Лелее здрава жива Андреа! Тебе брз опоравак. Кажувај како беше, убаво помина? Ете си, пиша, жива си, покрај сите стравови што ги окрка
Дали ноемвриските бебиња завршија и редот иде на декемвриските (јануарски)?! Јас некако се осеќам ко на ред сега, што знам, де да ѕирнам во темата Нека издржи уште овие 2 дена само, па после што сака нека прави.
Фала девојки многу. Добри сме фала богу. Болки имам ненормални. Царскиот помина стварно брзо , во 9 ме боцкаат во 10 бев на интензивна Сите се префини и услужливи тука . Мене ме пукаа цел царски панични ,па мораа да ми даваат седативи за да ме смират. Језиво е моментот на неосекање на нозе али ајде помина Ке пишам се деновиве
Нормално е мами не се секирај.За се што имаш двоумење и прашање слободно прашувај ги во болница, баш се.Ќе имаш болки да,поготово при првите станувања ама за неколку дена ќе се навикнеш и ќе прекинат.Ако имаш многу болки кажувај им ќе ти дадат додатно аналгетици.Ве гушкам
Пишав вчера дека на големите срамни усни ми излегоа нешто како подкожни топчиња, цврсти и болни на допир. Исцедок имам нормален, мислам цела бременост го имам истиот белузлав и како водичка, без непријатен мириз, во 12та недела брисевите беа чисти. Се јавив кај матичниот денес, истово го кажав. Докторот ми рече облоги со борна вода и канестен надворешно. Не би требало да е вагинална инфекција рече штом нема чешање. За брисеви не ми спомна ништо. Јас сум многу исплашена. Прв пат се соочувам со вакво нешто, кај ме најде баш сега, во бременост. Ај кажете ми некое ваше искуство. Се имате соочено со нешто слично?
Jas bi otisla sepak na lekar. Jas pred edna nedela pravev brisevi imav jadez i mi se javuva i mi se gubi jadezot. Nemam miris na sekretot nitu pak e zgolemen, kakov sto mi e od pocetok ist si e. Brisevite izlegoa cisti i mi rece deka e mozno da sum osetliva na utrogestanot, nadvoresno da mi smeta. I jas neznam sto da mislam, cisti brisevi a mi se javuva jadez i mi se gubi. Se mijam so soda, kamilica. P.S papa test se pravi vo bremenost ili samo mikrobioloski brisevi?
Можно е да ти се поткожни влакна или поткожни бубулици. Еве јас ретко имав порано бубулици ама од ко сум бремена нонстоп ми излегуваат. И поткожни и болат многу. Пап тест се прави и во бременост ако има поминато 1 година од кога си го правела последниот. Јас правев во 13 недела пап и микробиолошки брисеви.
Mene mi zema samo mikrobioloski, od papa nemam pominato godina dena. Jas sumnjav da ne e kandida nekoja ama i na tie brisevi ke pokaze ako imase kandida neli? Ili samo na papa se detektira toa? Cudno e sto jadezot ne mi e konstanten tuku ke me zacesa eden den i ke se izgubi i posle edna nedela pak ke se javi i se taka mesec dena unazad mi e taka. I kazav na maticnata mi zede mikrobioloski i cisti se. Sega na ovaa kontrola vo dekemvri da insistiram i za papa pa da vidime.
А да не ти де водпалени бартулиевите жлезди? Од зголемен секрет може да се затнат и да предизвикаат инфекција, може подобро е да идеш на доктор оти многу се болни, јас ги искусив. Еве прочитај https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/bartholin-cyst/symptoms-causes/syc-20369976 Имаш и тема тука на форумов за состојбата, се надевам не е тоа ама ако е подобро на време да ги спречиш, мене ми помогна многу гентамицин маст ако ја има уште во аптеките.