К Како ти е најудобно, на грб после 27ма ми рекоа да не спијам, ама за сега знам често да заспијам така зошто колковите ме убиваат, инаку на десна страна ми е најудобно, на лева не можам ни две мин да лежам.
Јас без перницата не знам како ќе ја преживеев бременоста, посебно 8 и 9 месец. Најдобра инвестиција ever
Матичната морам да ја почекам до среда..а искрено го пропуштив хемоглобинот...паднат е..да. Сигурно ќе ми даде нешто. Фала ти на совет.
За спиење се трудам да е на страна. До пред недела, две на десна ми беше покомотно. Сега гледам да е наизменично. Макар што има период во денот посебно после цел ден на работа кога сакам и на грб некоја минута да полежам. Инаку полни 27 недели денес. За прв пат почувствував движење и удари баш на бешика, дури и помислив за на работа, да ставам влошки, ако продолжи вака. И баш долу како во цервикс. Нормално паники. Имам уште 10тина денови до следен преглед ама можеби ќе појдам и порано бидејќи ме фаќа страв од скратување на цервиксот.
Ау дали се преврте, дали се сврте, кај ми е стомакот цел ко згрчен, имам лажни, па и некако гадно ми е ми се повраќа... језиво! Не му се иде на синко на работа изгледа Ќе издржи 2 недели, нека не се глупира. Дремнав 1 час, полесно се дише малце ама гадно ми е.
А, кога ви дадоа да проверите димери? Гледам пишувате за димери, а јас сум 16+3 и покрај сите анализи димери не ми назначиле да проверам. Дали сама да си барам, имам преглед на 1 декември За спиењето, јас се навикнав да спијам на лева страна уште првата бременост и до ден денес така спијам. Ама мислам дека нема некоја разлика лево/десно сѐ додека не е на стомак или на грб после 20 и некоја недела.
https://www.24pressnews.com/archives/4606 Da ve smiram vo vrska so jogurtot balans. Ne bilo opasno ni za trudnici ako imale konzumirano. Objasnuva dr Lazarov
Исто и јас на почетокот така се осеќав како ограничена и затворена, не ми беше нормално така да спијам, рака под перница никако зашто веднаш ми се здрвува, па некако се снаоѓам дека е доста голема и не ми се вкочанува вратот и добар е за грбот, кичмата и колковите, ќе ја истрпам уште малку па после се надевам за доење, ако се снајдам со неа.
Луѓе паника левел 7282882626262 Се туширав и излегов по бањарка и реков да сварам кафе таман да се олади додека се облечам. Стојам во кујна варам кафе во меѓувреме имав некои ситни садови ај да ги измијам и гледам доле на плочки шлапам со нозете Несвесно земав џогер одма избришав и ми текна можно е да е водењак ???? По нозе немав ништо е сега од садовите да се имам погането толку Можно е да не осетам ништо ? 24 недела сум дај утешете ме нешто
Ако е водењак ќе има многу вода и уште ќе ти тече, нема така одеднаш се да истече, да не си испркала додека си ги миела садовите или телото да не ти било водено
Носев влечки затоа чудно ми е да е од мене нема шанси не ми беа водени влечките. Се тешам дека од садовите е ….
Јас самоиницијативно испитав оти мојата матична чека недајбоже индикации за да испитам димери и хемостаза. Околу 15та недела испитав мислам, замолив ендокринолог покрај ТСХ да ми штиклира и за димери. Во ред ми излезе резултатот. Сакав да испитам затоа што сум со мутација и примам аспирин секој ден.
Ве чешаат стомаците? Пукнав овие дена, ќе ме зачеша на едно место и не можам да престанам. Се мачкам со масло од Веледа и путер од Хип, и колку толку стивнува, ама како пецкање ми останува. Којзнае колку стрии ќе ми се појават.