Не си грешка. Количка и мене ми нудеа ама не ја прифатив и земав нова од Локо Кроко за 10 000 Знам дека е најкористен дел и од таа причина земав.
Баш така се друго се користи релативно кратко и затоа не купував ништо скапо од гардероба до бебешка опрема. Ама количката верувам дека максимално ке ја искористиме 2, 3 години сигурно и вреди да купиме нови кога веќе можеме.
Не си грешка, тоа што сакаш ново, а можеш да си го дозволиш, нема што да те убедуваат. Сега само си пополнала ти простор, они си направиле. Слободно кажи, си имам по ќејф една и таа ќе ја купиме. А верувај дека количката се отепува од користење, 3 години маста и ја извадивме, е сега нашава е читава за и второво да си тера со неа и покрај толку возења и трескање по авиони.
Јас сум плава и се убив од фарбање овие две недели зошто коренот ми беше бајаги пораснат и со бланш сум се фарбала и со уште 10 фарби различни и тоа неколку пати,слободно офарбај си се,мене таа со амонијак не ми фати ич,па морше со бланш.
Од рубриката глупи прашања. Како спиете? Лева, десна страна? На грб? Стоечки? Како да немам грижа на совест дека сум го притиснала бејби? 17+4 сум и имам меше веќе.
Како што ти одговара тебе освен ако доктор не ти каже поразлично. Јас спиев долго на стомак, па кога почна да ми смета почнав на грб и после веќе кога снемував воздух на страна. Со првото полуседејќи спиев зашто ме убија киселини и ме притискаше на градите многу.
Лева, десна, на грб.. само на стомак не. Не се секирај, не можиш да го притисниш, ехее тек колкав ќе биде стимакот, ништо на бебе не му е, си се мести оно да му е удобно. Ти само спиј ако имаш сон.
Јас истото постојано го мислев и го мислам, имам трудничка перница поставено на креветот, доста ми е корисна и за колковите и за половината и помага да не се вртам на грб.Бебето ми е на десна страна поставено целосно а јас спијам на лева страна исклучиво, до второ тромесечие се вртев и на десна страна на грб никако, ама сега во трето тромесечие исклучиво на лева страна спијам со тоа што станувам повеќе пати во текот на ноќта и така го размрдувам левиот кук. Ти можеш да си менуваш страни, лева или десна, избегнувај грб ради проток на крв.
Не се плаши да се свртиш на грб, ако се е во ред со бебето единствено може тебе да ти е лошо, а ќе се осетиш и ќе се вратиш на страна.
Да да за второ здравје сигурно би ја користела оваа сега што ке ја земеме за првово. Ама сега за прв пат ке си земам нова дефинитивно, да не може да си приуштиме било каква ич не би се бунела, ама вака ке земеме нова.
Па се местам во некоја положба како косина, легнувам на делот од перницата што го покрива грбот, така да не ни можам да легнам скроз на грб и да сакам, а искрено и не ми е згодно, бебето ми тежи и го чувствувам неприродно, чудно. Станувам и за тоалет така да се размрдувам често. Фала во секој случај.
Јас до пред недела две на стомак сум спиела,се будев навечер и гледам на стомак сум па се преветував на страна. Сеа спијам или на лева или на десна или на грб,кога сум на страна све ме тера на стомак да се свртам,обожавав да спијам на стомак. Ама нема Иначе јас утре сум 17+0.
Хаха сакав да се сликам во позицијата во која спијам и да ја прашам бабицата на следен преглед дали е ок Јас спијам некако пола странично, пола на стомак, и со нозете раширени и една обавезно свиткана нагоре. Огромен кревет имаме и пак јас зафаќам 70% поради позиве. Се мислам и јас дали е ок тоа шо спијам на стомак ама ваљда несвесно во сон си се местам така. Знам дека правилно треба странично, и со перница меѓу колената за да го олесни притисокот на карлицата. Ама не можам така, пробав еднаш, ја најдов следното утро перницата на под, многу се вртам излеа па не ја трпам.
E-e исто и јас. Не сум скроз правилно на страна, колкот ми е извртен на надолу и мевот доаѓа да е долу. Како буквата Ѕ спијам . Некогаш ќе почувствувам болка во колкот па и мевот па ќе се свртам 'нормално'. Изгледа треба да инвестирам во перница за трудници, па цели 90% да зафатам од креветот. Хахах смешно ми е ќе се сликала да покажува на бабицата . Со селф тајмер Да споделиш шо ти рекла бабицата.
За димерите со трансфузиолог обавезно. Него и хемоглобинот ти е доста низок, примаш нешто терапија? Ако не треба да почнеш. Мене хемавит на health aid ми помогна ептен, слични резултати имав. @Proletno
Леле таа трудничката перница, џабе парите хаха кучево сега на неа спие. Мене воопшто не ми беше удобно, како затворена во кафез се осеќав.