Мислам дека кај секого е индивидуално. Кај мене ЦТГ покажуваше болка, а јас ништо не чувствував, само како пресекување во едната нога. Ги почуствував дури оние болки кои се пред напоните за раѓање. И се отворив експресно, од три прста, за два часа родив. Некои како што читам со денови се со по два-три прста отворени.
Jas pravev nifty, bez da me sovetuva doktor. Priskata ti e statistika, a dodeka prenatalnoto testiranje, nifty vo slucajot, ti e genetsko testiranje koe e navistina mnogu sigurno. I ne pojdov na priska, a maticnata me imase zakazano i i kazav da me otkazi. E sega dali imas da si dozvolis da go platis zosto ne e bas eftino.
За опрема, не сум нарачувала и не можам да ти кажам. Ама од нивната веб страна имав нарачка со повеќе парчиња облека и ми се јавија да ми кажат дека кога ја спремале нарачката виделе дека едни шпикознички што сум ги нарачала биле последно парче и малку оштетени, па дали може да ја пуштат нарачката без нив. Кажав ок, и се останато си стигна како што треба. Мислам дека се коректни за тоа.
Девојки дали стврднување на еден дел од стомакот што трае кратко 30-60 секунди и не е болно се Брекстон Хикс контракции или бебето турка со газе или главче?
Јас мислам дека се Брекстон, ги имам уште од 7 месец прво беше стврднување на едниот дел од стомакот кај папокот десна страна, сега опфаќа поголем дел на стврднување од двете страни на папокот и траат кратко и се нередовни во текот на денот.
Втора бременост терам и мене уште не ми е јасно . Некогаш ми се прави топка на едната страна, некогаш на двете страно, а понекогаш буквалко како исцртано е бебе, на допир осеќам, екстремитети и топки. (Глава, газе што и да е)
Јас сум седми сега, и мене почнаа овој месец да ми се јавуваат. Искрено ме плашат, а на преглед сум дури на 5ти, за две недели скоро. Што ти кажаа тебе, страшни се? Некоја посебна препорака ти дадоа?
Не што не се страшни него се и корисни. Така матката се спрема за вистинските контракции. Мене само ме интересираше дали се они, ама веројатно се зошто гледам после 20та недела најчесто почнуваат да се осеќаат, а јас сум 20+. Еве Лина еден линк со убаво објаснување, прочитај си. https://tvoebebe.com/BREMENOST/brekston-hiksovi-kontrakcii
I jas gi imam od vcera, a taman i se pofaliv na doktorkata deka nemam oseteno i eve se pojavija. Samo na edno mesto kako otrpnuvanje osekam, valjda e toa.
Јас си нарачав од таму транспортно дојде супер исто како на сликата и еве 5години го користам и здравје боже за другото
Веќе одговорила Бела, не сум прашувала доктор за нив, еве гледам од курсот за припрема за породување дека се корисни стврднувања бидејќи матката вежба на некој начин. Не се секирај, нормални се, малку нелагодни но сепак не се болни.
Јејјјј @0ли уште @Ceneva ни остана утре да и се јават и ја да го пројдам скринингот нормално и сите да дишиме
Pa toa e problemot milaShto se nema pari. Mm veli kakvo e takvo ke si go cuvame,toj e mnogu pozitiven i samo pozitivno misli za da me teshi.
Baraj da ti zakaze na gak vo sk, zosto da gi davas parite na privatno koga ima i na drzavno za bez pari. Veke koga ne mozes da si priustis prenatalen test, priska napravi si. Ama baraj na drzavno da ti zakaze maticniot. Koja nedela si ?