Кога ќе ти го дадат, нема повеќе страв. Ќе мораш сама да го преслечиш, да го држиш, да го успиеш, без да сетиш ќе сватиш дека уствари можеш се сама, дури и да го бањаш. Мајчинскиот инстикт е чудо. Неспиењето, хормоните ќе те добедат можеби некогаш да заплачиш ама ти за твоето бебе ќе си најдобра мајка, иако ќе имаш се направено правилнп, за жал против грчеви тешко да се избориш. Тогаш плачат со саати без престан, одбиваат да дојат од што се вознемирени, а мајките тогаш го фаќа паника, пошо ни во нивна прегратка бебе не се смирува. Се е тоа нормално, само смиреност може да помогне. Брзо се стекнува ритам, ќе видите како ви одговара најдобро, секој ден во исто време банкање, пригушено светло, мир.. и ќе се научи на еден супер ритам за заспивање, кој нормално некогаш ќе има ислклучоци пошо постојат нели и скок во развој. Само еден совет, не слишај никого, не оставај никого дома после 6 саатот на вечер, иако не а да можеш да спиеш секогаш кога оно ќе спие, користи колку можеш да се релаксираш, да одмориш иии побарај помош доколку не можиш, пошо најбитно од се е ти да си прибрана. Среќна мајка- среќно бебе, смирена мајка- побрзо се смирува бебе.
Два дена сум физички активна, а денес имав и нервозен ден. И бев по голема нужда, на првите бришења ок, на следното малку крв светла излезе. Се преплашив. После уштт неколку пати мочав, немав ништо. Отидов на преглед за цервиксот, ко шо реков, беше 31. И едно цтг ми направија рљди стврднувања. А стврднувања имав откако се вознемирив со крвта, ама немав болки. Изгледа од голема нужда беше крвта, пошо како повеќе да напнував и само еднаш беше. И на сондата кога ја извади ништо немаше, чиста беше. И така сега ќе си лежам.
Не се секирај, истото ми се случи пред некоја недела. Од што напнав повеќе имав точка една само, ама сто пати се проверив и дефинитивно не беше од вагинален отвор. Доволно да се испаничам нели, ама среќа ништо после тоа немаше. Така да се случува, особено при потврда столица.
А бе не знам, чувството ми беше како од вагинава да беше, не знам зошто така. И не беше точка, туку мала линија. Ама ете на следните бришења немав, на сондата немаше, па сега што да мислам не знам. Од анусот можда од напнување
За споредба да ти дадам, на 2 пати кога крварев/имав кафеаво во рана бременост, освен на бришење имаше и на сондата зошто одма отидов на преглед. Не знам како да кажам ама се познава, различно е. Одмарај си сепак ама не се стресирај, сигурно не е ништо.
Не можам повеќе да трпам колку бебево е високо, не можам, ми се темни кога доаѓа после пладне периодот! Од ручек натака, ко да не ми се вари храна мајко му, ко да стои така цело време и автоматски навечер не можам да спијам од што ми е мака. Значи иде ли време за спиење мене смрт ми е, тешко, мачно, ми се враќа храната, ми се повраќа цело време и дека спијам скоро седната ме здоболува кичма и колкови и до сабајле сум веќе заникаде. И да, од киселините пак ме мачат тахикардиите. Нема спас значи дур не родам. Ќе си плачам секое попладне кога ќе доаѓа време за спиење. Шмрц!
Да ти кажам дека ко се породив не знаев како да го држам детево Они ми ја ставаат у раце, мене ми паѓа од сите страни, не знаев како да ја наместам И види, се научив. Манекенка стана Не за џабе викаат инстинкт. Мајчинство. Нешто ќе ти дојде само по себе, нешто ќе принаучиш од другарките по темите и се ќе биде во ред
Полека ја завршуваш фазата кога си викаш дојдов до 36, сега може да испаѓа…и сфаќаш дека уствари е толку горе и абер нема за испаѓање.
Шшшшш... Спијте ве чувам! Нема правда нема мир, во 5 ручана, од 5 навака само 1 банана и уште секоја кифла и секое кашкавалче ми е во нос. И сега нормално дека ми е страв утре пак да не добијам некој паничен и тахикардии. Ако се повторат уште 2-3-4 пати ќе барам царски со целосна и ич око нема да ми трепне. Станаа многу чести и многу напорни. Овие машкуданциве наши им се заарни, горе под срце кај мајка на сигурно, воздухот ќе го дишеме некој друг пат, шо па толку е важно. Јас ти реков, а ти ќе пишеш нешто за 2 недели најкасно и јас по тебе, ко под саат сме. Страдна сум за сон нормален и без 356 излети до вц, кујна по вода, надвор да земам воздух... Ќе речеш втора бременост, се треба да ми е познато, немам потреба од потресување, тоа ко никогаш да не сум била трудна се осеќам, се ми е ново.
Мене сто пати ми се има случено да имам малку крв после голема нужда и сто пати имам испитувано од каде е, ама не е дефинитивно од вагина. Мислам дека се случува зошто имаме поцврста столица сега.
Мене ми е четврта па се осеќам како прва стварно дали дека изгорена од претходната се нешто ми е нејасно се нешто го прашувам доктор.. те како ќе биде ќе одиме ли до 9ти све и свашта... иначе вчера бев на контрола се е ок со бебе со вода со постелка и случајно дознав дека ми била на преден ѕид... ова овде го дознав на форум и во претходните бремености никад не го слушнав, додуша и сега не го прашав доктор тој спомна.
Нолпаза? Не смее мислам во бременост. Ама не е работата секој ден да пијам, башка што год да се напијам високо бебе е високо бебе, пак ќе имам мака, ако не со желудник со дишење. Добро утро! Заспав во 6, па до сега поспав, и тие 3 саати од 12 до 3, добро е. И уште ми е мака. Ќе испијам сега чај од нане, белки ќе ми помогне.
HELP: imam zakazeno prv skrining utre,imam visokorizicna bremenost,od sinoka sum so tt zatnat nos,glalvobolla,usite mi zuat.vo plan sum da go otkazam za nekoj den se tresam celo vreme,bev na brza pomos mi dadoa terapija,se cuv i si genekologot. Moze li da mu nasteti na plodot?
Немој да се грижиш примај си ја терапијата ќе бидеш ок имаше и други што помина температури кашлици омалаксаност итн... со помин мила пиј си и топли чајчиња и супички
И се нешто ќе биде заборавено да се праша на гинеколог и се некое ново нешто ќе ми текне па ај вас да ве прашам... дали при нормална постелка високо горе може да се скрати грло на матка