1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Ако се сеќавам добро на почеток на бременоста си и имаше мали крварења?
    Нормално е да имаш такви болки, но кога ќе ги почувствуваш, легни си, одмори се, релаксирај се со нешто... И внимавај да не се форсираш со движења, со кревање, со работа... И се ќе биде во најдобар ред. Позитивна мисла да те води, тоа а најбитно...

На juli rak му/ѝ се допаѓа ова.
  2. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    Da da taka e Gledam da odmaram po malku se dvizam 6 nedela sum vi blagodaram pozdrav

На Frosina94, SpangeBob и Mekuska им се допаѓа ова.
  3. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    Здраво мешиња..леле каков топол ден цркнав....нозете ме болат.и отечени ми се од ова топлоти.но да си пишам за проблемот што го имам.денес си.купив канестен.и во аптека ми вија.аптекарката дека ако сум пила.антибиотик. од таму сум ја закачила кандидата.и сум требала да пијам и б комплекс и линекс пробиотик. Епа мене никој не ми кажа...јас цела.недела пиев амоксиклав да.ја излечам стрептококата. Лечам една бактерија. Закачувам друга,...баксуз невиден.ми беше срам да му звонам на докторот..ама утре збвонам.во понеделник сум на контрола.се намачкав преска.канестен. подобро ми е.ама мислам дека ја имам и внатре кандидата...што ке се прави...леле...Ама како и да биде уште малку остана...

4. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    И јас денес потеков во нозете и ме болат значи времето е :( Кога се земаат пак брисеви и за шо се? Се се заборава кога ке си го видиш сонцето ;) Се лечи лесно со канестенот ама за пороѓај не смееш да ја имаш.

На Mekuska и SpangeBob им се допаѓа ова.
  5. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Лоша бактерија е... Мислам скоро секоја жена ја има и не страшна, но е упорна и досадна. Веднаш се појавува кога ќе падне имунитетот, а тој паѓа кога пиеш антибиотик. Туку не грижи се. Има само една капсула што се купува и што ја лечи. Еднаш се пие и одма дејствува. Не знам како се вика, но има слично име како кандидата. Ако смееш да ја испиеш таа капсула, веднаш ќе се спасиш, верувај. А кандидата инаку во вагината се појавува... Тоа што дејствува и надвор е главниот показател дека ја има некој. Издржи сега прво да се реши ова и после раѓаме. Договорено? ;)
    Инаку и топлото време придонесувало за отоци. Па, со среќа да ни се! Ама ќе издржиме, нели???

На Mekuska му/ѝ се допаѓа ова.
  6. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.545
    Допаѓања:
    38.810
    ^ дифлузон да не се викаше? Не можам да се сетам точно но мислам има таква капсула за кандида, но е многу јака, еднаш годишно смее мислам да се пие. Не знам дали е безбедно..

7. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Не се сеќавам на името. Ја испив само еднаш, пред година и нешто. Фала му на бога не сум имала потреба за повторно да пијам, но мислам дека не е толку јака за да се пие еднаш годишно... Што знам... А знам Polyginaks се вагиналетки кои помагаат и можат да се ставаат и во бременост. Но, доктор мора да се консултира и да препише.

8. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.376
    Допаѓања:
    42.204
    Многу антимикотици (против кандида) можат во бременост, и не одат на рецепт. Јас лично користев Гинодактарин по препорака на докторот.

На SpangeBob и Mekuska им се допаѓа ова.
  9. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    jas ставив и вагиналети канестен, и белото пранје го снема,е сега дали е излечена незнам, ама подобро се чувствувам, купи си , не се штетни, ако сакаш сепак прашај си гинеколог, само 3 се во пакуванјето, и јас зедов кастен, поефтина варијанта, канестенот ми беше многу скап :) ama составот е исти
    се става навечер,3 вечери по ред, додека ги ставаш имаш преку денот како вагинален лигав исцедок, тоа е од вагиналетите што се расложиле и се исфрлаат, и од тоа што го влечат, а после третиот ден исцедокот го снемува

На SpangeBob и Mekuska им се допаѓа ова.
  10. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    Кога се влезе во 9ти се зема брис вагинален. За да се види далу ја има стрептокока бактерија. Јас во 3м ја имав пиев антибиотик ја излечив. Сега во 9кога земав брис пак ја имав. И пак антибиотик. Ама еве и друго ми се појави. Решув женски не чекам ди понеделник звонам утре на докторот. И одам на преглед.да не си само наѓаѓам ова е она е...л
    Ке мора да ме примат. Сепак итно ми е..ова го пишам оти кај него има секогаш гужва .и ако немаш закажано ке си чекаш..само ме нервира времето.топли.ке треба во др град да идам и патувам со автобус ..ама ке издржам...поздрав и добра ви ноќ

На SpangeBob му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    Ајде ајде ти си пред мене..ке биде ке издржиме. Јас не сум денес одела кох знае колку ама отркоа малку у болат табани. И јас да се пријавам за жубуркањето. За изворчето.и кај мене се појавува...не сум грешка ти беше прашалс нели

12. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Јас пρашав. Маρиз имала исто. Еве и ти, значи ноρмално е. Да, бе од вρемето изгледа повеќе отеκуваме. И мене ме болат табаните. Тешκо тие што ќе се бρемени летово. Аууу, κаκо ќе издρжат јас им се мислам. Туκу саκав да те пρашам. Κога ти земаше бρис за стρептоκоκа, не ти зеде и за κандида? Или негативен беше тогаш? Мене ми зеде стρептоκоκа вагинален и пρеанален и вообичаен вагинален, што значи ми испитаа и тоа, κандида.

13. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Mamicki,a koe e toa pravilno disenje za vreme na bolkite sto se vezba na casovite za trudnici,kako se izveduva,neli e istoto ona,vdisuvame dlaboko i izdisuvame poleka??

14. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Нас на часовите не учеа дека кога се поретки контракциите, т.е послаби воздух земаш преку нос, а го испушташ преку уста само измеѓу забите :D:D( незнам како да ти напишам), а кога контаркциите ќе станат почести т.е тие последните болки на 10-15мин тогаш воздух земаш преку уста длабоко, и го испушташ преку уста исто само кратко на неколку интервали :lol::lol::lol:стварно вака незнам како да ти напишам, може малку смешно звучи, али сепак кога ќе отидеш на пораѓај они ќе ти кажат како да дишеш и викаат дека дишењето помагало, па ќе видиме дали е така :*

На bella.s, SpangeBob и danichap им се допаѓа ова.
  15. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    @Maceto123 во кој месец се почнува со мајчина школа?
    @Mekuska знаев дека пак треба ама не знаев за шо и кога фала за информацијата. Кога правев за микроплазма немаше реагенси (не ми текна во Плодност во моментот да одам) и ми рекоја потаму да го повторам и пак ако нема реагенси овај пат и Плодност ќе го посетам колку сака нека е сигурно таму има се. Тоа е колку повеќе испитувања толку повеќе грижи ама битно со лесно да ни е на сите и да си ги изгушкаме бебушите :l::D

16. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.545
    Допаѓања:
    38.810
    Плодност ги носат во медицина на трудот, само за кламидија имаат. Ова сигурно е, јас се зафркнав така си платив 3200 пред да останам бремена кога проверував за 4 бриса (1 е 800) и на трите горе пишуваше пратено од плодност до медицина на трудот, само кламидијата во нивна лабараторија. Е сега носев вчера во медицина на трудот сама, имаат за се, освен за кламидија, ама ќе добиеле па не направив во плодност, ќе почекам.

17. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    @Едно Чупе ние почнавме да одиме на мајчина школа од 28 г.н на Клиника ГАК во Скопје, а можеш и подоцна да се запишеш, битно е да е после 28 г.н, а може и 30 и 33 имаше девојчиња и со 36 г.н, се оди еднаш неделно по два часа и трае 4 недели.Ние од нашата група бевме презадоволни, и од акушерките и од педијатарот и од анестезиологот сите беа предобри и убаво и детално се ни кажаа, уште да ги послушаме

На Mekuska, Едно Чупе, bile84 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    Ааа ок да не ми е криво ...пред брисеви прво да прашваме дали има реагенси за џабе да не ни земат брис.Пред нова година ги правев истите за се имаше реагенси а сега за кламидија и микроплазма немаше.За кламидија во Костурски бев 200 или 300 ми зедоја а микроплазмата в канта.

На kristina.k и Mekuska им се допаѓа ова.
  19. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Jas sabajlevo edno pola saat se vitkav so tie laznite kontrakcii,imav bolki dolu niskoto vo stomak,kako menstruani no posilni bolki,i bas probav ova so disenjeto da vidam kako ide:D..si mislev da nese vistinskite bolki no go osekav bebevo kako mrdka,a i nebea na intervali,sekoj den sum vo iscekuvanje:^),ama uste nisto..izgleda ke si pocekam uste nekoe vreme(facepalm)

На slovenka24, SpangeBob, Mekuska и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    Мешиња како сте денес.како поминувате на овој тмурен ден.еве конечно заврна па ке олади малку...јас денес.се.слушнав со докторот и отидов.немаше гужва.ме.прими.ме изгледа.на ехо.синко мој 3400гр отприлика.а има.уште до 22ми е термин.и го носам високо.не сака да се спушта.надолу.постелката измегу втор и трет степен зрелост.и кажа докторот до крај ке си го носиш...е убаво и над 4кила ке биде...за ова кандидата.вика.ауууу салам кандида си закачила,.надворешно ми е малку смирена ама внатрешно ја имам и ми даде вагинални гинекодактрин 7вагиналети.не сметала на плодот кандидата.туку стрептококата била.пострашна.во понеделник одам пак на доктор да се земе брис да се види дали е излечена стрептококата