Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.457
    Допаѓања:
    18.715
    Мене ми дозволи Б6- до 3 на ден и Рупурут или Гастрогард од таблети.

На Sienna_MK и Suze18992 им се допаѓа ова.
  2. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.134
    Допаѓања:
    1.605
    Ќе пробам со чаевите, ми почнаа мене уште пред околу месец мм у 2саат по полноќ отиде у аптека му дадоа Рупурут ама му кажаа да не ги зимам често.

На Sienna_MK му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.037
    Допаѓања:
    8.524
    Mesinja, jas denes sum so uzasna glavobolka, cak imam nagoni za povrakanje od sto me boli. Cel den trpam si velam je potrpam uste malku. A od druga strana si velam mozi treba eden paracetamol da probam da ne se macam. Sto me sovetuvate?

На princess5 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    Да не си ја мачиш душичката и да се напиеш парацетамол.:)
    Измери и притисок да не е до него. Ако е низок земи кока кола и нешто солено лапни.
    Мене ми дозволија за мигрена ко ке ме фати во второво тромесечие да се напијам блок макс форте ама не сум се напила зошто не ме фатила мигрената,два пати за температура само се напив ,пошто некеше да се симне со парацетамол.

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.037
    Допаѓања:
    8.524
    Pritisokot sigurno mi e nizok nema sto da go meram, od kako ostanav bremena sekogas mi e nizok. I nisto ne mi pomaga za nego. Nekogas mi e loso od nego, nekogas nemam voopsto maka, ama sega nadvor vremeto e katastofalno, vrne cel den i odma mi e mene nearno. Uzas

На Belabelinakinder му/ѝ се допаѓа ова.
  6. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    Напиј се апче и не се мачи.
    И мене ми беше низок многу и глава ме болеше ради тоа,ама сега од кога пијам по 2-3 литри течности на ден супер ми е,ми се среди,немам мака.
    Гледај повеќе течности пиј.

7. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.037
    Допаѓања:
    8.524
    Pijam po eden i pol litar voda,litat caj, znam sok nekogas domasen da se napijam od drenki bez seker. Tecnosti pijam mnogu i pak nisto. Posebno koga menuva taka vremeto i pred bremenosta si imav golem problem. Meteopat sum. Ke se napijam ne biva veke.
    Fala vi belki utre ke e podobar denot.

На Lavica2602 и АнаМаријаД им се допаѓа ова.
  8. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    1.115
    Иста бев. Купив ланолин од ДМ, околу 90 денари е, најевтин а и те како си ја заврши работата. Со редовно користење наутро и навечер, за 1-2 недели ми се исчистија скроз. Корупките паѓаа и сами а најмногу после туширање :). Продолжив со користење, повеќе од еден месец еве не ми се направија повторно.

Денес бевме на контрола, 24+4 сме, не ми се верува колку брзо ми летна пола бременост. Бебе добро се развива, ме изшутира дури бев на преглед едвај го измери докторот :). Обично не е толку активно преку ден но изгледа осети дека јас се возбудив па си реагираше и тоа :inlove:.

На AniSk, DaisyDoo, Bella_Stella и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    Сигурно не грешиш, они менуваат постојано, барем така велат докторите. Кај мене беа цело време по недела/две назад, ама докторите викаа не е ништо страшно, и не ми дадоа препорака нешто да преземам, а знаат и дека ем сум вегетаријанец, ем протеинско слабо јадам. На последно мерење беа таман за неделата во просек, ама кај едното бебе, стомачето 2 недели помало, а главчето како за една недела плус и некако не ми беа реални бројките, плус кај друга докторка бев и можеби има врска и апаратот. Единствено што ми нагласуваат на секое е само да се пијат доволно течности, поради плодовата вода. А за храна, си земаат тоа што им треба, иако искрено се чудам од каде

На Suze18992 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    Фала ти,ке си земам и јас ке ги мачкам :hug:

На AniSk и Nala37 им се допаѓа ова.
  11. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    1.115
    Биди упорна со мачкање и после мачкање поседи така со отворени гради некоја минута за да не се избрише, верувам дека ќе паднат. :)

На АнаМаријаД му/ѝ се допаѓа ова.
  12. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    Ке купам и ке мачкам редовно,јас секако мачкам два пати на ден од маслата за стрии па така ке мачкам и ова на пупките и таман :$

На Nala37 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.134
    Допаѓања:
    1.605
    За последната реченица сум истата во прво тромесечие кога ми кажаа дека убаво напредуваат се хранат и викам на докторката од каде??? Јас ништо не јадев.

На Tess36 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    Така де, ваљда си има организмот залихи, плус примаме доста витамини, верувам дека се е поврзано. Ама барем ги замолчив сите наоколу шо цело време ми збореа неухранета, само глупости јадеш, мораш месо, мораш овошје, како ќе ги израснеш. Епа еве, очигледно не мора ништо од тоа.

На Suze18992 и ***Bony*** им се допаѓа ова.
  15. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    И јас така се мислев доста кога не можев ништо да јадам дури грижа на совест ме фаќаше зошто не внесувам ништо што треба за бебето.
    А супер си напредуваше бебето,организмот има залихи и си зема од нив. А ние со храната само залихите си ги полниме.
    Колку жени има што ништо не јаделе во прво тромесечие па бебињата си се супер.

На Belabelinakinder, Tess36 и Suze18992 им се допаѓа ова.
  16. Hope89

Hope89 Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2022
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Здраво мамички, 18+5, оперирана од дискусхернија и повремено имам болки во кичмата, искуство за појаси за трудници и кој би ми го препорачале?

17. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    5.006
    Допаѓања:
    34.800
    Од кога почнавте да мачкате за стриите?

На АнаМаријаД му/ѝ се допаѓа ова.
  18. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    Јас уште од почеток купив масло на Веледа да мачкам демек ама ништо од тоа,ретко мачкав.Го потрошив тоа.Мачкам секојдневно од почеток на четврти месец,по еднаш на ден мачкав. Ама сега веке по два пати на ден мачкам еднаш од маслото на Еуцерин еднаш од путерот на Хипп. Тоа на Веледата неможев мирисот да му го поднесам.

И убаво што почнав да мачкам пред еден месец,еве деновиве почна да ме чешаат градите,страв ми е да не испукам.

19. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.037
    Допаѓања:
    8.524
    Jas mackam od pocetok ama sega pocesto od koga vlegov vo vtoro tromesecje, predhodno zabusavav po malku :)

20. AniSk

AniSk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    893
    Девојки здраво, 5 ти месец од која недела почнува? 17+ или 18+ ? Благодарам❤️