Ќе пробам со чаевите, ми почнаа мене уште пред околу месец мм у 2саат по полноќ отиде у аптека му дадоа Рупурут ама му кажаа да не ги зимам често.
Mesinja, jas denes sum so uzasna glavobolka, cak imam nagoni za povrakanje od sto me boli. Cel den trpam si velam je potrpam uste malku. A od druga strana si velam mozi treba eden paracetamol da probam da ne se macam. Sto me sovetuvate?
Да не си ја мачиш душичката и да се напиеш парацетамол. Измери и притисок да не е до него. Ако е низок земи кока кола и нешто солено лапни. Мене ми дозволија за мигрена ко ке ме фати во второво тромесечие да се напијам блок макс форте ама не сум се напила зошто не ме фатила мигрената,два пати за температура само се напив ,пошто некеше да се симне со парацетамол.
Pritisokot sigurno mi e nizok nema sto da go meram, od kako ostanav bremena sekogas mi e nizok. I nisto ne mi pomaga za nego. Nekogas mi e loso od nego, nekogas nemam voopsto maka, ama sega nadvor vremeto e katastofalno, vrne cel den i odma mi e mene nearno. Uzas
Напиј се апче и не се мачи. И мене ми беше низок многу и глава ме болеше ради тоа,ама сега од кога пијам по 2-3 литри течности на ден супер ми е,ми се среди,немам мака. Гледај повеќе течности пиј.
Pijam po eden i pol litar voda,litat caj, znam sok nekogas domasen da se napijam od drenki bez seker. Tecnosti pijam mnogu i pak nisto. Posebno koga menuva taka vremeto i pred bremenosta si imav golem problem. Meteopat sum. Ke se napijam ne biva veke. Fala vi belki utre ke e podobar denot.
Иста бев. Купив ланолин од ДМ, околу 90 денари е, најевтин а и те како си ја заврши работата. Со редовно користење наутро и навечер, за 1-2 недели ми се исчистија скроз. Корупките паѓаа и сами а најмногу после туширање . Продолжив со користење, повеќе од еден месец еве не ми се направија повторно. Денес бевме на контрола, 24+4 сме, не ми се верува колку брзо ми летна пола бременост. Бебе добро се развива, ме изшутира дури бев на преглед едвај го измери докторот . Обично не е толку активно преку ден но изгледа осети дека јас се возбудив па си реагираше и тоа .
Сигурно не грешиш, они менуваат постојано, барем така велат докторите. Кај мене беа цело време по недела/две назад, ама докторите викаа не е ништо страшно, и не ми дадоа препорака нешто да преземам, а знаат и дека ем сум вегетаријанец, ем протеинско слабо јадам. На последно мерење беа таман за неделата во просек, ама кај едното бебе, стомачето 2 недели помало, а главчето како за една недела плус и некако не ми беа реални бројките, плус кај друга докторка бев и можеби има врска и апаратот. Единствено што ми нагласуваат на секое е само да се пијат доволно течности, поради плодовата вода. А за храна, си земаат тоа што им треба, иако искрено се чудам од каде
Биди упорна со мачкање и после мачкање поседи така со отворени гради некоја минута за да не се избрише, верувам дека ќе паднат.
Ке купам и ке мачкам редовно,јас секако мачкам два пати на ден од маслата за стрии па така ке мачкам и ова на пупките и таман
За последната реченица сум истата во прво тромесечие кога ми кажаа дека убаво напредуваат се хранат и викам на докторката од каде??? Јас ништо не јадев.
Така де, ваљда си има организмот залихи, плус примаме доста витамини, верувам дека се е поврзано. Ама барем ги замолчив сите наоколу шо цело време ми збореа неухранета, само глупости јадеш, мораш месо, мораш овошје, како ќе ги израснеш. Епа еве, очигледно не мора ништо од тоа.
И јас така се мислев доста кога не можев ништо да јадам дури грижа на совест ме фаќаше зошто не внесувам ништо што треба за бебето. А супер си напредуваше бебето,организмот има залихи и си зема од нив. А ние со храната само залихите си ги полниме. Колку жени има што ништо не јаделе во прво тромесечие па бебињата си се супер.
Здраво мамички, 18+5, оперирана од дискусхернија и повремено имам болки во кичмата, искуство за појаси за трудници и кој би ми го препорачале?
Јас уште од почеток купив масло на Веледа да мачкам демек ама ништо од тоа,ретко мачкав.Го потрошив тоа.Мачкам секојдневно од почеток на четврти месец,по еднаш на ден мачкав. Ама сега веке по два пати на ден мачкам еднаш од маслото на Еуцерин еднаш од путерот на Хипп. Тоа на Веледата неможев мирисот да му го поднесам. И убаво што почнав да мачкам пред еден месец,еве деновиве почна да ме чешаат градите,страв ми е да не испукам.
Jas mackam od pocetok ama sega pocesto od koga vlegov vo vtoro tromesecje, predhodno zabusavav po malku