Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.391
    Допаѓања:
    119.655
    Кога мокриш во исто време истури чај од камилица врз вагината.

На Ena0310 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    737
    Добро тоа може ќе го олесни печењето,како што мокрам на 10 минути треба да сварам 10 литри чај за сега и за цела ноќ:D
    Си мислев дали има шанси нешто да наштети на бебче, или да ми пукне водењак пример од таква иритација ?

3. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.391
    Допаѓања:
    119.655
    Си велам не може.

На Rtulka и Ena0310 им се допаѓа ова.
  4. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    737
    И ја си велам, ајде ќе пробам да се лечам вечерва, ако не стивне утре идам на ГАГ.
    37+1 сум денеска. Се надевам ќе додржиме уште недела дена за да ми закажат царски.
    Фала за одговорот мила :l:

На gladiola37 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    26.275
    Јас првиот месев највеќе ама па и втор така терав хах многу бев себична и не сакав да ја делам со никој. Премногу ми сметаше ако ја земе некој во раце, тогаш бев кај мајка ми и она ме оставаше се сама пошо виде дека ми смета и само на 2-3 пати на вечер ме остаде да поспијам, она ја пресоблекуваше. Така се чувствував, виновно ако не ја држам јас, ако не ја преслечам јас, ако не и испеглам јас. Но најтешко ми беше кога вриштеше заради грчеви и не можев да ја смирам, иако сум по природа смирена личност, то ме погоди. Така да сите ситуации се најнормално во тој постпородилен период. Еее ама од тоа не давање на никој си напрајв да не сака никој после тоа да ја подржи ни 3 минути, одма вриштеше за кај мене. Маж ми теек после 10 месеци прв пат ја изнесе без мене и ми се јави трчај брзо момичево зајде по тебе.

На mal.ecka и Rtulka им се допаѓа ова.
  6. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.165
    Допаѓања:
    40.526
    Ама тоа не ти е иритација од инфект туку од оштетена кожа. Ќе се среди за ден два да се регенерира малку кожата. Незнам што ти требало таков експеримент сега, ама биднало. Како што ти пишаа полевај камилица за да ти олесни.

На Rtulka и Ena0310 им се допаѓа ова.
  7. Shekjerna

Shekjerna Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2019
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    279
    Имате ли несоница? Како се справувате? Каде настината па и несоница имам

8. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.764
    Допаѓања:
    21.493
    Да, го прочитав тоа негде дека периодов во кој што сум не е толку ризичен, ама нели страв лозје чува. Се надевам не сум толку ‘среќлика’ баш сега да фатам. :)

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    Девојки ме фати настинка некоја со температура. На доктор ми кажаа да земам парацетамол ако се качи над 38. Јас сум два дена со температура меѓу 37.5 и 38, парацетамол не сум се напила уште. Сеа ме фати некоја мисла да не е штетно за бебето шо два дена сум со температура? Значи под 37.5 не е спуштена воопшто.

10. najjacha

najjacha Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2018
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    586
    Јас тука да си се пожалам.
    28+3 сум, пред две недели цервикс ми го измерија 40мм, а на преглед во Четвртокот сосем случајно на кој отидов ради патолошкава пролжување, Др. Ирена од ГАК ми го измери 24мм. Стварно не знам како за една недела е возможно да се скрати цели 16мм. Кога ќе си го вратам филмот вака, ниту сум имала некоја физичка активност ни ништо посебно, освен со мм што бевме на театар 2 саати.
    Многу ми е страв да не се породам од нигде никаде и каков би можел да биде исходот не дај Боже. Цело време лежам, станувам само за до вц и кога треба да јадам. Утре ќе одам пак на ГАК да ме видат, чим е волку брзо менлива ситуацијата не знам што да очекувам. До сега бев јака психички, ама резултативе ми ствараат секакви филмови во глава, што ако утре ми кажат дека сум се отворила и ме задржат за да ме породат, а јас само што влегов во 7ми…Не знам веќе што да мислам. Со утрогестан сум цела бременост, бебе навечер притиска, боли, како сечење осеќам кај матката…

11. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    26.275
    37,6 не е голема температура, ни за трудници ни за бебиња. Гледај да ти е помала од 38,5, парацетамол само смееш да пиеш и електролити, друго ништо. И да одиш на лекар нема што да ти дадат, ако ти е повеќе или со повраќање во случај на стомачен вирус би ти пуштиле само витамини електролити да те освежат.

На Lavender13 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    И јас тоа си викам, ама мене базна ми е 36.6, цела бременост ми е толку, ја пратам редовно. Освен на почетокот кога ми беше повисока, ама тогаш си знаев.
    Значи два дена ми е константно од 37.5-38, сеа ме јаде црвот да не е лошо тоа.
    Бев на преглед, има некое воспаление но не е уште за антибиотик, ми рече ќе пратиме ситуација деновиве.

13. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    26.275
    Нема за што да се плашиш, не е опасна температура и на бебе не му е ништо. Јас имав стомачен закачено со повраќање, температури и диареја, па ништп не ми направија само тоа што ти кажав ми пуштиа витамини да ме освежат и ајде назад. Избегавај антибиотик се додек не е бактерија некоја, посебно ако е на грло.

На Lavender13 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    https://360stepeni.mk/poradi-neusog...od-pazarot-se-povlekuva-jogurtot-balans-plus/

Ако некој го пие да внимава дали е со посочениот сериски број.
    Јас баш вчера пиев и веќе го фрлив паковањето и не знам дали е баш со овој сериски број, совест ме гризе ама нема назад:worried:

На Rtulka, Ano и Bubish26 им се допаѓа ова.
  15. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    Бактерија е, ама не е уште доволно воспалено за антибиотик ми рече. Ќе чекаме или да се повлече само или ако се влоши ќе пушти антибиотик.

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.239
    Допаѓања:
    111.542
    Мене за 2 дена ми се намали од 42 на 21, така да може. Јас би пошла кај матичниот уште еднаш, на Гак у тој хаос којзнае дали добро измериле, мада мене многу добар преглед ми направија кога бев, задоволна сум. Така да утре оди кај матичен да те види.

17. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.214
    Abe aman, jas sqmo balans pijam. I sigurno dosega sme go ispile so toj datum. Eve sega kupi mm ama rokot e do 15.12.2022, sigurna summdeka sum go ispila.. I sta cemo sad?! U pm

18. DaisyD

DaisyD Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    323
    Добро од што се намалува толку цррвиксот? Цела бременост ќе го мислам дали и најмала нелагодност значи дека се смалил... :worried:

19. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.026
    Допаѓања:
    8.510
    I jas piev i go frliv i neznam dali e od taa pratka .... Ova veke da ti e strav da kupis bilo sto.

На Rtulka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Е ајде де и јас само таков пијам, ај ќе речам бренд е, не е некој поефтин производ или некој нов бренд ама ете испаѓа дека треба да се плашиш да купиш било што:(