не сум толку ‘среќлика’ баш сега да фатам.
Девојки ме фати настинка некоја со температура. На доктор ми кажаа да земам парацетамол ако се качи над 38. Јас сум два дена со температура меѓу 37.5 и 38, парацетамол не сум се напила уште. Сеа ме фати некоја мисла да не е штетно за бебето шо два дена сум со температура? Значи под 37.5 не е спуштена воопшто.
Јас тука да си се пожалам. 28+3 сум, пред две недели цервикс ми го измерија 40мм, а на преглед во Четвртокот сосем случајно на кој отидов ради патолошкава пролжување, Др. Ирена од ГАК ми го измери 24мм. Стварно не знам како за една недела е возможно да се скрати цели 16мм. Кога ќе си го вратам филмот вака, ниту сум имала некоја физичка активност ни ништо посебно, освен со мм што бевме на театар 2 саати. Многу ми е страв да не се породам од нигде никаде и каков би можел да биде исходот не дај Боже. Цело време лежам, станувам само за до вц и кога треба да јадам. Утре ќе одам пак на ГАК да ме видат, чим е волку брзо менлива ситуацијата не знам што да очекувам. До сега бев јака психички, ама резултативе ми ствараат секакви филмови во глава, што ако утре ми кажат дека сум се отворила и ме задржат за да ме породат, а јас само што влегов во 7ми…Не знам веќе што да мислам. Со утрогестан сум цела бременост, бебе навечер притиска, боли, како сечење осеќам кај матката…
37,6 не е голема температура, ни за трудници ни за бебиња. Гледај да ти е помала од 38,5, парацетамол само смееш да пиеш и електролити, друго ништо. И да одиш на лекар нема што да ти дадат, ако ти е повеќе или со повраќање во случај на стомачен вирус би ти пуштиле само витамини електролити да те освежат.
И јас тоа си викам, ама мене базна ми е 36.6, цела бременост ми е толку, ја пратам редовно. Освен на почетокот кога ми беше повисока, ама тогаш си знаев. Значи два дена ми е константно од 37.5-38, сеа ме јаде црвот да не е лошо тоа. Бев на преглед, има некое воспаление но не е уште за антибиотик, ми рече ќе пратиме ситуација деновиве.
Нема за што да се плашиш, не е опасна температура и на бебе не му е ништо. Јас имав стомачен закачено со повраќање, температури и диареја, па ништп не ми направија само тоа што ти кажав ми пуштиа витамини да ме освежат и ајде назад. Избегавај антибиотик се додек не е бактерија некоја, посебно ако е на грло.
https://360stepeni.mk/poradi-neusog...od-pazarot-se-povlekuva-jogurtot-balans-plus/ Ако некој го пие да внимава дали е со посочениот сериски број. Јас баш вчера пиев и веќе го фрлив паковањето и не знам дали е баш со овој сериски број, совест ме гризе ама нема назад
Бактерија е, ама не е уште доволно воспалено за антибиотик ми рече. Ќе чекаме или да се повлече само или ако се влоши ќе пушти антибиотик.
Мене за 2 дена ми се намали од 42 на 21, така да може. Јас би пошла кај матичниот уште еднаш, на Гак у тој хаос којзнае дали добро измериле, мада мене многу добар преглед ми направија кога бев, задоволна сум. Така да утре оди кај матичен да те види.
Abe aman, jas sqmo balans pijam. I sigurno dosega sme go ispile so toj datum. Eve sega kupi mm ama rokot e do 15.12.2022, sigurna summdeka sum go ispila.. I sta cemo sad?! U pm
Добро од што се намалува толку цррвиксот? Цела бременост ќе го мислам дали и најмала нелагодност значи дека се смалил...
Е ајде де и јас само таков пијам, ај ќе речам бренд е, не е некој поефтин производ или некој нов бренд ама ете испаѓа дека треба да се плашиш да купиш било што