Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.995
    Допаѓања:
    12.340
    Фала ви. Се превртува и моево, и читав дека навечер кога спие мајката можат да променат положба. Битно е мајката да им даде простор со перница меѓу нозе и стомакот благо нанапред, да го допира душекот.

2. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    Со нозете сум иста, цели ми се модри со мрежи од капилари, плус и отоци околу глуждовите и под колената. Исто и на стомак ми испукаа капилари и под гради, не верувам дека ќе се повлечат скроз по раѓање, може делумно, а на стомак плус и осип ми се направи и чеша и боли ненормално. Бев кога почна се ова на трансфузилог, ми кажа не е опасно, бремена си, ќе си се прават, и ништо не ми даде, само некоја маст да мачкам локално ако е неподнослива болка.
    За инекцијата, другарка ја примаше околу 28 недела, ама и правеа претходно и некој Кумбсов тест во прво тромесечие, толку знам, да не шпекулирам, ќе ти каже некој со истата мака за посигурно.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Xanty

Xanty Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2019
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    661
    Јас примив рогам во 28 недела но првин правев coombs test. И во двете бремености ги примив во 28 недела, првото дете има негативна крвна група и после пораѓај не примив, но второ дете е позитив и тогаш после пораѓај примив пак рогам.

4. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.080
    Допаѓања:
    46.140
    Мене не ми правеа никаков тест колку што сум запознаена, ми земаа крв првиот месец ама ништо после тоа, ми рече ќе те контактира некој за проверка на ова оти сте со различна крвна група, ама сега сум втор треместар веќе…стварно не знам, следен преглед со бабица ми е дури 24 декември кога веќе ќе сум 25 недели.

5. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.458
    Допаѓања:
    120.103
    Првото дете ми беше трансверзално до 28 ма недела. Потоа се сврти со главче надолу, па во 32 ра карлично и така остана.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    Не би требало да е проблем, мене резултатите од тестот ми беа готови за 2 дена. Прашј си на следен преглед ама не е касно и тогаш.

7. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    Јас имам витамин Д3 капки од 1000 и земам по две капки.

8. strelec231992

strelec231992 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2014
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    1.012
    Кај мене прво беше карлично, па вака трансферзално и дур бев на преглед се сврте за време на прегледот и сега е со главчето надоле. Така да има и шанси и време да си се намести :)

9. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.134
    Допаѓања:
    1.605
    Screenshot_20221127-165140_Instagram.jpg Ја има некој перницава да ми каже искуство дали е добра пошто гледам дека е доста евтина.

10. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    Јас ја имам, најдобронамерно НЕМОЈ. Ова ми се најзалудно потрошените пари, демек да заштедам дека поевтина, а за ништо не ја бива. Ако мислиш дека ќе можеш да спиеш со перница, нарачај си некоја од асална продавница, ова е ѓубре, полнета со некој картон сунѓер, навлаката не се вади, ја исправ во машина и се отпара одма, па видов што има внатре. Неколку пати пробав да спијам, ме искриви цела, ни е мека, ни удобна, како мрѓу цигли да спијам и се откажав. Дури сакав да им пишам дека продаваат ѓубре, ама ај.

На sweet.woman, Suze18992 и AniSk им се допаѓа ова.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.283
    Допаѓања:
    111.706
    Не, мачкам уље за стрии чат пат само.
    Прерано ти е за вежби. Не брзај.
    За ова на лекар, да ти даде совет за испитувања.
    Ама премногу читаш и тука ти е маката. 28ма недела тек ќе се врти превртува. Кај мене беше карлично до 31ва, се свете во 31ва главично, сега мислам пак е карлично според тоа кај мава и како мава и кај стои. Евентуално трансверзално. Не читај, не прави вежби дур не влезеш бар во последните денови од 8ми и не се замарај со секоја работа што ќе ти текне.

@Misskirova денес ја дежурам, ти одмарај. Умирам од ручекот навака, не се трпи ова, цел спанаќ ми е во носот мислам, ко да не ми е сварен воопшто. Изедов најмалку од сите на маса, сите спијат сега гарант, јас еве дежурам. Нит на лево нит на десно ја бива, на грб па ич. Реков јас, ова ми е само слатка вратка за тоа што многу се фалев дека првите 2 тромесечја ништо не осеќав, ко да не бев трудна, затоа сега.... Ми се плаче, повеќе ми се гади и од прво тромесечје. И ко за беља стандард за викенд заборавам магнезиум па одам како раштрафена. Биди само жив и здрав синко мајкин, али ако го имаш карактерот што го имаш во стомак, ќе биде тешко нас.

Ај да се пофалам, во фотофиниш сум со припреми за во болница. Се е купено освен храна нешто ситно, грицки, сокче, кроасан, водичка, дури одвоив и пешкири. Неделава ќе спакувам во едно ранче, па ќе купам и тоа што ми остана и ќе го паркирам у ходник за секој случај. Со синко голем бев таква смотаница, абе не беше можно, во ранец од се што требаше имаше само магазини Портрет, да не ми е досадно божем, и не ги ни допрев. Затоа па четка за заби заборавив, чешел заборавив, дури и алишта немав спремно за искачање од болница за мене и излегов во тоа што му дошло на мм прво да земе :rofl: комбинација страва, тренерки труднички и кошула ;)

Да пробам да склопам очи уште 2 часа, може ќе ми тегне од рака, ми се спие ми се плаче.

На najjacha, 1209, Ano и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Кај мене беше трансверзално. Не се сврти до крај.

13. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Земи ја од Сомниа, евтина е, а мене многу ми помогна.

На Suze18992 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    9.318
    Кај мене е со главче горе. На прегледот во 30та недела беше така и така остана....

15. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.134
    Допаѓања:
    1.605
    Фала, сомнително ми беше толку евтина, добро што прашав :)

На Tess36 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. DaisyD

DaisyD Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    323
    И јас ја земав божем за поефтина, уште втората вечер ми се скина на пола :?:

17. Xanty

Xanty Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2019
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    661
    Во 27 недела т.е неколку дена пред да примиш рогам ке правиш. На следниот преглед ке ти кажат.

18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.283
    Допаѓања:
    111.706
    Мене Сомниа ми спласна кај главата.

19. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Кај мене последно беше со главче нагоре, 26/7 недела бев тогаш.

20. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    И мене ама секако под неа перница ставав. Надоле ми беше многу убава и ми помагаше многу.

На Sienna_MK му/ѝ се допаѓа ова.