Имам преглед за една недела на 5ти декември. Ми рече тогаш да појдам, а за 2-3 дена да се прејавам да кажам како сум. Да, јас правев и ПАП со брисевите во 12/13 недела и беше се уредно.
Здраво, дали некоја од вас имала папочни кила во текот на бременоста и дали ве болеа? Се повлече ли после пораѓај и како се породивте природно или царски? Јас во последниот месец од бременоста осеќам голем притисок кај папокот, печење и тапа болка, генекологот ми кажа дека е од тежина и дека кај повеќето се повлекува со пораѓај но доколку се пораѓам природно може од напонот да се истакнат уште толку... Со првото дете немав таков проблем а сега ме фаќ пника... Има некој девојка вакво искуство?
Баш нешто како подкожни бубулуци, како капсулирани се и немаат врв за да ги изстиснеш. На допир се цврсти и болни, а инаку не ме болат, не ме чешаат. И имаш прашано доктор? Опасни се? Од што излегуваат? Јас мислам дека ми излегоа од постојано користење секојдневни влошки па не ми дишеше правилно местото. Едното ми е уште пред месец, ниту расте ниту се менува, не му придавав значење ама сеа уште едно и се исплашив.
Не ми личи како да се жлездите, не се баш тука локализирани. Од лево е погоре топчето. Не се од внатрешната страна, од надвор се.
Нормално е крварењето, мораш да се прочистиш. Мене ми траеше месец дена и тоа обилно крварев. Туку мајки, кој блок макс смеам да го пијам за главоболка? Оти ова парацетамолов е жими мајка.
Епа тогаш веројатно е поткожни брунчиња, ставај облоги би требало да ги снема, не верувам да е нешто опасно, ама ако понат да раснат многу отиди на доктор.
Ке покаже на микробиолошките брисеви и за кандида ако имаш. Чим не покажало значи немаш,не се секирај. Јадежот незнам од што може да ти е,ама бремени сме осетливи на се нешто и затоа може. А ако се бричиш доле може и од тоа да ти е. Мене исто ме чеша така коа почнува да никнат влакната. Мене последниот пап ми беше лани во ноември и оваа година во ноември ми зема.
Не се опасни ама нека ги погледне доктор за да види за што точно станува збор. Тие таквите после некое време сами се губат,ама ако ко ке идеш на контрола покажи му ги на докторот. Мене и под пазув такво ми искочи се испоизвадив од памет,ама мачкав со црна маст од аптека и за три дена го снема. Е сеа дали смееме доле со такво да се намачкаме и во бременост не знам,треба да се праша.
Ако се сомневаш дека има нешто повтори ги брисевите на приватно. Со првата бременост на клиника брисевите ми излегоа чисти тогаш докторката ми побара да ги повторам затоа што се сомневаше дека не се точни така и испадна во биотек покажа бактерија дека имам , а јас немав никакви симптоми.
Подарувам облека за женско бебе од 0 до 5 години! Се што е потребно за лето и зима!! И обувки за сите сезони од 0-5 години!! Инфо во лп!!
Ke insistiram i papa da mi napravi pa ke vidime kako ke bide. Inaku ne sum od sk nemam kade na privatno da pravam. Ama ako prodolzi da mi se javuva jadezot pak ke gi povtoram i mikrobioloskite
Девојки дека сум со мутации пијам цела бременост метилирана фолна и метилиран б 12. Ми рекоа до крај да ги пијам. Денеска ги испив последните апчиња од пакувањето. 38+2 сум. Искрено ич не ми се даваат пари да купувам нови за некој ден. Не се воопшто ефтини околу 2500 ќе ме коштаат двете кутии што ги пиев од now. Дали мислите дека би било проблем ако прекинам да ги пијам ? Може да се породам во секој момент. Утре сум на контола баш ќе го прашам докторот ама сакав да слушнам и ваше мислење.
Депилација/брич да не имаш правено скоро? Со каков шампон се миеш? Гледај купувај за интима што е или бебешки, памучни гаќи без ластик долу кај препоните ама сепак нека те ѕирнат.
Ne se bricam, nikogas bric nemam udreno a i na depilacija ne sum bila. Stavam utrogestan vaginalno i koristam sekojdnevni moze od toa e. Ke gi isfrlam sekojdnevnite vloski da vidam da ne e nesto od niv. Da ne mi dozvoluva da mi disi koza pa da me iritira. Sega mi dojde na um deka moze o od toa da e. E ako se pojavi pak jadez ke povtaram brisevi. Fala vi na site za sovetite
Јас ќе ти речам да не се изложуваш на стресови. Бремена си, имаш повеќе секрет, се потиш, почесто одиш во вц, можеби веќе и добиваш тежина, се тоа е нормално со оглед на хормоните. Ако има инфекција се гледа и на ехо секрет, се гледа и надворешно, има мирис, има и други непријатности. Зар малку испитувања како трудници правиме па уште и да повтараш брисеви, избегавај такви стресови сега, башка пак ќе треба да те отвара со спектрум, па ќе видиш крв на стапчињата ќе се извадиш од памет... Ти си знаеш најубаво, ама сепак мислам дека не треба да се оптоваруваш толку со тоа. Кај мене да ви кажам искрено нешто се дешава, или се има спуштено доста, или е опасно извртен бидејќи го осеќам буквално стомакот како ми се тегне и на подолго одење, стоење ме боли. А може и ништо да не е, ама ете се осеќам чудно. Ќе издржам до среда сабајле на преглед и ќе барам да ми отворат боледување бар 2 недели или ако не од општата ќе земам една недела, една од него и така. И ќе лежам цели денови.
Не купувај, вложи во некои други витамини постнатални, ќе ти требаат исто како и пренаталните. Ти кај и да е ќе родиш.