Ох ох од кај да почнам со желење На вечер дежурам редовно, па сега уште малава е настината хрчи растура, душа неам. Запек ме фати, мислам ќе ми прсне стомак, денски ми се спие, време за одмор немам. Ајде да сме оделе денес на шопинг оокееј ама од окаиди до зара бев само низ еадт гате и еве ме хоризонтала, пааа бива ли бе толку да ми се делат препони од болка? Преглед имам теек за 2 недели.. еех од кога не сум ја видела бебла бааш ме интересира дали погодиле пол, акоо нее не знам како ќе си дојдам дома со машко бебе хахах ќе бара малава да се врати назад бебето Ааа да и главоболката си тера секој ден.
Da se pozalam i jas 36 od denes pocnav nekoi lazni bolki sigurno. Vo polovinata,zateganje na stomak i bolki de vo leva de vo desna strana kako menstrualni, navcer nikako ne se spie na niedna strana. Ponedelnik mi zakaza za ctg
Честитки, да сте живи и здрави и само радости да ви носи. Девојки, вие што стававте или земавте Утрогестан, кога престанавте?
Ај и јас да се пожалам. Кичма не си осеќам денес! Тешкичко ми паѓа што е високо Бејби и што ме стиска толку ама нели стигнавме да наполниме 35 недели за 2 дена, кој е ко мене, ќе се издржи и останатото. Утре и задутре сме на 3 родендена, аман заман, од роденден на роденден утре, ќе се издржи некако. Добра ноќ!
Па не знам да ти кажам. Ја испитав последно во април мислам, во граници беше, дали со двојка почнуваше или кец не се сеќавам. Ама правев и ехо, и тоа ок беше. Сега во бременост немам испитано. Д3 испитував и порано, во првата бременост, во декември 6ти месец кога бев, ми беше 11 замисли. И тогаш ми даде до 1000 единици да примам.
Jas 15 ta nedela utre, uste go koristam nesto maticnata aber nema da mi go prekine, ke vidime na ovaa kontrola sto ke mi kaze. Nesto mi bese spomnala moze i do kraj da go koristam. Ama jas se nadevam bar da mi namali na ednas dnevno. Mi zdisadi dva pati vo deno lezi lezi. Ama ako se mora ke se izdrzi.
22 недела сум во 17 кога бев на преглед на клиника нешто као меѓу скрининг го нарекоа дека се две ми ја зголемија дозата на 2 пати по 200 и веројатно до крај ќе терам вака и мене ми се здосади веќе секое попладне секоја вечер бутај вагиналети. Петрова од Ремедика ми има кажано дека имаат исто дејство и ако ги пиеш, а пак Данева додека чекав ја слушнав кога и кажуваше на друга пациентка дека немале дејство кога се пијат сеа на кого да веруваш.
Mene maticnata striktno vaginalno, podobro dejstvo imalo taka mi kaza. Taka i teram. Ama jas i osetliv zeludnik ne bi gi piela. Jas so strav pocnav i vitaminte da gi pijam, zosto od mnogu vitamini imam neubavi reakcii. Ama pak se nadevam deka ke mi ja namali dozata
Јас ги пијам од самиот почеток бев со хематом и еве уште ги пијам 22+4 сум,така да дејството е исто,пиев сабајле и вечер од 16 почнав само навечер.
26та сум имам уште 4 вагинални ама ги ставам само навечер, до пред еден месец и насабајле и навечер ставав сега ми ги намалија и сега уште овие 4 да ги завршам и ми ги прекинаа
Prasav i vo druga tema ama bezuspesno Prakticno i korisno li e gnezdo za novorodence? Imate li iskustva so gnezdata na Sitnik, bibaby?