Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Не се плаши и не се срами, тие само тоа гледаат по цели денови таму:rofl:

На Rtulka и Ena0310 им се допаѓа ова.
  2. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Цел ден се потам. Не да ми беше жешко денеска. Цел ден жештина осеќав. :sweat:
    28+5

3. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    И јас исто сум, исто и кај нас е 22 степени, пред некој ден со кратки спиев не можев да издржам, ај тоа па и некако си мириска кога ќе се испотам:whew::rofl:

4. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    737
    Хахаха баш така, нема што не виделе. Инаку ми кажале дека тој преглед болел па може за тоа имам некој страв.
    Ај сега тие што сте поминале царски кажете ми ќе можам ли дома кога ќе се вратам да си го држам бебче. Да го вадам ставам во креветче,да го хранам и пресоблекувам? Раната боли или како?
    Ќе имам помош секако ама знам дека ќе бидам љубоморна и све јас ќе сакам да си правам сама :D

На Rtulka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.214
    Jas ne mirisam, smrdam:( bazdam ;( ova ne bilo. Pizami menuvam na dva dena, ako gi ostavam i tretiot den ne se vleguva vo spalna :tmi: a mm ne veli nisto samo luftira celo vreme.

На Rtulka, sweet.woman, AniSk и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    9.314
    Спремав слава и немав време многу да мислам. Ама останавме сами и сега може да почнам :!::D:whew:

На Iris-1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Среќна слава, мила:l:

Не почнувај сега, касно е, легнувај:D

На Rtulka и Misskirova им се допаѓа ова.
  8. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.392
    Допаѓања:
    119.656
    Мене ме проверија вагинално во првата бременост поради болки во 7ми месец. Ме болеше премногу. Се пораѓав царски во таа бременост ради карлично бебе.
    И во втората бременост ме проверија ради болки во 36та недела и не ме болеше ич. И во втората се породив царски.
    После царски раната ќе те боли да не се лажеме бебе ќе можеш да го држиш и ќе можеш се да правиш сама иако раната ќе те боли, можно е и стомакот да те боли пошто ќе се враќа матката во нормала, градите повеќе од сигурно ќе те болат брадавиците особено ама и покрај сето тоа се ќе можеш да правиш сама, ќе видиш :sun:

На CareTee, eli25, meelitsah и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Миле паника тука:D Издржливи се болките? Дали брзо зараснува раната и дали може да се пијат лекови за болка?

Лелел колку ми фуфкаааа (facepalm)

На Rtulka и Ena0310 им се допаѓа ова.
  10. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.165
    Допаѓања:
    40.526
    Еве моето искуство после првиот царски е поинакво. Веќе 5тиот ден дома функционирав како да не сум била оперирана. Ама поубаво бидете спремни за искуството на фана, а дај боже да ви биде како мене. Јас затоа после неполна година одма сакав на второ да одам:D

Ај да си поплачам. Значи денес ми е врв колку ми е тешко. Кај сум цела затната од настинка, бебе се качи толку високо да уште толку едвај воздух земав. Кисели ме уништија и најлошот психа ме мавна. Дека спијам во посебна соба зошто сум ваква, отворив прозор и си се изнаплакав од мака, а после продолжив да си плачам што го вознемирив бебе во стомак, па си поплакав за батконо што не можам да го играм како претходно и на крај ми се пушти носот:rofl:. Сега полесно дишам, ама еве уште си седам во кревет ми е страв ако легнам дека пак ќе се затнам. Згора на се ми е жал стварно за мали. Прееска ми вика мамо зошто не седиш долу да играш со мене;(. Јас не дека не можа да седнам на земја, ама џабе кога морам да сум залегната, а игрите со него се захтевни.
    Мм во меѓувреме влезе да ме праша дали сум добра, само го избркав од соба, арно што е сред ноќ па не можам да викам да не го разбудам мали инаку ќе го изедеше стапот ако почнев да му редам се што помислив да му кажам. Во тие 15 минути за се ми беше крив он. Си викав како не си одев со мојот ум да си направам второ дете порано. И онака имавме замрзнати ембрионои уште пред повеќе од 3 години можев да завршам работа, а не вака го чекав него, па фати короната и јас стигнав до 38. Не за џабе викаат раѓајте порано, мене искрено оваа бременост ми е многу истоштувачка и физички, а богами и психички.
    Кој знае што се изнакажав и мене мислите ми се хаос во моментов. Незнам како ќе ги добуткам последниве два месеци. Ама ај да си легнам да поспијам, утре е нов ден, може ќе ми се разбистри умот и ќе станам поумна, па ќе смислам соломонско решение за се што ме помачи ноќва.

Довра ноќ ако има некој сеуште буден.

На CareTee, Sofi.ja, Bella_Stella и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Hatula

Hatula Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2017
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    497
    Плакни се со Хиперманган, веднаш ќе ти ја смири иритацијата.
    Не практикувајте бричење, особено доколку со години сте се депилирале. Јас уште првата бременост си купив тримерче на Veet ги има во ДМ. Убаво се отстрануваат влакната, нема иритации, печење или чешање.

На Ena0310 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.239
    Допаѓања:
    111.542
    Од се може, и од чиста мира може. Не се оптоварувај до толку, ете ти кажаа, може го пишале онака чисто.
    Јас го имам ислушано и стварно е многу корисен. Мене ми е второ па некои работи ми се корисни ептен и здравје планирам уште еднаш да го прегледам чисто да пофатам уште нешто околу породувањето, со бепче се ми е јасно.

Утро! Многу се уморив синоќа и бебе сега бајче, па на ум од вчера муабетот за броење колку мрда и само чекам сега да мрдне. Па ќе ми текне кај ќе ти мрда Ангело во 6ипол сабајле олабави малку. Ете пусто да мислиш. Женска работа. Тукуууу денес на работа, едвај чекав искрено да мрднам малку. Синоќа испеглав се и на крај ме измрзе некои работи па ќе ги препеглувам пак после кога ќе си дојдам дома, на 2 на 3 ги шлапнав, да допеглам се што исправ и ставам во плакарот, да затворам тој дел. Имам уште малку работа и околу средувањето и после да одмарам стварно, убаво си испланирав да одмарам во 9ти ама дали ќе биде така којзнае.

Што се однесува до имитации, јас во бременост и претходно и сега многу се лупам во делот околу вагината, ми се лушти цела кожа, не е габично, не е вирусно, едноставно се лупи. И језиво ми е, грдо е, пред преглед се трлам со марамици зошто од дома до работа (матичниот ми е кај што работам па закажувам во време кафе пиење на работа) јас веќе се луштам и мора да се средам малку, на ништо не личи така. И вчера на бричење осетив и јас некоја нелагодност на срамните усни, ко воспаление иако јас се бричам цел живот, страв ми е да се депилирам. Не можам да се видам, па докторот кога ќе ми прави ехо ќе го терам да ме види, да не е жлезда некоја, сестра ми имаше и отече многу, како грозд беше, па и ја болеше. Мислам дека не е ама ќе видиме.

Од спремачкиве и припремачкиве да ви кажам пролетно бебе е позабавно од зимско. Ем ладно, не се суши ништо ако немаш сушара, а и не иде се у сушара ќе ги направиш за барбики алишта, ем ладно за шетање откопчан а мене кај склет, кај немам јакна за во бременост подоцна, па и не можеш на раат да прошеташ по дуќани, да купиш нешто нормална цена, цени набиени ко крај свет, дека сега е време на подароци. Ама па затоа под елка најубав подарок ќе си добијам :inlove: Леле каква идеа имам за фотосесија... да проверам дали има волница во маалската продавница да сплетам едно капче бебешко за сликање, голема машна ќе направам и под елка во кутија, ќефои :rofl:

Доста беше, да се спремам веќе за на работа, трема имам после 2 недели дома, ко да сум била 9м дома се осеќам а не 2 недели :rofl: Убав ден!

На АнаМаријаД, Ano и Nela_21 им се допаѓа ова.
  13. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.392
    Допаѓања:
    119.656
    Да издржливи се. И раната зараснува брзо. Лекови за болка може парацетамол бруфен и кетонал ама нема да ти требаат пошто не е таква константна болката. Ич да не се плашиш, ќе видиш дека супер ќе функционираш.

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.239
    Допаѓања:
    111.542
    Се зависи од праг на толеранција и моментот, психичката состојба... Јас имам низок праг на толеранција, сум пиела по 2 кетонали за менструални болки, ама за болки од царски после 24ч бев топ. За 3 дена сакаа да ме пуштат а Јегени ме шеташе како бела мечка да ме покажува колку сум била храбра, дека сама правам повеќе од работите. Јас станував од сабајле си средував соба додека дојдат на визита, уште метла и џогер што не земав, си местев кревет, си бришев масиче со влажни, си проветрував, баш се сама правев. Дома си дојдов и одма се си фатив сама да правам, мајка и свекрва за морална поддршка стоеа до мене. На една недела останавме сами со бебе и буквално се сама правев.

15. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Фала ви, девојки:hug: Многу сум исплашена, досега сум немала никаква интервенција во животот и веројатно не знам што да очекувам, стравот е голем и повремено ме фаќа многу јака паника, едвај дишам па на моменти се смирувам и така во круг. Се надевам ќе помине сè како што треба:l:

На Ano и Rtulka им се допаѓа ова.
  16. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Аххх ми давате надеж и сила со пишаново:hug: Си велам ќе издржам, а и морам, заради бебе:l:

17. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    И мене ме прегледаа со рака иако се знаеше дека ќе сум со царски, некаде околу 37 недела беше прегледот бидејќи порано требаше да се породам. Не ме болеше воопшто.

И јас како Ано, немав никакви болки кога дојдов дома. Уште во болница се осеќав добро, а дома веќе нормално функционирав и сè правев околу бебето.
    Ниту едно апче немав потреба да се напијам против болки.

Ви посакувам на сите лесно опоравување.

На Martka, CareTee, Sienna_MK и 3 други им се допаѓа ова.
  18. DaisyD

DaisyD Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    323
    Поделени и се на предавања за пренатален период, пораѓај, техники за дишење, грижа за новороденче, постпартум и сл. а во склоп на секое предавање има по 20тина клипчиња што траат по 2,3 мин каде што обработува по некоја тема. Има и медитации и визуелизации. За нас прворотките супер едукација е :D

На Sienna_MK и АнаМаријаД им се допаѓа ова.
  19. Estella

Estella Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    536
    Јас се можев да правам сама од прв ден. А љубоморна нити бев нити сум сега , прифаќам секогаш секаква помош:)

На Ena0310 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Estella

Estella Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    536
    Ја ниту едно апче не се напив за болка ниту нешто посебно ме болеше. Се издржува секако, јас и оперирана бев претхпдно па на искачање од болница без проблем патики си врзував наведната. Секако се е индивидуално на крајот.