И јас сум крај на 9ти, мислам дека една недела само пред тебе. И кај мене е исто. Има удари ама не како претходно. Јас си мислам дека нема место, зашто сега нели се поголеми. Кога повеќе ќе се замислам ако го нема, одма каснувам благо и се јавува
Od sinoka pak so bolki,bodrzi imam v9 jajnicitr treba da sum 11+4,a spored plodot sum 10+5 me pratija na 4d vo strumica kaj madzunkovi.za 10 dena imam zakazeno vo Remedika,me tesat deka se e vo red so plodot i deka od mnogu povrakanje i jas sitna mi zaostanuva no sepak tie bolki me macat...
Со првово јас од 3 триместер ништо не пиев, ни фолната ,а до втор чат пат сега дека имам болки и магнезиум обавезен ми е.
Јас од витамини пијам Pregnacare plus со Омега, магнезиум мене ми даде од 16 недела 500мг и тој го пијам навечер пред спиење. Туку што е ова со подуен стомак скоро секоја вечер Се чувствувам како балон, не јадам касно (јадам овошје многу) или пример храна што нормално ми прави гасови и пак така. Знам дека може да се пие Еспумисан ама јас не сакам ништо дополнително да пијам. Сега веќе сум 17 недела и за разлика од првата бременост, оваа сум некако многу поуморна. Можеби фактор дека имам 5 годишно дете дома си го прави своето, ама ме нервира што се осеќам како со пола сила
Mila do dve nedeli pomalo bebce racunaat normalna bremenost. Mene maticnata taka mi kaza. Jas po ciklus sum 14+2 a po merki 13+5. Pa mi velat deka e se vo red. Jas do dusa sum pokasno ostanata, so pokasni ovulacii sum. Na pocetokot cak 10 dena bev nazad so bebeto ama mi gi stigna nedelite skoro po ciklus. Ke bide se vo red ke vidis. Ti rekov tuka i genetikata ima udel, stom si i ti sitna. E sega bolkite ako se podnoslivi i nema krvarenje, moe mislenje e deka tie se normalni bolki. A plus ti ponekogas si ja krevas malata od sto moras. Odmaraj poveke dur ti e malata vo gradinka. Pa ke vidis i vo remedika sto ke ti kazat. ke bide dobro
@Bebence29 и мене цело време по мерки ми е помало бебето за 4-5 дена од циклус зошто имам циклуси од 35+/- дена и овулација сум имала околу 20/21 ден. Нема ништо за загрижување тука, не е сѐ како по книга. За болките ако се слаби и издржливи нормални се, многу ги имаат. Пиј магнезиум и не се преморувај.
Шо ми збориш за подуен стомак.. стануваѓ сабајле супер, ок ми се познава за разлика од првата бременост вака бев во 7ми месец хаха ама па на вечер.. топкаа. Иначе и мене оваа брмееност ми е многу поразлична, многу сум уморна, немам сила, имам болки, повтаќам уште. Кај мене па јануар ќе прај 3 години, маж ми закован на стол е до 17ч, јас со неа наваму натаму и сум без сила, ај објасни и дека ме е мачно да шетам по 2 саати..
Девојки ајде добар ден официјално. Си купив пижами иначе денес,нели дека зимово 90 % ке сме дома ,па мајка не купува фустани туку пижами. Имам сеа два три пара и ке се валкам у нив нонстоп. Спавача не купив ,ке земам од Чаир каква ке дадат таква. Чекам да поминат деновите. Да ми кажат ден ,ама веке ситно се брои. Туку ми рекоа дека ке ме примат ден порано. Пример царски у среда,а јас у вторник таму. Што се прави тој ден? Така ке дремам? Досадно ке е ? Ке ми дадат кафе ако побарам?
Луѓе нормално е во 20 недела да не го осеќам бебето секој ден? Предходните денови беше многу активно, особено навечер и сабајле кога лежам, синоќа ептен малце удари осетив и општо цел ден не осетив, еве сега од сабајле ништо. Треба да се грижам?
Не би требало да е проблем. Си имаат и бебињата фази, негогаш се поуспани некогаш размрдани. Ако се е ок кога одиш на доктор без паника.
Паничам малце оти на доктор немам појдено од 12та недела, следен преглед ми е во среда, тука не се оди често на ехо, па реално не знам дали е се во ред, движењата ми беа утеха. Ама ќе каснам нешто сега ќе видам дали ќе мрда.
И јас пишував за ова пред некој ден. Мислам исто сме со неделите, јас сум 20+5. Некни скоро еден ипол ден го немав осетено и кренав галама. Ама уште не се толку силни и нормално е. Од тогаш наваму се јавува обавезно секој ден. Знам дека е полесно кога мрда редовно, ама сигурна сум дека сѐ е во ред и кај двете.
Леле наместо да пишам крај на 8ми, сум пишала крај на 9ти…Тоа е нерасонет човек… ама горенаведеното важи
И кај мене вака беше. Го осетив негде 17та недела и до 20та мрдкаше. После го снема некако и исто во мисла ме стави. 21 пак се јави и тоа баш посилно го осеќам веќе. Сигурно има врска како е наместено, како се врти, плус малечко е уште. Не се грижи.
Па најверојатно ќе те примат навечер, понеси си книга, таблет, што можеш нели. Кафе не знам искрено, земи си од оние Блек енд Изи кафињата ако ти е за турско или тие 3/2 во 1 и замоли некоја сестра за топла вода, јас си набавив пластични лажичиња и вилушки, хартиени чашки и планирам да земам Блек анд Изи па ќе видиме дали ќе ми излезат у пресрет. И да ти кажам, добро најади се дома, оти јадење таму јок, пред царски не даваат, мислам секаде не даваат пред царски.
Да, ме предупредија веке дека два дена ке бидам без храна. Не дека ја некоја јадачка ама сигурно ке сум гладна. Ке шверцувам нешто. Проверуваат торби?
Ама за анестезијата мора да си гладна, ќе ти кажат од кога треба да не внесуваш храна. И после породување нема јадење. Биди послушна, не да извадиш таму да фатиш да јадеш од досада