Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Начос сос имаш Рамсор а Стокомак има исто разни..

Starchild likes this.
  2. Starchild

Starchild Популарен член

О фала ти ќе прошетам по рафтови :hug:

mssuniquee likes this.
  3. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Zeni, se ispaniciv malku, i da prasam vo vrska so pukanje na vodenik kako ke znam deka e toa toa...
    Pred 15 min bev vo toalet po mala nuzda, se izmokriv. Odma potoa vlegov pod tus da se istusiram, vednas potece voda, osetiv kako nagon za mala nuzda i kako da se odmocav...inaku prepiv caj izminative 2 casa
    Ne znam dali bese urina ili vodenik....ve molam kazete sto mislite?

4. danichap

danichap Moderator Staff Member

Како клоца да ми маваа бебушите внатре, осетив буквално удар, потоа протекуваше. Протече топла водичка колку една кофичка.

Nela_21 and mal.ecka like this.
  5. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Mislam deka ne e malecko . E sega , ima pigolemki bebinja ama seto toa e individualno kako i kaj nas vozrasnite pokrupni , positni … Ajde da otstspuva drasticno da e eve na pr 1600 - da , ama so 2300 mislam deka ne e . Pa poznavam eden kup bebinja sto se rodija vo 39-40ta nedela so 2800- 2900 pa nemase nikakvi komentari deka se mali ili ne znam sto . Kaj mene kerka mi se todi vo 36+1 2930 ama ona i sega e pokrupna od vrsnicite . Uzivaj vo red si e bebenceto :)

6. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Јас станав водена скроз, додека појдам до вц пуштив уште еднаш, мислев тоа е тоа бодењакот одма на болница, таму брис и проверија дека не е водењакот туку мокрача, ааа дома мириснав немаше мирис, после некој ден на сред улица исто ми се деси, изгледа толку ми биле опуштени мускулите што немав никаква контрола при задржување на мокрача. Накрај ми пукна горе водењакот и не ни знаев дека е пукнат, се додека не ме примија на болница со болки и ме проверија, тогаш покажа дека е пукнат водењакот, а ни капка на гаќи.
    Без паника, ако пукне, ќе почнат и болките, ако падне слузниот чеп, ќе почнат болките, а болките не се промашуваат. Која недела си? Уште колку имаш?

Nela_21 likes this.
  7. Miss_S

Miss_S Популарен член

Бебе со главата нагоре под желудник. Плус кон внатре завртено. Среќа пак ретко имам киселини. Е сега да се надеваме уште некоја недела дека ќе се заврти како што треба.

Колку е сериозно една недела помало стомаче? Сите останати мерки се супер вклучувајќи и протоци видени на ехо.

8. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

36+6 sum.... Ne osekam bolki. Ne znam dali da odam na dezuren. momentalno ne sum vo Sk. Vo vikendica sum. Tuka vo lokalnava ginekologija se somnevam deka razbiraat, ednss otidov za drugo me pratija u Sk dxsbe se maltretirav...
    Prva brenenost mi e, i ne znam ni sto bese vo momentot urina ili vodenik... Ne znam ni dali da cekam bolki ili pravec za Sk da odam
    Sepak fala

9. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Може слика? И со каков чипс комбинираш?

10. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Со ваков чипс или bbq на доритос:tmi:
    Некои ми се од Стокомак, некои од Рамстор од секаде земаме сосови..
    0789A6B9-BDF7-46BE-B2E0-6FD74A96891C.jpeg

Last edited: Nov 29, 2022
    Starchild, Tiny Love and MilaSs12 like this.
  11. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Фала многу мајка. :hug: Сакавме со маж ми дома да си правиме синеплекс доживување. Којзнае кои се цените сега, не сум била откако е роден синко.
    Овие жолт и бел не се лути?

mssuniquee likes this.
  12. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Немаме ни ние време за кино, а и работиме до баш касно оти разлика во саатите и вака си мезиме по дома :) Шо знам овие не ги ни имам пробано,само начосот и не ми е неш, мене ова ми е врв sweet chili :inlove: 35D1A9BF-FF2B-4CBA-BE5C-2C8B51BCDB54.jpeg

MilaSs12 likes this.
  13. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Бев на контрола девојки денес се е во ред со бебето. убаво напредува. :inlove:
    денеска направив и нифти и сега чекам резултати :whew:(waiting) се надевам ќе биде и овој пат во ред како со ќерками :l:

Slonce91, Martka, Zorajde and 28 others like this.
  14. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Јас прв пат бев 6+1 уште немаше емрбион само гестациско кесе и yolk sac. После на 7+1 така нешто слушнав срценце и имаше ембрион.

Belabelinakinder, AniSk and no name5 like this.
  15. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Леле кај го видов ова сега,лиги ми потекоа :$
    Идам да си земам чипс некој сега :D

mssuniquee likes this.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Значи баш како да ме мава инфаркт, језиво дури. Болка во градна коска, во вилица, мачно, тешко, мислиш мк седи некој на гради. Екг мирно, пулс 190 мислам беше. Многу се уплашив. Се зависи од докторот утре ама си седнувам дома до раѓање и толку од мене. Не вреди, на сета мака прееска странка на вибер ме гњави ме малтретира, абе ај, ти и викаш не ми е добро дома сум, она запнала дека ќе ме пријавува во инспекција зошто уште чекала, и прекиснало колешката 6г да ја чека, зар и мене требало.
    Едвај чекав да пишеш. Ќе биде добро, ќе видиш, се ќе биде добро. Гушкам!

Од стресот прееска така ми се спие цел ден, ми се плаче. А страв ми е да си легнам, абе мислам ќе прснам во плач во секој момент. Маж требаше во Валенсија да биде сега, само ми се врти во глава што ако отидеше... А од друга страна мака ми е зошто не отиде. Нит се терам нит се водам. Ииии најдов пликце ќебенце за од болница вадење, ќе го нарачам деновиве, многу е цакано, имам 15% попуст, ќе најдам уште нешто и ќе го нарачам. Преслатко ќе биде. Се надевам брзо ќе стигне. Ќе биде право мендувче.

Добра ноќ мешиња, јас мислам дека нит Греј ќе гледам, нит ништо, ќе спијам, како сум уморна од стресот денес, подобро да поспијам поише и се надевам утре да немам такви стресови.

Veki4kaa, danichap and mal.ecka like this.
  17. Starchild

Starchild Популарен член

Карта за 3Д сега е 410 :drunk: мислев да одиме да го гледаме Аватар ама кога видов се премислив :shake: едно идење 1500 мин ако зимаш грицки,па си викам не. Одкако останав трудна циција станав некако :lol:

MilaSs12 likes this.
  18. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

И јас работам сега, синко заспа а мајка во акција да спечали, доста ме финансираа. 8)
    Би гомпратила маж да купи од оние со три соса, па дома ке гледаме. :rofl:
    Темата не е за труднички, ама ке средат модератори.

19. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Јас не знам од кога сум циција, ама почнав доста да штедам. Помалку од 1200-1500 не ни излегуваше пред 3-4 години кога бевме дечко и девојка. Сега 2000 најмалку.

20. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Од која страна е пликцето мила,јас гледав на lunaknit_mk има преубави па се мислам од таму да нарачам.