Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.331
    Kако што претпоставував, преглед само со спекулум и рака.
    31 беше скринингот, зедоа мерки, го видоа бебуш. Наредниот, 35та и овој 37ма, само цтг и рака.
    Ни мерки знам, ни протоци ни плодова вода(facepalm).
    Нареден преглед 39та:whew:

На Ano, AngelOfArh, 0ли и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.036
    Допаѓања:
    8.521
    Haha, nemozam gola da se setam i da sakam. Jas strii po noze imam mnogu uste od 7 odelenie i novi mi nemat izlezeno. A bev pracka slaba, koznata se cudese kako kaj tolku slab coek strii se javija. Ama na noze imam ekstremno suva koza, na stomak ne mi e takva ama od preventivno uste odma pocnav da mackam koga doznav deka sum bremena.

3. meelitsah

meelitsah Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2021
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    91

Маалку подлабоко стави го..
    инаку такви бели точкички после мокрење можно е да има без разлика колку длабоко си го ставила.

На sweet.woman му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    А реално и да ги знаеш и мерките, и протоците, и плодовата вода, шо ќе ти смени?
    Умот на пасење ми е тука, закажува бабицата анализи, резултатите си ги гледа само таа. Ако треба нешо ќе ми каже, нема зошо да пребарувам по гугл дали е нормално или не.

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.331
    Четврта бременост ми е, одамна престанав да го консултирам гугл:D.

На Zorajde, oblace1, 1209 и 7 други им се допаѓа ова.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.283
    Допаѓања:
    111.703
    Конечно да се сложам со тебе. Освен што би ми фалело да ми рече се е супер, терај, види го какво е палаво... Што и да е не можам да сменам.

На Lavender13 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Pipismel

Pipismel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.136
    Многу лошо мириса....

На najjacha му/ѝ се допаѓа ова.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.283
    Допаѓања:
    111.703
    Епа рачунај да се препотиш навечер и сабајле немаш опција за туш мораш на работа, смрт! Да имав ден од одмор ќе си останев дома :rofl:

Да ви кажам магнезиумот директ грди не грди морам да си ги пијам, ако не нозете не се ги осеќам свои, ми трнат. Си дојдов порано денес, дете е настинато сирото, па да превземам контрола. Дома ми е хаос, ама ќе средувам вечер или утре, немам сила денес. Да станам да наредам ручекот да се пече па ќе сецкам ореви и ќе правам баклава.

Разочарана од црн петок максимално, жити попустот. Некни некој пиша за маички за доење од Н&М за 400ден, се полакомив, отидов и ми вика А само во петок ќе има. Огин цените, 2 маички 1300, абе ај. А и не ми се допаднаа искрено.

Доста беше од мене, одам да наредам ручек па да се убедувам со дете да ме пушти да гледам Греј реприза :D Убав ден!

9. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    За маичките јас пишав, толку ги земав во вторникот, 2-400 денари и баш ми се ок и бројот и материјалот, и така не знам друг дуќан кај шо продаваат вакви работи. Затоа не се купува ден пред и на блекфрајдеј, намерно ги качуваат цените и тие два три дена демек попуст, а нема врска, години наназад ги гледам што прават и пракса ми е тие денови од инат да не купувам ништо. Вчера во маркет го забележав истото, работи што сум ги купила во саботата на претходно пазарење, вчера им беа по 20, 30 ден плус. Кога нема инспекции, ќе си крка народ.

На Sienna_MK му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    9.318
    Коа сме кај Блек Фрајдеј јас така вчера се изнервирав.
    Идам у Сара Фешн по пижами..продавачката ме глеа дека сум со една нога у Чаир и наместо да ми даде попуст и да ме услужи ,аа не вика попустот за Блек Фрајдеј почнува во 14 часот. .
    Така ли? Океј..си отидов у Ваикики и си земав пижамчиња ни на попсут ни ништо ама ете така од инат.
    што ви мења бе дали е 12 ч дали е 14. Ај кој ве врти.

На oblace1, Belabelinakinder, strelec231992 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.283
    Допаѓања:
    111.703
    Епа јас за 1290 ги најдов и ми вика не, никогаш не биле 400ден. Ај викам може грешка прочитав.

На Kateruna му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.214
    Jas pak cela bremenost go mackam i ok mi e mirisot.

13. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    На муабетот за средства против стрии, биваше ли сите така лошо да мирисаат, а наменети за најосетлив период? Купив Мустела крема, ми се повраќа од неа. Ми донесоа Веледа масло, не да ми е гадно, одвратно. Не ми се даваат сеа пари и за Еуцерин, а овие да ги фрлам. Само тоа евтиното на Бејбилов ми е подносливо на нос, а за ефикасност не знам. Имам пресува кожа и мачкам од почеток, 26+ со веќе многу голем стомак, немам уште стрии, ама допрва ќе се покажат. Повеќе имам капилари испукани по стомак и сите можни вени ми се видливи, језа да те фати.

14. Homme

Homme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2012
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    494
    Јас имам BioOil и велат дека е најдобро. Само кај над го нема, ако имаш некој од странство да ри го донесе. Мислам дека Србија веќе го има…

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.036
    Допаѓања:
    8.521
    Jas zemav eucerin ne mi mirisa loso voopsto. Ne ostava tragi na majcata sto mi bese bitno. A sega vo zegin ima 30 posto popust na site eucerin proizvodi po povod black friday.

На Giovanna, АнаМаријаД и Tess36 им се допаѓа ова.
  16. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.453
    Допаѓања:
    18.704
    Имаше два вида маички за доење, тие од 400ден беа на преклоп со ракавчиња. Другите поскапите беа на прерамки. Можеби се потрошиле залихите.

А сега јас да прашам. Дали имате чувство при спиење,откако ќе се разбудите како да ви трнеат дојките? Без оглед со прслук,без прслук исто ми е. Често менувам страна,ама кога ќе се разбудам боли како смачкани да ми биле:D
    Се надевам дека е симптом карактеристичен за рана бременост инаку го окркав стапот.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.036
    Допаѓања:
    8.521
    Bas ke pobaram sega koga ke si odam za srbija da vidam dali go ima i kako mu e cenata da se proba ;)

На Homme му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.240
    Допаѓања:
    26.322
    Знам, исто и јас кога почнав да се развивам како тинеџерка ми се појавија, а на стомак толку бев радосна што немав и пред пораѓај ми се појавија, то е шо е ама битно не ми се познавет скроз избледија. Туку, јас тогаш заради мачкање не знам колку пижами си расипав, постелнинии.. свее беше со флеки од масло хаха

19. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.036
    Допаѓања:
    8.521
    Ova eucerinot ne ostava tragi na oblekata, toa me raduva. Pa da se nadevame ke pomaga :)

20. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.994
    Допаѓања:
    12.339
    Бев на преглед, бебето си е во ред, фала на Бога. Цервикс таман рече, преку стомак мереше.
    И дури се бркаше со бебето, го дрмаше за да го помести ноџето од лицето, мене стомакот како да ми се здрви. Тој ми вели - не, баш е мек. И ми вели ако сакаш ќе те ставам на цтг. Цтг?? :^)
    Зарем во 7ми месец?
    Да сме ја виделе работата на матката и срцето на бебето. Уф сега нова мисла. А велам има баш потреба? Тој - за ти да си мирна.
    А стврднувања можело да имам, ама не пречести.
    @Lina-Detelina колку пати ти се стврднува? Мене ако сум во згрчена положба, неудобна, знае и по неколкупати.
    Имаш менструални болки? Јас тек тук послаби, онака нелагодни.

На Misskirova и АнаМаријаД им се допаѓа ова.