Zdravje ko ke se porodam laserska epilacija ke si napravam. Jas imam 4 kako papilomi, 2 pogolemi i 2 pomali dolu, na vaginalniot del nadvoresno. Sega nemozam ni da gi vidam od stomakov ama me nerviraat na dopir pri tusiranje. Se ke izvadam samo da se porodam.
Купи си машинка за тело, на неа има нели за кратење скроз и дел што го има кај машинките за мажи за брада, што мазни скроз, мене тоа ме спаси
6+ бев на преглед. Се порано мислам дека може и да има разочарување, првото на 5+ го видов со срцева реакција ама мислам дека најдобро е 6+ Прв преглед
Jas preponata i desniot kolk uste od 12 ta nedela gi osekam. Posebno kako tebe ako pesacam poveke me boli poveke, kako da me ukocuva poveke, a so pesacenje bi trebalo da se opusta ama vo bremenost izgleda ne e slucaj.
Само што си дојдов дома од последниот работен ден за оваа година за мене и официјално од утре останувам дома се додека не ми заврши трудничкото. Ова што го доживеав пред 1 час никому не го посакувам, многу беше мачно и болно. Нели ви кажував дека од желудник страдам изминативе неколку дена и денес од нигде никаде ме снајде паничен напад од желудникот, почна да ми тропа срцето забрзано многу, почна да ме стега градната коска, вилицата, ми играа цели гради од стрес. Пулсот ми беше многу висок, но со оглед на тоа што отидов дури откако малку ми се смири бил и повисок. Ме уплаши болката, притисокот во градите и треперењето. Утре ќе одам затоа што сум на преглед а докторот ми е веднаш до канцеларијата и за да не губам ден ќе појдам од сабајле, ќе дадам на колегата се што треба и ќе си отидам на преглед па после ќе си одам дома и официјално ќе се ставам на офф. Повеќе се исплашив, признавам, не беше толку страшно, али ете еден желудник што може да ти направи. Од утрото сум со болки во желудник и такви како горења во хранопровод. Ич не е забавно! Мајка може да ја фаќаат паники ама бепко мрда, прета, клоца... мислам дека синоќа го осетив се сврте и пак 2 џмучки имам горе под ребра, колена ако се. Мајмун.
Се ќе истрпиме, ти си храбра жена, читав низ што поминуваш така што мислам дека и ова ќе го надминеш. Трпиме секаков вид на паника, но најважно од се бебчо да е добар. Секој ризик ќе го надминеме… стави се малце на одмор, доста ти беше работа. Јас на тебе ти пишувам, а иста сум и јас, но сепак се пронајдов во твоиве коментари, па морав да ти пишам дека не си сама. Моја препорака, не знам дали до сега си пробала или имаш пишано во врска со надминување на желудечните киселини и она горење во грлото како последица од нив…јас истите ги надминувам со Гастрогард таблетите, препишани ми се од страна на гинеколог дека може да се користат веднаш после конзумирање на храна. Пробај доколку немаш пробано…! Газирана вода со лимон исто така доста ми помага, се надевам и со ова малку што ти кажав ќе ти помогнам.
Здраво. И јас конечно решив да почнам да перам за бебе. Минатата недела изнакупив работи и сега полека да почнам да спремам зашто ете последен месец е Кажете ми вие што имате сушата, ги сушите алиштата на бебе во неа? Се си мислам да не се смалат, појма немам :/
Фала ви на одговорите Со првата бременост на 4 ипол недели скоро 5 веќе се гледаше , сега ако сум (а најверојатно сум) имам позитивен тест 4 недела и 3 дена некаде најверојатно ,сеуште нема ништо нема ехо...Како и да е за недела ипол две ке одам пак да се потврди