Еј женски, 20 недела сум и се мислам да направам ламинација на веѓи. Со некаква хемикалија се мачкаат и се остава 15 минути. Штетно ли е за плодот?
По пошта стига дома откако ќе одобрат исплата. Додуша мене прво ми исплаќаат па после ми стига пресметката.
@Bella_Stella ќе добиеш решение откако ќе ти ги одобрат па пари на сметка. @AngelOfArh жива глупост е со клексаниве само да не малтретираат со извештаи фотокопии. Место да направат да се купуваат со партиципација дирекно во аптека
Mene mi isplakaat a presmetka nikogas ne sum dobila. Mm gi nosi vo fond dokumentite a jas si cekam pari na smetka.ni presmetka, ni zbor tamu, samo gi ostava dokumentite i tolku. Jas primav od 0.2 i za 20 inekcii me isplatija 1706mkd
Сепак зависи од количината партиципацијата (за 100клексани 1700е партиципација ,за 30 околу 600) @AngelOfArh баш, ептен мерак имам по 2на ден да боцкам ама нема жалење...
Од рубриката "приглупи прашања" Дали е можно да се има чувство на киселина во желудникот и хранопроводот, а киселината не е ни качена до грло? Имам цело време денес такво чувство, ко да ми е стежнато во желудник, а последно бурек јадев. Знам, сама си го барала. Имам како сувост, ко гребење во грло, ко некоја жеговина а не ми дојде киселина до горе. Немам толку мака со киселини, скоро ич, освен претходниве дена ми се случи да ми се поткачи до грло или пак, да имам чувство дека ако ждригнам ептен, дека ќе ми се поткачи. Можно е бебето да притиска на желудникот иако го носам подолу од желудник, надолу ми е стомакот? Буквално имам чувство на гребење парање во грло, а немам некој вирус грип. Не знам шо да мислам, дајте некој ум.
https://pedijatar.mk/pet-trikovi-za-ublazhuvane-na-kiselinite-vo-bremenosta/ Еве ми ги симптомите. Жиговина, печење во грло и пецкање во желудник. Изгледа ќе си помачам мака со киселини од сега. Во првата бременост воопшто немав таков проблем, ама сега еве поинаку ми е.
Да да и кај мене. 27/8 сум, имам такви стврднувања и како влечење надолу. Сега моментално почнс многу да се растегнува и легнав малку од страв. Ваква плашливка не бев во првата бременост, сега само се думам се гризам за сѐ. Се чудам како излегоа киселини од нигде никаде
Ставам утрогестан и два сати лежам и после станувам за у веце и кога се бришам бело од утрогестанот растопен истечен... па прашањето ми е дали има нешто ефект од него или ми истечува , дали не го ставам доволно длабоко? Незз стварно што и како да правам