Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.036
    Допаѓања:
    8.521
    E taka e kiselini koga se ima, zezenje cak vo grlo, kako da ti gori ustata. Jas si imam maka so niv od sam start. Te mi se javuvaat i me drzat so denovi pa se gubat pa pak i se taka vo krug. Bas koga nemozam da gi podnesam pijam gastro gard. Inaku probaj so kisela voda, jabolka, zrno oriz, ladno mleko... Moze nesto od ova ke ti pomogne.

На Звездичка30, Sienna_MK, Kateruna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.036
    Допаѓања:
    8.521
    I mene mi istekuva, toa e normalno mila. Ne se grizi si deluva, dovolno e 40 tina min da lezis za da teloto go apsorbira progesteronot od vaginaletata.

На sweet.woman му/ѝ се допаѓа ова.
  3. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.994
    Допаѓања:
    12.338
    А ти се качува до грло киселината?
    Јас мислев дека треба да се крене до грло, па да ти остане такво чувство. Не знаев дека и без кревање нагоре може да ти прави жежење. Дури и хранопроводот ме жежи, во градиве некако, а грлото ко суво ко репаво. Ексик. Таман последниов триместар одиме појако :angel:

На Sienna_MK му/ѝ се допаѓа ова.
  4. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    Јас имам поготово навечер ко ке легнам на грб и гледам телевизија мислам дека го грло ми доага ме жеже ме пржи,и пивнувам водичка малце и легнувам на страна и се смирува,пробај.
    И после ако се свртам пак на грб пак ме фаќа,на страна пак се смирува,незнам што функција има страната ама кај мене така е. Пробај баш. Пивни водичка и на страна легни.

На Sienna_MK, elenaklasik и Ceneva им се допаѓа ова.
  5. AniSk

AniSk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    893
    И јас сум иста само на страна ми е спас навечер и мастика ми помага многу

На Ceneva и АнаМаријаД им се допаѓа ова.
  6. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.240
    Допаѓања:
    26.322
    Ништо до сега не е докажано дали е безнедно или не, пошо нели никој не прави испитивања на трудница и затоа на секој производ или некој третман пишува не се препорачува за трудници. Пример јас прашав за белеење на заби, ми рекоа штетно не е ама не е ни докажано, затоа подобро не препорачуваме.. не знам прашај

7. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.036
    Допаѓања:
    8.521
    Pa toa e kacuvanje na kiselinsta nagore, koga zezi do usta. Lezi na leva strana poveke i nama da ti odi na gore,radi postavenosta na zeludnikot se preporacuva lezenje na leva strana.

На AngelOfArh, elenaklasik и АнаМаријаД им се допаѓа ова.
  8. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    Да баш имам приметено дека на лева страна ко ке легнам одма ми се смирува. И на десна ми се смирува ама на лева е спасот.

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.773
    Допаѓања:
    21.512
    Јас немам мака со киселини и се надевам и нема ни да имам. Ама сега ми излезе едно видео дека мнооогу е важна храната што се консумира. Приметете си од кои видови храна ви се појавува и избегнувајте ја. Во видеото баш ги спомнаа и Нолпаза и некои други лекови што собираат желудечна киселина, за Нолпаза знам читав тука ја давале на трудници. Не се препорачувале зошто освен што ја собираат киселината дирекнто биле поврзани со функционирањето на мозокот и кај луѓе што ги користат за 40% се зголемувал ризикот од Деменција во повозрасни години. Генерално со повеќето лекови е така, едно лечат, друго оштетуваат ама бидете внимателни.

На Suze18992, АнаМаријаД и elenaklasik им се допаѓа ова.
  10. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.036
    Допаѓања:
    8.521
    Taka e postaven zeludnikot koga ke legnes na leva strana da ne se vrati nisto nazad vo hranoprovod. Vo bremenosta poradi progesteronot se olabavuvaat muskulite, na toj nacin i svinkerot sto sprecuva vrskanje na hrana olabavuva. Toj svinker e kako kapace koe se otvora samo koga odi hrana nadolu i odma se zatvora. Toa e granicnik pomegu hranoprovodot i zeludnikot. Ama ete koj e vinovnikot, progesteronot i plus nekoja hrana sto ni smeta. Zatoa pocesto jadenje po malku, kaj mene ni toa ne pomaga koga gi imam gi imam, ama jas si imam sostojba so zeludnikot od prethodno.

На Sienna_MK, Suze18992 и АнаМаријаД им се допаѓа ова.
  11. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.036
    Допаѓања:
    8.521
    Daj boze da nemas. Mnogu e neprijatno.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  12. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    Да да сигурно е од бременоста од прогестеронот ко што викаш,еден куп хормони ни работат додуша. Пред бременост никогаш киселини не сум имала,ептен ептен ретко. Ама сега обавезно си ги имам ако не секоја,секоја втора вечер. Не пробувам сега за сега ни со гастро гард ни со сода ни со ништо,само водичка малце и на страна легнувам.

А за јадењето да,во право си. Така и треба. Не само за трудни туку и за сите останати луѓе помали оброци повеке пати на ден,поздраво е.

13. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.036
    Допаѓања:
    8.521
    Plus treba da si primetis koja hrana ti pravi problem, najcesto se stvaraat kiselini od jadenje blago. I od mnogu drugi raboti, ama sekoj na razlicna hrana reagira. Jas na primer ne mozam domat on mi smeta mnogu i ne go jadam voopsto. Od taze peceno testo isto mnogu luge reagiraat.

На АнаМаријаД му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Кларчи272

Кларчи272 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2022
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    68
    Девојки јас пак во паника и се случило ли на некоја да ја боли долу баш кај вагина сабајле кога излегував можеби едно пет мин кога се раздвижував ме болеше она блага болка и сега ко за бења си местам за легнување и поради тоа што лежајот е голем да го повлечам кебето се истегнам многу лошо и кига легнав под јајници десна страна една болка исто кај вагина ама погоре под јајници може 10 секунди болка имав бебе си мрда има ли простор за паника или нормално е стеашно ли е истегнувањето

15. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.994
    Допаѓања:
    12.338
    Немај гајле, мускулно ти е. Штом ти поминала, не е опасно ниту за грижа. Вообичаена болка е која со одмор поминува.

На Кларчи272 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    9.318
    @AngelOfArh ке дежураме ли вечерва? (waiting):whew:(facepalm)(wtf)

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.240
    Допаѓања:
    26.322
    Маа од све.. станувам сабајле повраќам прво жолто киселина, додека отидам до кујна, се враќам повраќам пена.. што и да ставам во уста, го снемува, прво беше цел ден така, само на вечер можев да каснам нешто, после се смена само појадокот да го повраќам, сега паа после ручек ми се крева се на горе. Вода не можам да се напијам, кока кола ни тоа веќе, препечен леб никако, салати да не праам муабет, само мандарини и киви и јогурт..

18. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    Која недела си?

19. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.240
    Допаѓања:
    26.322
    16та, уште си терам и не попушта.

20. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    Оф леле еве јас 17+3 и ме попушти од пред две недели така нешто,мада јас не ни повраќав,повеќе ми се гадеше ретко ке се случеше да повратам. Сега не ми се ни гади се си јадам машала :D
    Ајде за недела две битребало да почне и тебе да ти се смирува.

Проба ли само што ке се разбудиш да лапнеш крекер обичен солен? Ке ја впие киселината од желудник што ја повракаш и нема да повратиш.

Јади почесто ама по малце и пиј многу течности. Ако пиеш витамини пренатални пиј ги навечер зошто може и од нив да ти е лошо преку ден така.

На Bubish26 му/ѝ се допаѓа ова.