Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.214
    Pa dobredojdeee :inlove: bas mi e milo vaka sto se nacekav so nekolku od grupata Vontelesno, a tebe te znam uste so prvoto ivf koga bev. Ajde so lesno da si ja iznosis bremenosta :hug:

На Rtulka, Sienna_MK и Alishan30 им се допаѓа ова.
  2. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.100
    Допаѓања:
    119.447
    Искрено, и јас се израдував кога ве видов, познати од таму, од нашите борби:inlove: со лесно на сите да е, ќе се дружиме.

На Rtulka, Sienna_MK, AniSk и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Кога си одевме од болница малиот само го ставија во транспортерот не го ни врза ни па јас го врзував кога одев на контроли, после 3месеци кога го ставив во седиштето го врзував

На Rtulka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.217
    Допаѓања:
    5.773
    Абе не дај Боже да ви се случи сообраќајка или нагло прикочување. Сте имале среќа.
    И не е само да се врзе бебето во транспортер/седиште, туку треба и на правилен начин да се направи тоа.
    Ама како што кажа секој одговара за безбедноста на своите деца.

На Bella_Stella, AniSk, Iris-1234 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.058
    Допаѓања:
    10.573
    Добредојде @Alishan30 и со лесно со крај :sun: баш ме израдува :f:

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.085
    Допаѓања:
    46.191
    А мене ништо не ми спонаа за мерење цервикс, 21 недела, сега имав аномали скен. Постелката е на заден ѕид пишува дека не е ниско поставена, ама бебето е со главата надоле уште сега, ме притиска на бешика со главата абе чинам ќе се измочам на секои 15 мин, при крај на ден одвај се движам. А за цервикс поим немам, следен преглед дури у март. Ќе ја прашам бабицата баш, имам преглед за 2 недели.

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  7. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.479
    Допаѓања:
    120.140
    Во март или за две недели имаш преглед? :?:

8. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.243
    Допаѓања:
    26.338
    А добро, малу глупаво прашање ама како мерат цервикс? Пошо јас во првата бременост така поминав, ниеднаш мислам не ми мерија, ако е се мери вагинално. Последно вагинално ме прегледаа на скрининг и тоа беше се, никакви прегледи со прсти не сум имала до крај.. стварно не знам како се проверува, ако се гледа на ехо тогааааш ете не сум знаела дека и ми мереле.

9. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.217
    Допаѓања:
    5.773
    Може да се мери и абдоминално и вагинално. Прво може да измери преку абдомен и ако е се во ред и нема ништо сумљиво, тогаш не мерат вагинално. Често и не го кажуваат тој податок при прегледот.

На *malenavolena*87 и Alexandrite им се допаѓа ова.
  10. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.380
    Допаѓања:
    3.262
    На ехо се мери. Вагинално или абдоминално.

На Tiny Love му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.239
    На ехо се гледа од прилика. Ако им е нешто сомнително ќе проверат вагинално. Мене ми мереа во 12та недела вагинално, следен пат веќе ме проверуваа колку прсти сум отворена:). Ваљда по индикација.

12. Alena09

Alena09 Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2022
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    7
    Zdravo zenski ke ve molam za mislenje ne znam kade da pisam na drugo mesto, bremena sum 30+4 i kaj majka mi jadevme peceni kompiri, se bese vo red koga nesto cudno pocna da mi mirisa ne samo mene tuku i na drugite na masa, na kraj se ispostavi deka vrekata so kompiri koja stoi vo garazata prethodno se isturilo nafta znaci vrekata stoela kade sto se isturila naftata, i nekoi komprii mirisaa dodeka na kompirite nemase nisto koga gi lupevme. I se javiv na maticnata doktorka veli nema gajle. Ve molam za mislenje strav mi e samo za bebeto

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.284
    Допаѓања:
    111.708
    Ехо у март, со бабица за 2 недели. Така е кај нив, со бабица само се гледаат, слушаат срце и им зимаат крв. Паника би кренала до небо.
    Може и со вагинално ехо, а може и со абдоменално.

Мајки, мешиња, да ме се караме безвезе, се знае бебе како се става во транспортер, нема потреба од докажување, секој си е одговорен за своето дете и сигурно дека нема нашето мислење да го прифати ако така решила некоја мајка. Јас имам во мое опкружување бебе кое заврши трагично и не ми ни паѓа на памет да возам бебе/дете во кола неврзано.

Дефинитивно ми е лошо кога сум гладна, значи од сега натака пакетката Плазма и крекерите секаде со мене, па ќе јадам по помалку почесто. Ете сега јадев костени, после ќе каснам нешто суво, пред тоа на ручек каснав кифла и кашкавал пак, јбг детски родендени ме нападнаа, за мусаката нема да имам место, утре ќе ја јадеме. Манџите оваа бременост ич не ми се по ќеиф.

Докторка @Alishan30 добредојде, со лесно! Не сакав да прашувам а многу сакав да дознаам дали не дружиш, па ептен ми е драго што си тука бар во мојот фотофиниш. Гушкам!

На Bubish26, elenaklasik, 1209 и 8 други им се допаѓа ова.
  14. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.405
    Ех и јас колку сум нетрпелива да имам почесто прегледи па да ми каже дека сум отворена, да се подизрадувам малку:rofl:.
    Ама нема. 7 недели го немам видено бебуш, си претка, и тоа е.
    Деновиве имам зголемен бел исцедок на гаќите, си снимам филмови дека може се дешава нешто. Ама реално грчевите и ствдрнувањата на стомакот до 35та беа далеку појаки од овие сега, 38ма.
    Вчера и големата ми вика ајде нека испаѓа бебево, не сакам баш на Божиќ да си во болница:u:

@Alishan30 ептен се израдував:l:.

На Alishan30 и Ano им се допаѓа ова.
  15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.284
    Допаѓања:
    111.708
    И мене ми се намалија лажните контракции, скроз ги снема како се напила горе и се сврте главично. Дека со големото не го искусив овој период и многу стресно ми е. Го испрати Тозо? Нека издржи кралчо мал уште 1 недела, тате си иде следна недела и таман. Јас имам уште забрана за хопа цупа, едвај чекам уште 2 недели некаде да пробаме да го излажете, ме умреа хормони :rofl:

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.165
    Допаѓања:
    40.526
    :inlove: Многу ми е мило. Со лесно и ќе си се жалиме и фалиме тука. Јас при крај сум па и жалбите ми се на најјако:rofl:, ама секогаш тука и за добра дружба.

На Sienna_MK и Alishan30 им се допаѓа ова.
  17. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.405
    И хопа цупа не помага кај нас:tmi::rofl:.
    Бебе горе напикано, абер нема]:)

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.100
    Допаѓања:
    119.447
    Фала ви на сите за топлото добредојде, да не ве тагнувам посебно:hug: :inlove:
    После спонтаниот летово искрено не верував дека пак ќе се израдуваме, па ете, бидна. Чуда се случуваат, се надевам до крај ќе биде се во ред. Немам време за одмор, на работа, дома со малата, па во 9 сум во кревет:D
    Ќе ве испратам сите, секако сум рано јас:inlove:

На ivance.., Martka, ALISA0000 и 15 други им се допаѓа ова.
  19. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.165
    Допаѓања:
    40.526
    Сре го извркале со хопа цупа нагоре:rofl:.

После дождот иде сонце. Само позитивно и се ќе биде во ред :).
    Време на сите ни фали, ама ќе скратиме од нешто ќе додадеме на друго. Битно си преспиваш со малата:D. Јас мака мачев и во рана бременост, а сега уште повеќе:drunk:. Битно да истераме до крај па има време за спиење за едно 10 години:rofl:

На Sienna_MK, Alishan30 и danichap им се допаѓа ова.
  20. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Мене ми го врзаа на ГАК. Обавезно го врзувам пред да излезам од дома за да одам на контрола