Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Faith

Faith Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2011
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    6
    Помагајте многу кашлам, поготово кога зборам. Ми е страв за бебуш пошто го стискам стомакот. 29 недела сум .
    Кашлам онака долго време, веќе 4та недела е ова и некако последнава недела ми се влоши. Нема на плуќа ништо, ама цело време како нешто да ми смета во душникот и ме тера да кашлам .
    Крвната слика упатува на вирус.
    А 10 дена пред да правам крвна слика, ми искочи бактерија во нос, за да потоа ги повторам брисевите од нос и грло и да искочи дека нема ништо.
    Како може прво да има, па два пати да нема... Првиот пат правев брисеви во Пролече, втор синлаб, трет биотек...

2. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Да проверат дали се отварам зошто имав болки, кои на цтг не ги покажуваше и со вагинална сонда го гледаше цервиксот, ама ете(facepalm)на Гак ова. И матичната малце ги ококори очите кога слушна, ама се надевам дека е нормално:sweat:

На Lavica2602 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    Види пробај со Алпенкрафт сируп,го фалеа тука трудници многу.

4. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.239
    Ќе земеш едно јаболко пресечено на четири дела, кромид (само првиот слој излупи го) пресечен како цвет и оревче. Ќе ги ставиш во тенџере и 20 минути ќе вриеш. Почекај уште 20 мин. и добиваш чај против кашлица. Конзумирај повеќе пати на ден. Оревот не е пресуден, но пожелен. Поприродно и поефикасно здравје.

На meelitsah и Thinkerbell. им се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.265
    Допаѓања:
    111.632
    Не, ковид позитивни само на гак.

Отидов да купам за беблак некое дебелко шпихозниче и како отидов така се вратив, цени огин и пламен, отров. Јас не знам од кај купува народов ама тоа што денес го видов не беше нормално. Тренерчиња бр.56 2000ден, минијатурни. Абе ај. И ич не ми се свиѓа она Ист Гејт, смрди, загушливо и лавиринти. Златен Сити мол, се има и се можам да најдам. Ќе појдам таму во петок, ако најдам нешто арно, ако не ќе го облечам за искачање од болница во тоа што имам и ќебенце само плус. Се изнервирав :envy:

Иначе дур одев супер бев, ама седнав у кола и се здрвив од Автокоманда до Ѓорче, аман. И сега дремам веќе. Дома е хаос ама не ми е на крај памет да земам да средувам, ќе средам утре па ќе направам тоа што ми е на мисла за во сабота и ќе одмарам, немам сила више за повеќе. Следна среда сум на преглед, што ќе рече доктор ќе видиме, дали имам опција за обично боледување, ако не отварам штом можам трудничко и ќе си седам дома, досадно не досадно, многу ми е страв да не се породам порано пак, на 5ти влагам во 9ти а би сакала да истерам и цел 9ти ама тешко мислам некако. Дајбоже да грешам.

6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.265
    Допаѓања:
    111.632
    Вирус е, го кркав и јас 3 недели. Мене ми дадоа антибиотик, оперил во нос и алпенкрафт за кашлица, инхалации со физиолошки и се закрпив за 1 недела откако се тоа почнав. Многу бев лошо, од многу кашлање добив воспаление на мускулите на стомакот, пуштам урина неконтролирано сеуште и ме фати голема паника.

7. juice_

juice_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2021
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    990
    Исто и јас. Се измачив со недели, и на крај, сакала, несакала, си почнав со антибиотик и одма почна да се смирува.
    Најубаво види доктор што ќе ти каже, и почни си со терапија.
    Се надевам за брзо ќе ти биде подобро.
    @Faith

Последна измена: 24 ноември 2022
  8. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    965
    Допаѓања:
    917
    Jas pa duri sega si go gledam izvestajot, poso mi klikna od nemaj kade da go otvoram listov.
    I me zamisli postelkava, pisuva postelka ||| stepen, plodova voda ima, bebe tezi 2900, odgovara na nedeli - 36 sum....
    Sto e so postelkava, doktorot nisto ne spomna, rece ok e se....

Последна измена: 24 ноември 2022
  9. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.426
    Допаѓања:
    8.604
    За 9ти месец нормално е да е зрела постелката. И мене ми беше иста во 36та недела, а еве веке сум 39та, бебето си убаво напредува цело време, нема никаков проблем.

На Anaroz1 и Nela_21 им се допаѓа ова.
  10. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    965
    Допаѓања:
    917
    Ok. Jas deka sum aktivna i se isplasiv malce da ne treba da miruvam za da isteram barem do 38+, mislev rano e za ||| stepen. Fala ti

11. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.451
    Допаѓања:
    18.702
    Дали е неопходно да се пие магнезиум во прво тримесечие?
    Докторката ми рече да го пијам,земав од алкалоид ќесичките ама од мачнини и лошење не можам да го поднесам вкусот.
    Има некоја што пие магнезиум во форма на таблети?
    Инаку повремено имам некое благо пецкање во јајниците,немам некои големи болки.

12. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    965
    Допаѓања:
    917
    Magnezium vo | trimestar, da, se zima samo dokolku doktor ti posocil.
    Stom ne podnesuvas direkt, zemi vo forma na tableta, zavisno koja doza ti e prepisana od doktor ke si pies... Jas primam magnezium na solgar i mi se dobri, no sepak prasaj si go doktorot

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Estella

Estella Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    536
    Се сложувам. Две мои другарки вака тргнаа затоа што докторот им беше на смена и двете завршија со царски.

14. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.540
    Допаѓања:
    5.906
    не мора да значи, ја се породив со провокации во 39та недела поради намалена плодова вода, природно се породив, другарка се породи еден месец после мене исто во 39та со провокации природно, само споделувам искуство дека не мора да значи дека ќе завршиш царски

15. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Во првата бременост пиев на Натурал Велт од 250 двапати на ден.
    Сега ми сметаат на желудник и морам директ.

16. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.233
    Допаѓања:
    26.292
    Супер е бебе, татко ми е роден 2700, па колкав маж е сега. Второ, и јас очекував 3100 да се роди малава според мерењето на докторката, 3600 се роди. Најбитно да е здраво.

На Misskirova му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Estella

Estella Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    536
    Sekako site sme razlicni . Nema pravila.

18. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.312
    Допаѓања:
    11.733
    Јас на Солгар моментално, цитратна форма. Препораката на матичната е 800мг дневно, ама не земам секогаш толку. Претходно на Натурал Велт пиев и веројатно така ќе ги менувам. Од почеток сум на таблети, од прашоците ми се гадеше, шанса немаше во уста да ги ставам ни да помирисам.

19. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    9.318
    Јас месец дена не пијам магнезиум
    Многу ми беше лошо од кесичките а после тоа кога ми рекоа може таблети веке влегов 9ти и не пиев зашто еден куп витамини ми се собираа.

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.265
    Допаѓања:
    111.632
    Не е неопходно. Мене ми рече дури во 5ти да пијам. Од ќесичките и јас имам мака и земав на Џејмисон на акција се во Еурофарм моментално, 10 таблети 40ден, супер се. Ама се од 250мг а мене ми е малку 250мг, па и 2 па планот е ако не помагаат да пијам по 3 ако затреба.

Дефинитивно кога ќе си легнеш уморен станувањето за у вц навечер не го памтиш, односно не ти е мачно, знам дека станав 2 пати што беше чудно зошто реално јас станувам по 4-5 пати, ама преморена дека и не го осетив тоа толку страшно.

Ај пак да прашам, крај на 8ми сум скоро, нормално е да нема удари удари туку повеќе како преместување, местење, ќе се истегне, ќе извади некоја нога, некое газе... Има и удар понекој, не дека не, ако ставам пример рака на стомак да се потпрам, одма мава, ако се потпрам на маса со стомакот исто, ама не како претходно. 1 недела до преглед, сега се ќе забележам додека отидам на преглед.