Ако има некој поискусен да ми каже. Колку е нормално да имам стврднувања во денот? Да пијам ли уште магнезиум? Немам болки, само стврднувања... Денес пиев магнезиум, ама имав можеби 5-6 пати... Инаку 38 +3 сум. Ми се чини само @bella.s дека е пред мене. Имаш ли ти вакви контракции?
kolku sto znam stom vlezes vo 9ti treba da prekines so magneziumot. a ti si vekje pri kraj, ne se misli kolku e normalno, sega se kje e normalno vo toj period. Uste malku ti ostana
Ауу... Јас па по 2 од по 300мг директ на ден. Денес бев на ЦТГ, ама не ми текна да прашам... Бре колку заборавам, верувајте. Како старица...
Можно е мила, јас кај матичната имав само скрининг но немаше друг програм за тие ризик фактори, знам дека со приска ги испитуваат тие ризик фактори и со податоците добиени од скринингот и добиваат резултат.Позз
Мене докторката ми рече кога ќе влезам во 36 недела да прекинам со магнезиумот. Вика треба да се спрема телото за раѓање. Инаку такви стврднувања на стомакот сеуште не сум осетила, од утре сум 34 недела.
ЈАс се подуплашив викендов кога осетив, наеднаш и ептен интензивни. Ама магнезиум, вода, лежев..поминаа. Докторот вчера ми рече на бебчето не му било нешто погодено. Така да ако те фанат и тебе без страв.
Девојчиња а со полна 36 недела се влегува во 9 ти месец или со влегување во 36 недела.Јас знаев дека кога си 35+некој ден дека си 36 недела и си влезен во 9 ти месец, но преска една докторка ми вика со полна 36 недела си 9 ти и ептен ме избрка со мислите
А сакав да те прашам за д-димерите дали случајно отиде да ги испиташ или имаше индикации за испитување, пошто ти се 3000
Не, маче, немав никаква индикација. Дури и бебето е една недела понапредно. Туку докторката ми рече дека редовно испитување е.
Iskreno da ti kazam dosega nemam oseteno takvo stvrdnuvanje,zabelezav veke stomakor mi e spusten nadolu,poveke sum otecena,pogotovo ako se dvizam poveke,a bebevo se izmestuva skroz vo strana ili levo ili desno i taka kako cucka stou nekolku minuti i pak se mesti kako sto e bilo,mnogu retko da me zaboli stomak,obicno e kako menstrualni bolki,i bas mi e cudno,mislev sea pei kraj cesto se osekaat laznite kontr.ama izgleda kaj site e razlucno,neznam
Туку женски помагајте со совети...од сабајле ме чеша ненормално. Тоа срамните.усни цела ме чеша.изгледа.некоја инфњкциха аакачив.се мислам дека е кандида,ама ужасно ме чеша.сега се измив со камилица.и на влошка ставив кантарион ѓасчо.домашно правено.ама не поминува...а знам дека.ми е.од дневните.влошки.цела бременост не купив и не стабив.кој гавол ме тераше.да купам ај си викам да бидам позаштитена,.ахаа ептен убаво и глупаво се заштитив..помагајте.кажете.дали можам да.користам некоја маст.на пример. Во понеделник сум на контрола. А дотогаш.уффффф
Хм... И мене ме стега како менструална болка. Кратко и поминува. Јас го прашав гинекологот. Тоа е нормално. И сврднувањата се нормални. Ама, не прашав колку...
Епа за кандида мислам канестен маст даваат. Сабајле прашај фармацевт, мислам најдобро ќе ти каже. Исто така знам дека одмивање со сода бикарбона помага во инфекции и воопшто не е штетно. Сепак фармацевт доколку немаш достапен доктор...