1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.609
    Допаѓања:
    290.343
    Туку сега ми текна дека по препорака на докторот зедов вагифлор. Демек каналот да се прочистел и спреми за пораѓајот кој ќе следува.
    Ама некако страв ми е да пикам доле(facepalm) :tmi:.

На SpangeBob му/ѝ се допаѓа ова.
  2. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.352
    Ај Дани и ти ли сакаш да припаѓаш во несвест ко мене, немаш секирација, верувам дека во вашето здравство таму си ја следат оваа работа. Стварно незнам која е латинска кратенка, баш сега читам по резултативе , ама се на кирилица пишува. Знам дека на англиски е исто D-dimer, во резултатите ми пишува тестови за фибринолитички систем. А дијагнозата ми е активна секундарна фибринолиза.

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.070
    Ако имаш кокосово масло (путер) стави на влошка преќу ноќ. Смирува јадеж експресно, додуша мене ми имаат така кажано. Немам искуство лично, ама верувам дека е така. :)

На Mekuska му/ѝ се допаѓа ова.
  4. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.609
    Допаѓања:
    290.343
    Арно викаш, со шеќерот така си ја зедов бељата:rofl:.
    Туку мислев се нешто само ми испитуваат а не ми ни кажуваат]:). Па им побарав да ми испринтаат резултатите од последните испитувања па мислев да не испитале и тоа:$.

5. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    Немам.имам само кантарион масло.ставив ама не бива.ке спијам.сега и се надевам дека ке ми помине јадежот.утре му звонам на докторот да прашам каква маст да земам да ми смире чешањето..

6. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    Знам за канестен.само незнам дали може да го користеме во бременоста

7. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Мислам може. Надворешно е тоа, на усните се става. Знам не смее вагиналетки канестен, но има вагиналетки безбедни и во бременоста. Ама, никако не земај на своја рака. Тоа е мое мислење.

8. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.609
    Допаѓања:
    290.343
    ЈАс колку што знам може од 4 месец, без апликаторот.

9. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    Уф јас не ке можам ни да заспијам од толку што ме.чеша.сами нека помине нокта утре одма звонам на докторот и зимам маст.не се поднесува овој јадеж...добра ви ноќ мешиња

На Sky-butterfly, SpangeBob и danichap им се допаѓа ова.
  10. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    ako imas stavi kanesten, samo nadvoresno, pomaga, ako nenekoj krem, od kamilica ako imas...znam kakvo e cuvstvoto, jas spiev bez gaki :) najverojatno ti e kandida, ili ti e iritirana kozata od bricenje

На Mekuska и SpangeBob им се допаѓа ова.
  11. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Spored mene nemas mesto za panika,mislam deka kolku i da ti se stvrdnuva deka si e normalno..

На SpangeBob му/ѝ се допаѓа ова.
  12. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Мешиња, каде сте денес? Како сте? Ми се случува нешто... Некој имаше претходно споменато за таков звук - како изворче од едната страна на стомакот. Како вода да клокоти. Не ме боли, само онака слушам... Паметите ли кој ни пишуваше за тоа? Сигурно од тазе породените мамички беше...

13. slovenka24

slovenka24 Активен член

Се зачлени на:
    14 април 2015
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    70
    Еве и јас да се пофалам утрово прв пат го видов моето бебенце едвај средивме тука во Љубљана за преглед. Веќе сум 8 недели до денеска работи срцето на бебенцето, сега сум малко посмирена но имам уште еден преглед овој месец на нухално.да видиме дали е се во ред со бебето. Се надевам дека е. :)

На elena.mak, m.i.g, Angel.Heart и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Frosina94

Frosina94 Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    60
    Здраво мешиња :) како сте денес?
    Јас не можам жештинава да ја трпам ама ич уфф :/
    Од премама апчињата многу огладнувам ми се јаде секоја минута а не би сакала до 9 месец како слон да се направам а тек 4 недела сум хаха во понеделник сум на гинеколог и да го видиме бебченцето зашто пред една недела не се гледаше само се гледаше дека има бременост :) :)
    Многу ми е чудно што тука по нетов читав дека во 5 недела HCG се лачел а јас 4 дена пред докторот да потврди бременос направив тест и испаднаа две јасно црвени линии , и тоа со мокрача навечер во 19:40 хаха по четри дена др. ми кажа дека трета недела сум била а бебулчето дека веќе следниот пат ќе се видело сега било сеуште невидливо дека било многу многу рано а се чудам како толку рано HCG се лачи :/ :):)
    Убав ден мешиња :* :* :*

На mon4i91 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.203
    Допаѓања:
    78.286
    Na mene mi klokotkase i toa dosta, jas zborev za toa izvorce hahah :D duri od sto bese glasno site okolu mene mozea da slusnat mislam, dva dena pred da se porodam se simnuvam po edna udolnica lele kako mi slapkase i krkorese nestoooo, drugarka mi vika abe sise voda imas vo tasna ne me zafrkavaj hahaha :D ne e nisto strasno, mislam deka i na drugive porodeni mamicki na nekoj mu se slucuvase.. :) mene mi bese namalena plodovata, mi protekuval videnjakot malku, valjda nema vrska so klokotkanjeto neznam...

16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.203
    Допаѓања:
    78.286
    Pa testovite pokazuvaat i edna, dve nedeli od oploduvanje na jajce kletka neka ne te cudi :D inace so lesno bremenosta, ajde kje ja istrpis zestinava, barem vo podocna bremenost 8mi, 9ti koga kje bides kje ti bide taman :D mene zimoska 6ti, 7mi, 8mi zesko mi bese.. nemozam da zamislam vo leto sto bi mi se slucuvalo... i naredno bebe vaka bi si go planirala hahah :)

На Frosina94 и Maceto123 им се допаѓа ова.
  17. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Ау... Се надевам нема врска... Нека си поседи синчето внатре. Уште име не му имаме слислено, а не да излезе... Хихихи... Ништо страшно велиш а? Се консултираше ли ти со доктор?

18. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Со лесно и со среќа бременоста, јас премама почнав да пијам од 6-ти месец, претходно само фолна и магнезиум, рано е уште за витамини, барем мене така докторката ми викаше, али ако ти така кажала матичната тогаш ок. Јас инаку ги пијам после ручек така и ми нагласија од аптека и до сега не ми отварале апетит, сега сум 8 ми месец, ќе видиме за натаму....

На Mekuska, Frosina94 и Sky-butterfly им се допаѓа ова.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.203
    Допаѓања:
    78.286
    Pa jas ja zaterav mnoguuu 42ra vlegov i se porodiv... :D normalno e voda namalena da imas posle 40ta nedela mislam...

На Maceto123 и SpangeBob им се допаѓа ова.
  20. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    Поздрав девојки како сте ми, јас подобро малку посмирено, само понекогаш имам мали болки како менструални во ред ли е тоа? Backi