Ама не не верувам дека некој сакаше да те нападне . Еве јас кога прочитав ја пратив сестра ми и си помислив треба да бара долна маичка со прекурамки а не со ракавчиња и замисли ни па на вработената не и текна кој се 400. На тоа се насмеав . Еве јас ти се извинувам ако мојот коментар звучеше невкусно
Јас во мај кога проверив, по препорака на ендокринолог ми беше под долна граница. Ми даде да пијам вит д од 2000 единици. Почнав со тие, ама двајцата гинеколози кои ме водат ми рекоа од 1000 да пијам. Бидејќи почнав со пренатални, и идеос, пиев од 1000 и плус лето нели иако скоро ич не седев на сонце. Во септември на контролата ми беше на горна граница. Сега сеуште пијам од 1000 од now, ама секој втор ден.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100057702540064&mibextid=ZbWKwL na ova strana ima preubavi raboti za trudnici
Мене ме прати ендокринолог заради тироидната да го испитам упте пред да останам бремена ама тогаш на одмор отидов и се вратив ќумур црна,па останав трудна и ми скокна тироидната малце и рече ај сега да испитаме витамин Д3. Има некоја врска со тироидната затоа.
Јас сум немала до сега проблем со тироидната,баш денес проверував тсх 1.2 е, ваљда немора да паничам да барам Д3 да испитам и матичниот не ми спомнал ништо.Јас сум миле паника ради трауми од претходно па идам све испитувам како луда да не испуштам нешто.Фала ти на одговорот
@Starchild Мене редовно ендокринолог ми го испитува Д3. Важен е за заби, кожа, за коските, за метаболизам на калциум. Исто така и за имунитет. Се таложи во организмот и не се исфрла преку урина како други витамини, па затоа пожелно е да не се зема на своја рака и треба прво да се провери пред да се земат суплементи. Во зима не сме изложени на сонце и нема како природно да го создаде организмот, а и во лето во најжешкото нели избегнуваме да се печеме, а и самото користење фактор го спречува создавањето.
Да се надоврзам. Колку ти беше после одмор Д3? А колку тиреоидната? Дали ако таа се покачила, тој се намалил или?
На одмор бев крај на јуни. Тогаш сигурно ми бил повеке д3 и тироидната си беше супер 1 и нешто. Во август останав трудна а д3 испитав овој месец и ми беше скокната накај 3 скоро тироидната, а д3 67. Тебе колку ти е тсх?
и јас ке се надоврзам за Нена супер работи од првата бременост хеланките и сега си ги носам со второво и коска се
девојки јас од преглед дечкото е добар одговара на една недела + ама и ние сме големи а мајкава 3 ипол кг за 1 месец дигнала е тоа не е добро не очекував ама не ми е гајле нека е бебе добро па и јас ке се вратам назад во нормала