Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    6.350
    Читав тука за ланолин после породување, дали може и пред породување? Јас имам такви корупки малку ми се исчистија со млеко за тело и бебе масло, ама има едни потврдокорни што не паѓаат, па сакав да пробам со ланолин.:)

2. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Кај мене на апликација пишува од 18недела е 5ти месец

На AniSk и АнаМаријаД им се допаѓа ова.
  3. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    1.115
    Не знам зошто не би можело.
    Тргам од таа логика дека штом пишува дека не се одмива пред доење на бебето, значи нема штетни состојки во него. Ова е од бадемово масло што го користам јас. И моите беа тврдокорни и баш ме нервираа. Со првото имав затнати канали кога се породив, може нема врска ама од овие корупките искрено ни млеко не би протекло. Затоа на време реков барем ова да средам :)

На Rtulka и Sienna_MK им се допаѓа ова.
  4. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.037
    Допаѓања:
    8.524
    18+ se vleguva vo 5 ti :)

5. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    6.350
    Така е во право си, ако се нанесува додека се дои тогаш не би требало да биде проблем и пред тоа. Ќе купам и јас да пробам, сакам да ги исчистам пред да се породам:)Фала ти мила:*

На Rtulka и Nala37 им се допаѓа ова.
  6. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.134
    Допаѓања:
    1.605
    Лани со претходната бременост купив од Зегин што е кај градска добар е јас го носам кога сум подолго на нозе и кога чистам полесно ми е со него.

7. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.778
    Допаѓања:
    21.521
    Од 18+

8. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Ти благодарам мила ❤️

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Ти благодарам мила ❤️

10. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.134
    Допаѓања:
    1.605
    Истото и мене ми го збореа дека морам со сила да јадам дека се две им треба повеќе и бла бла бла али ете до сега со секоја контрола се покажа дека се супер а јас ни килограм г немам плус на вага од денот кога дознав дека сум бремена

11. missswety

missswety Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    318
    Од почеток од кога дознав дека сум бремена. Сабајле мачкам масло од Еуцерин а навечер маст што сама ја правев од масла.

На princess5 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    1.115
    Нема на што таман работа. Кога моиве паднаа тврди и суви корупки како барут ќе паднат на сите :D. Сега не можам да им се изнагледам на пупките, како други да се, чисти, свежи, розева свежа боја. Леле муабетов(facepalm):D

На sweet.woman, Sienna_MK, АнаМаријаД и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    Како успеваш??? Јас 27+, веќе имам 7 кг качено, иако буквално гладувам, многу помалку храна и калории внесувам од пред да забременам, ама килограмите си идат нагоре и тоа се во последниве два месеци. До крај очекувам уште најмалку 10-12 дека ќе отидам, ако не и повеќе.

14. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    Ова со лупење на брадавиците се случува кај сите или не мора да значи?
    Мене стомак не ми се познава ич, ама затоа гради на претек….два пати досеа купив нов градник бидејќи старите не ме собираат :(

На princess5 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Hope89

Hope89 Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2022
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Ти благодарам

На Suze18992 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.284
    Допаѓања:
    111.707
    Дали трудна со близнаци се оптоваруваш со исхраната па и јадеш помалку од претходно? Не велам да јадеш ко да не си видела, ама да се изгладнуваш ич не ти е паметно. И да, овошје, зеленчук, месо, риба, се треба да јадеш умерено. Не мора шеќери и благо, ама здрава и свежа храна мора. Ништо не значи што сега ти е ок крвта, за 2 недели знае да се смени ситуација, така да за диета ќе почекаш. Иначе качување килажа врска нема со тоа кога ќе почнеш и колку ќе качиш до крај, почнав турбо, качив 8 кг за 6м и еве стагнирам од тогаш. Јадам се, овошје, салати, месо уф колку сакам месо, риба, благо, тесто, се јадам, ама не се поправам многу. 8 кг и не мрдам еве втор месец. Се изнајадов бурек цела бременост, јадев и тост и сладоледи и се што ми посака душата, ама пешачев многу, бев подвижна многу, секоја прилика ја користев за движење и мислам дека тоа ми помогна најмногу, затоа и имав помалку болки во препони и повеќе кондиција, за разлика од првата бременост.

Што се однесува до пупки и корупки, тоа се ќе падне со млекото, ама нема одмет од ланолин или друга некоја маст. Убав е ланолинот на ДМ, а ефтин. Јас имам од првото еден блистер што ми прави како корупка и се лупи цело време, ама уште не мачкам, ќе почнам кај и да е. А тие како тврди на самите канали се од колострумот сега што се ствара, нормално е. Јас ги чистам со пешкир на бањање и паѓаат.

Се е нормално и ништо не е нормално дур сме трудни, тоа е.

На Martka, Sienna_MK, Nala37 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Proletno

Proletno Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    571
    Не знам како е можно ни килограм, кога тука има плодова вода, бебиња..постелка/ки..

18. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    Далеку од тоа дека држам диети, проблем е што имам премногу киселини и не можам буквално ништо да јадам, па бутам само нешто суво колку да преживеам. Салати си обожавав, ама сега кога каснувам мислам дека желудникот низ грло ми излегува. За движење, скоро ич не се движам, први 4 месеци крварев и бев на строго лежење, а сега имам мака со кичмата и отоци, ако стојам и пола саат на нозе, ми отекуваат од колена надоле и кај глуждовите ми се прават топки огромни што многу болат, па и пешачење од 20 мин го сметам за успех. Килограмите не ги рецкав многу многу, ама не знам зошто докториве толку ми напињаат со тоа пази да не качиш многу, ќе ти биде тешко, може ради дијагнозата на рбетот. А и така ми е веќе тешко, почнав со 48 кила, 165 висока, сега имам 55, ама ги осеќам како 100.

На AniSk му/ѝ се допаѓа ова.
  19. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.403
    Со две недели помало меше се беше супер. Недела +- е сосема нормално.
    Не знам што е чудно за килажата. Секоја бременост е различна, се додека некој не се изгладнува се може.
    Со првото качив 9кг. Второто 6кг. Третото 3кг. Сега четвртово, од утре сум 38недела до сега имам 8кг. Помеѓу 31 и 37 сум намалила пола кг.

Аман ми се вика. Толку горе е качено, ми се чини дека абер нема да испаѓа наскоро. Денеска бев да пазарувам и сфатив дека и тоа веќе не можам. Околу час ме фати од рафт до рафт, додека платив, па прераспределував и ставав во кола. Ќе се онесвестев.
    Едвај чекам маж да си дојде викендов

На Sienna_MK, Nala37, CareTee и 3 други им се допаѓа ова.
  20. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Може, секако.
    Слабееш ти колку што тежи плодова, бебиња и сè друго.

Со првото на породување отидов со +1 кг. Внимавав на исхраната цела бременост поради скриен шеќер, побрз ми беше метаболизмот поради понизок ТСХ, во движење бев цело време. Гладна не бев, бебето супер напредуваше.

На Sienna_MK, Suze18992, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.