Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.380
    Допаѓања:
    3.261
    Ај и овде да прашам. Дали некоја од вас која прима терапија веќе клексани имала доста скратено активно парцијално време, околу 20? Другите вредности се ок. Дали препишале дополнителна терапија? Секако сум на трансфузиолог во понеделник, ама ме интересира до тогаш ваше искуство.

2. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.058
    Допаѓања:
    10.573
    Мене ми е спуштено на 23 ама не ми изреагираа ништо кога бев пред некој ден за извештај на ГАК за продолжување на клексани. Другите параметри сите ми се ок, инаку веќе примам 1х40мг дневно.

3. Cvetce12345

Cvetce12345 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2020
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    128
    Здраво на сите,не знаев каде да прашам.
    Бремена сум 20 гн,но денес гинекологот ми кажа нешто што малку ме испаничи.
    Ми рече дека срценцето на бебето чука побавно од нормалното за 20 недела,па ми рече дека би требало да се прават дополнителни анализи во Скопје,бидејќи се плаши да не ова бавно работење на срцето може да влијае и на развојот на мозокот.
    Дали има некој со слично искуство?

4. Thinkerbell.

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.380
    Допаѓања:
    3.261
    23 ми беше пред месец и пол и исто ништо не кажаа ама сега на 20 се спушти и закажав на трансфузиолог сепак.

На Giovanna му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    Се испитано, притисокот ми движи околу 100 со 50/60, димерите ми се височки, ама ми дадоа само аспирин, времињата малку скратени, рекоа не се за терапија. Бев кај 4 доктори, во Систина, кај Данева, матичната и трансфузиолог, сите се као нормално е тоа особено со близнаци. Ама не ми е нормално, среќа во несреќа што сум на патолошка, инаку на работа не знам како би седела по 10 саати во чевли со вакви нозе. Како и да е, во понеделник сум на преглед и пак ќе гњавам со тоа, мора да ми најдат решение или барем некое олеснување.

На Suze18992 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.782
    Допаѓања:
    21.522
    Немам искуство со твојот проблем, ама најдобро е да консултираш трансфузиолог да.
    Кога сме на темава, ме интересира колку често испитувате Д димери и Хемостаза? Последно испитав во 14+ недела. Сега после вториот скрининг ја прашав докторката кога да испитам пак, ми рече пред трет скрининг, околу 32ра недела. Не ли е касно тоа некако?

7. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.165
    Допаѓања:
    40.526
    Јас испитував секој пат кога одев кај Јани за терапија. Сега последно ми имаше пишано 70 и многу далеку ми беше, плус во меѓувреме прејдов 30та и прекинав со аспирин, па отидов да проверам каква е ситуација после прекин на терпија. Ама кај мене цело време и со терапија времињата се скратени па ми беше страв да оставам така.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Thinkerbell.

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.380
    Допаѓања:
    3.261
    Јас правев пред прв скрининг и сега после втор скрининг пак ми рече докторката и хемостаза и димери да испитам. И консултација со трансфузиолог обавезно за да се види до каде сме со терапија според резултатите.

9. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.134
    Допаѓања:
    1.605
    Проверувам секој месец кога одам на контрола кај Јани.

10. missswety

missswety Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    318
    Јас секој месец редовно испитувам. Од почеток сум со клексани а д димери и хемостаза секогаш се во ред но ми викаат да продолжам со клексаните.

На Bella_Stella, AniSk и Lavica2602 им се допаѓа ова.
  11. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.791
    Допаѓања:
    7.892
    Колку парацетамоли се дозволени во деноноќие? Минатата настинка пред некој месец во цела недела се напив само два во растојание од 2-3 дена, секој. Сега веќе како потежок облик да ме фаќа. Цел ден сум со супи, цедени сокови, овошје витамини. Ама веќе почнува главоболка, затнат нос итн.

12. Estella

Estella Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    536
    То
    Се сложувам , еве и јас
    Јас сум 27 недела до сега бев два пати ,уште еднаш ќе ги испитам . Со првата бременост одев скоро секој месец поради операција што имав скоро пред тоа па сакаше докторката да ги следиме. Мои две другарки ниту еднаш пак немаа насока од доктор да ги испитаат.

13. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    Парацетамол на 6h можеш да пиеш,4 во денонокие значи. Јас кога бев болна така пиев,така и ми рекоа.

На AniSk и Miss_S им се допаѓа ова.
  14. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    5.006
    Допаѓања:
    34.800
    Во зависност дали имаш индикации или не... јас поради мутации на месец дена...

На Sienna_MK и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  15. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    Може не е баш за тука да пишам, ама сакам да споделам. Се утепав од барање труднички пижами по нет, нема и ај се отркалав некако до H&M, најдов едни едвај, тенки никакви, ама битно труднички. Цена 30 евра-1900 денари. ОК. Плаќа мм и среќа што го прашав колку фати со останатото пред да излеземе, гледам на сметка наплатени 2300. Он назад, па му кажале ама покачени се!!! Значи безобразлук на ниво, не можам да се помирам колку профитираат на вакви работи, најмногу на бејби облека 0-3 и труднички, пошо и двете не се носат повеќе од два месеци. Кај ем нема избор, ем грди, па уште поскапени над препорачаната цена??? Ни сторнираа и ни вратија 400 денари, ама многу сум лута. Кај живееме ние?

На Звездичка30 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Навистина е прескапо се што гледам на нет за бебе е премногу скапо за некои работи што 4 пати ќе ги облече. Инаку во h&m се разочарав и јас колку нема избор а многу е скапо и јас зедов фармерки за трудница 2500 ги платив мислам. Од ваикики не провери дали имаше? Јас тука најдов за среќа труднички пижами во градот кај што живеам ги платив 1000 денари ама пак јас сум многу терсене за материјал на пижами овие беа како подебели и не можам да ги носам ме нервира материјалот. Има онлине на фб Altea online shop да видиш и памук пале имаа објавено мислам.

На AniSk му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Pipismel

Pipismel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.136
    Јас си земав фармерки од кали за 750 денари. Имаат доста работи за тридници само треба да се бараш по корпите. Имаа и хеланки и маици можеш да провериш

На Belabelinakinder, Sienna_MK и Tess36 им се допаѓа ова.
  18. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    Бев и во ваикики, разочарување, се расфрлано по земја, цени начукале и они, а партали, ништо трудничко нема освен фармерки крути ко картон. И јас сум специфична со материјали, ништо не трпам, особено ластици, а плус и осип имам на стомак и страв ми е што и да облечам
    Ќе ја ѕирнам и оваа странава што ми ја пиша, фала ти, макар што веќе ич пари не ми се даваат, ама ептен колку да се издржат уште два и пол месеци.

На meelitsah, Belabelinakinder, AniSk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Estella

Estella Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    536
    А зошто не купиш обични со копчиња ? Јас се такви имав и си ги користам и сега.

На Suze18992 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    Го заборавив тоа Кали, го барав пред некое време во Аеродром и не го најдов, изгледа го затвориле, ама ми текна сега, има во Кисела вода, да го пуштам маж ми да бара, јас не можам веќе. Хеланки земав едни од h&m, 1500 денари, срце ме стегна.