Да ,знам , ама јас пуста ке заспијам у 10 ,станувам во 2 и после дежурам до кај 6 обавезно. Јас мојава не ја осетив да се спушти надолу,веројатно дека е карлично па не осетив некое олеснување.
Во претходната бременост во 34та правев. Не се грижи ,и јас ги примав индометацин за скратен цервикс. Никаде не ја прочитав вредноста на ТСХ? Јас веднаш прашав за јодот во Фемибион,докторот ми рече дека тоа е незначителна доза и дека не смета. Примав во бременоста еутирокс 75/100мг,па имав период само со 100мг и после пораѓај постепено се вратив на 75мг. Сакам да кажам,и да ти ја покачат дозата ќе се вратиш на помала после пораѓај. На колку време одиш на контрола?
Не е ни блиску 9ти, 5 недели се овие два месеца. Јас ќе издржам, само да не ме изненади нешто. Инаку болки, киселини се е минливо, само стравов од предвремено што почнува да ме надвладува. Инаку баткото е 5 години. Он самиот уште од лани почна да бара братче и за сега уште го држи ентузијазмот иако почна да покажува рокчиња, ама тоа кон мене и татко му зошто јас не можам од стомаков да правам многу работи што ги правев со него претходно, а татко му навјасан со дупли обврски зошто и домаќинка мора да биде фул тајм сега и веројатно почна да го осеќа она, не можам и не можам сега. На моменти ќе го поткарам и после ќе си поплачам зошто знам дека и за него целава ситуација е многу голема промена . Он е разбран во однос на тоа дека не можам, ама пак од друга стана е дете и си сака внимание. А киселиниве стварно се на највисоко. Кога станав утрово мислев попуштиле, ама еве сега седам и пак ги осеќам во грло. Денес ништо нема да јадам освен суви крекери и двопек. Ова не се издржува. А млеко јас нема шанси да се напијам. Не бремена од него осеќам киселини во уста, тек сега да се напијам може да замислам што ќе ме снајде. И така ќе си се пожалиме сите тука и ќе пробаме да си се утешиме и ќе помине, дали за еден, два, три... месеци кај и да е ќе се породиме Ама стварно е така. Бебе вака или така мора да излезе. Си го враќам паметот кога го правев првото инвитро во 2015, на анестезијата воопшто не ни помислив, дури после тоа се свестив дека целосно ме успаа. Ете затоа полесно е некои работи да не се мислат однапред, зашто после тоа веќе знаеш на што си Ќе помине, верувај тоа се минливи работи и се додека е така супер. Јас за се така си викам, ако има лек и чаре се ќе се преброди. Да не е не дај боже некоја болест од која нрма назад или нема лек само. Какви се не приказни се изнаслушав во последно време, оваа водилка уште повеќе се потврдува. Ај добро утро на сите, убав викенд се надевам ни следи на сите.
Кај мене резултатите од крв покажаа дека немам доволно витамин Д, тоа не го напоменав ама секогаш препишуваат витамини/други таблети според крвна слика , Антибиотикот го даваат Мк како да е Витамин Д не се прима само преку сонце,да било така огромен број на луѓе би го немале тој витамин, исхраната има голема улога. Моја грешка, не напоменав дека мене ми правеа испитивање т.е во првото испитување за крв беше вличено и за витамин Д, тогаш покажаа резултатите дека немам доволно и ми препишаа, затоа дополнително го пијам, магнезиум пијам ради болки во препони, а друго ништо не ми препишалр. Ее сега, вистина е дека во некои држави се форсира примањето витамин Д, цинк и омега3 и тоа секојдневно, најчесто за мали деца и за стари луѓе,посебно кога е во прашање настинка или сезона на вируси.
Aj ve molam poiskusnite, pa i vie sto ste veke i majki da me prosvetlite.... Znaci, imam dve kontradiktorni mislenja od mat i dok so ke me poraga.. Od 31 nedela pocnav so magnezium i utrogestan poradi bolki, sega sum 36+..Maticen vika da se prekinat kako bi doslo do spontano poroduvanje, bebe bilo namesteno so glava nadolu...doktor sto ke me poraga veli da prodolzam do poroduvanje,bidejki najverojatno bi bilo carski ... Kako da postapam? Veke ne znam sto e pravilno
Имаш индикации за царски? Од мое искуство, ни магнезиум ни утрогестан не мора да влијаа на начин на породување. Јас бев до последен ден и со магнезиум и утрогестан ако добро се сеќавам (само што бев на контрола и ми ги прекинаа), па само што влегов во 9ти (36+5), добив контракции, пукање на водењак, експресно отворање за нешто повеќе од час, а имав карлично поставено бебе кое не смееше да тргне природно, па се помина во најдобар ред и ме поридија царски. Навистина незнам која е причината што докторот што ќе те пораѓа инсистира уште на утрогестан, за магнезиумот некако и ќе разберам.
Мајка, само да те гушнам силно за поддршка знам дека си силна жена, како што кажа и самата сите овие промени во организмот се менливи, јас две недели се удавив од киселини, станување по 3 пати, шетање низ куќа само за да врзам некој сат спиење, преку ден преуморна од киселини, не можев да се сконцентрирам на гледње на еден обичен филм, ама ете вчера сум спиела два пати по 3 часа, па дури и се чудев што се случило, како може да немам киселини преку ноќ и да сум спиела, сега со посвеж ум размислувам позитивно Од киселините си раздразнета и мислиш на лоши сценарија, но тоа нема да се случи, малиот ќе си добие братче и ќе ти помага и ќе се радува, ти ќе бидеш среќна мајка, ова само е преоден период каде се’ се собира на куп и не може да се издржи секогаш, ќе видиш ќе се смени на подобро За мажот-домаќинка убаво ме насмеаи кај мене мажот е ист по дома, само што не прави ручек ама се’ останато држи под контрола, пали гаси е по куќа, просто да не поверува човек, но они многу добро се способни за се’ низ домот само и нив сме ги разгалиле, уживај колку можеш, се’ ќе биде добро, еден ден тежок, друг подобар, се црпе енергија некако за до крај.
Indikacija za carski kolku so sfativ mi e deka sum so prethodna intervencija otstranet septum i miomi....i bebeto e 2900 i ke bilo krupno do kraj
Sekade razlicno pisuva, sto mnogu zbunki mi prave ... Eve ovde kako se podeleni nedelite https://www.aksa.rs/saveti/srecna-trudnica/277-kalendar-trudnoce-po-nedeljama
На нас ни треба витамин Д3, а тој може да го добиеме исклучиво преку сонце. Еве гугл вика дека во 5 сардини се содржат 330ие, што значи дека треба да јадеш 35 риби дневно за да ја задоволиш минималната потреба дневно. Д2 го има во повеќе продукти ама не игра голема улога во покачувањето на целокупниот Д витамин.
Фала многу И ти ситно броиш па едвај чекам да се дружиме и да си плачеме кај бебињата Мојот и ручек прави. Додуша он секако повеќе е по готвењето од мене, ама сега му се собраа и други обврски. Јас уствари се нервирам повеќе дека не можам да си ги склопам плановите, односно моите планови се повеќе сум свесна дека нема да можам да ги терам како што си ги имав замислено. Благо ОЦД И јас сум со царски што е поинвазивно, па тоа не е апсолутна индикација. Мислам секако докторот проценува при крај веројатно каква е реалната слика, ама за утрогестанот ми е чудно. Додуша незнам ни која доза ја примаш. Јас на крајот сум примала само 1×100. Секако ќе мораш да одлучиш да следиш едно мислење.
Fakticki posleden mesec od prv, vtor trimester traat po 5 nedeli a tret trimester samo prviot mesec e 4 nedeli a drugite dva po 5 nedeli. Toa maku zbunuva zosto ne na sekoj sajt e isto toa mi bese muabetot. Ama kako i da e da dogurame do kraj i da si gi gusnime nasite toa e najvazno.