@Misskirova Честитки мајка, да е жива и здрава Андреа, преубаво име Ајде размрдувај се, не е толку страшно, ќе видиш утре колку полесно ќе биде Ги сушам буквално сите бебешки, некои се смалени ама незначително.
Супер, фала многу. Попрактично е така, зашто иначе ќе треба на парно да ги сушам. После тоа ги пеглаш повторно?
На парно никако со бебе дома. И за возрасни не е убаво, а камо ли за деца. Не ги пеглам зашто и на пералната имам таква опција со пареа, плус во сушара, нема потреба. А и време се нема
леле работам со седење ко ке станам од стол мислам дека карлицата ми се раштрафува ова со првото ми се дешаваше тек околу 7ми сега уште во 4ти .....каде е 9ти
Jas na prviot pregled vidov samo tockice duri maticnata ne bese sigurna dali e toa. Ne trebase da odam tolku rano za pokasno bev zakazana ama deka prokrvariv. Posle na 5 nedela samo se gledase gestaciski sakus a na 5+6 cuv srce i vidov plod. Taka da so 6+ da se odi e najdobro da ne se minuva niz tie stresovi e zosto uste go nema plodot i da mislis. Sekogas e razlicno.
Хаха тоа сакав да го слушнам. И јас имам таква опција, и за нас се сушам во машина. Ама за бебе се замислив. Искрено, сега ќе ми биде многу побрз процесот на подготовка. Фала
Според мојата матична и апликацијава на телефон 35+ е 36та недела, според еден доктор што ми се падна на болница 35+ е 35 недела
Јас сум 30+0 денес. И јас не знам како се сметаат точно. Матичниот вели 30 полна во 31 влезена од утре. За перењето алиштенца те прашав која недела си, да знам и јас кога да почнам официјално.
Побарај си ехо на абдомен т.е. ехо на жолчка. Најдобронамерен совет. Жолчката знае и рефлектира болки према желудникот и жештин во градите. Моментално лежам во болница со девојка што цела бременост и викале си се прејала, за на крај да и воспостават дека е жолчката. Несакам да те паничам или да ме разбереш лошо, но елиминирај.
Јас со првото по со време си имав почнато, сега некако покасно, ама ќе стигнам. Реално, ќе средам најбитното, се друго може и откако ќе се породам. Воопшто не се оптеретувам. Нека биде се добро, па ќе се пере, средува, се за бебе
Eve uste eden covek napaten od zolcka, jas a cujam nekoj da go boli zeludnik go prakam da pravi eho na abdomen. Ama ovoj slucaj so @AngelOfArh mislam deka si se kiselini vo prasanje. Mene zolckata mi e izvadena ama ete vo bremenosta gi osekam do gusa. Ama ako saka moze da si se proveri ne e na odmet.
Јас ќе пукнам,ми се јаде чипсот од Cineplexx со сите сосови ми се плаче.Далеку ми е Сити мол и сама сум дома нема ни кој да ми купи,не сум нормална колку ми се јаде жива срамота сум Знае ли некој сосови има ли негде такви да се купат или рецепти?Незнам прашањево кај да го сместам
Da ne ja plasime deka e toa. Daj boze se da i e ok. Momentalno lezam , cekam za operacija i bash cimerkava mi kazuva sto maka imala. Nikoj ne mu teknalo 9 meseci eho da i napravi da vidat zolcka, bubrezi…
Мислам дека во истава недела заглавив на итна поради слична мака. Па екг ми правеа, некои параметри на крв испитуваа. Не можев да зедам воздух и да дишам, мислев инфаркт ќе доживеам, плус и хранипровод буквално гореше… Труднички маки. Ја привршуваме 37ма, бебе толку високо е качено, мислам ова и 41 нема да испаѓа. Вчера беше систематскиот на Викториа, медицинско лице го водеше, не и се веруваше кога кажав која недела сум. Многу е горе стомакот вика. Знам
Мислам дека е топен кашкавал чедар или како и да се викаше. Ако можеш купи си чипс со било каков сос, да каснеш малку мислам ќе ти помине стрвот прогуглај рецепти за сосови може ќе ти фати око некој.