Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.085
    Допаѓања:
    46.191
    Март имам скен, до тогаш нема ехо, со бабицата имам за две ама она не проверува вагинално ниту пак прави ехо, како систематски преглед е со неа.

2. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    6.350
    Кога пиша и јас помислив дека ни се придружуваш, да си имаш лесна бременост мила:inlove:
    Тука сме групата од вонтелесно јас еве чекам уште малку моето јуначе да си го гушнам, но секако групата ми дава многу позитива и научив многу:wasntme:

На happygirl, sweet.woman, Rtulka и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Ви се случило бебе со движење да ви направи појака болка, на пример во јајник? Пред малку како него да го погоди и тоа неколки пати, многу ме доболе. Се таму долу мава вечерва и во средината над срамната коска, долу ниско.

4. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Да, ме штрекнува скрос. Најнезгодно ми е кога поминува кај коските кај слабинките напред, а најболно кај јајници. И како е наместена не се преместува, со недели на исти места мрда:drunk:

5. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    12.342
    Да да удира и боли. Прееска имав таква посилна болка од мрдање странично, мислев јајнициве ми ги дупна.

6. Lina-Detelina

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    И синоќа истово ми се случи и со страв заспав.

7. Lina-Detelina

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Шибаа долу леле мајко. Пред малку и мочнав.:whew:
    Најнезгодно ми е кога долу движи цело време, на лед друго страв ми е да не е слезена многу ниско.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  8. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Мојата матична ми рече дека е нормално да осеќаме толку ниско, не е веќе мало бебето. И се пожалив дека сум загрижена колку ниско ме мава, ама све си било тоа нормално.

На Sienna_MK и Lina-Detelina им се допаѓа ова.
  9. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    Kое масло го спомнувавте за чешање? Ме искинаа градите, посебно меѓу градите и брадавиците.

10. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.243
    Допаѓања:
    26.338
    Мене ми беше свртено со глава уште на скринингот во 22 и си остана така до крај, не знам јас со првото имав ептеен лесна бременост, никакви потешкотии и не припрашував ништо, си терав само. Не ни знаев преден-заден ѕид, ни цервикс, ма ништо. Сега со оваа бременост пошо сум цела раштрафен и ме интересираат тие работи.

На *malenavolena*87, sweet.woman и 1209 им се допаѓа ова.
  11. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.479
    Допаѓања:
    120.140
    Мозочен удар ќе добијам ако од сега до василица немам ехо, а не до март :shake:

На princess5, 1209, gothchick и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.457
    Допаѓања:
    18.719
    Сакам да ви кажам да бидете претпазливи со пренесување на бебе во транспортер.
    И ние мислевме дека е мало и не мрда на почеток,ништо не може да му се случи, се додека на 7миот ден да го извади мм од кола ,го навалил малку транспортерот и му се лизнал на седиште. Од таа паника потоа уште дома пред излегување го врзувавме и во транспортер,и во релаксатор(внуката првиот месец се лизна од релаксатор) и во седиште ден денес,има 3г. Така што безбедноста пред убавината со ќебенцињата,кои секако може да се стават одозгора.

За цервиксот минатата бременост,прв пат во 20та недела ми мереа вагинално,претходно не знам дали следела,очи ќе ми извадеше зошто порано не сум побарала да ми мери,изреагира панично бидејќи ми беше скратен. Потоа одев на контроли во систина.
    За оваа бременост планирам прв преглед во Систина да си направам околу 14-15 недела конкретно за цервикс па и се останато.
    Сегашнава матична кога на прв преглед прашав за цервиксот ми рече рано е, сега е во ред.
    @Alishan30 многу ми е мило:inlove:

На Sienna_MK, *malenavolena*87, Tiny Love и 5 други им се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.284
    Допаѓања:
    111.708
    Е тоа е европско здравство, 3 ехо прегледи цела бременост мислам имаат. Ако сакаат повеќе си докупуваат екстра прегледи ѓаол ипол.

Ииии време за спиење или време да се обидеме да спиеме. Алармот е исклучен и следните 10м во најмала рака нема да се уклучи. Шубавко. Утре тате ќе го носи дечко во школо, јас ќе го зимам на пладне да не се улежам, да се раздвижам малку. Ќе морам да правам и ручек, оти ми го изедоа за утре тоа што ми беше планирано и сега морам да готвам утре пак.

Утре задутре ќе стигне ваљда замената на тоа што купив за од болница, па да довршам паковките, да спакувам алиштата и да паркирам во ходник се што ќе се носи, да исперам патиките мои и да напишам ливчиња што ќе треба да се прави, да оставам алишта и за бато... ту ду листи долги еден километар. Битно се е испрано и средено, последните тури сосе количка и релаксатори се перат деновиве, креветчето ќе се монтира и тоа, испеглани се за почеток основните работи, ќе остане само да се чека Д деј. И до тогаш нормално да се жалиме од болки и мачнини.

Среќа на седиште, замисли на асфалт да падне, стравови. Ма од прво влагање во кола е врзан и нема мрдање, исто ќе биде и со бато, не да плаче, ако сака и трубачи нека вика. А за докторката што те искарала тебе, немам коментар.

Добра ноќ мешиња, дур не сум се расонила да му ја легнувам!

На *malenavolena*87, sweet.woman, Tiny Love и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Alena09

Alena09 Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2022
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    7
    И кај мене беше така кога беше карлично, може и да се подмочниш, а сега пак го осеќам кај папокот лево, и кај коската долу десно истовремено, и не е ниско и јас исто го прашав докторот туку е најнормално

На Lina-Detelina му/ѝ се допаѓа ова.
  15. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.085
    Допаѓања:
    46.191
    Па да ти кажам и јас мислев дека ќе ми е панично и стресно ама се навикнав, само две имав до сега, едно 12 недела дури, второ сега 21ва и толку, толку и прегледи имам, месечно само со бабица. Да ти кажам многу сум смирена, некако ми беше страв на почетокот што и како ќе биде ама се издржа и сега не се потресувам за се едни нешто, оставам на нив да ми кажат што треба и секојдневно си терам најнормално без притисок што треба да испитам, кога треба, како треба. Реално да треба секој месец да одам на ехо тука ќе се убијам оти едно болницата е далеку, друго чекаш таму обавезно саат до два, па стварно е малтретирање. Така да раат сум. Сега кога ќе си дојдеме, ќе идам пак на едно ехо може и мојата матична да види што како е, мислам за во МК и ќе испитам уште нешто за кое сметам дека треба да се испита и толку, здравје таму пред пораѓај.

На Sienna_MK, Lavender13, *malenavolena*87 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.039
    Допаѓања:
    8.524
    A vo koja drzava si mila?
    Najverovatno e se psiha, tamu e taka i si teras taka. Tuka vo mk ima mnogu pregledi, bas za vo srbija prasuvav pomalku se. Zosto treba jas tamu da si baram lekar, tamu ke se poragam. Ama nekako pregledite ne mi se ostavaat, povrke si sakam kako sto e vo mk po nekoj si protokol :)

17. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.134
    Допаѓања:
    1.605
    Кокосово.

На Lavender13 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.085
    Допаѓања:
    46.191
    Во Англија сум, во Лондон, мислам дека насекаде во Англија е исто ама Лондон е огромен и стварно е мачно за се едно нешто да одиш на доктор па тука се функционира на принцип телефон и ако има потреба од нешто итно, тогаш брза помош. Матична пример не можам ете со денови да добијам, ако добијам нема одма да ми закажат ако не е ништо итно, не можеш само да се појавиш, мораш да ѕвониш во одредено време и да закажеш термин, ама ако е нешто итно одма ќе реагираат, мене ми се слоши еднаш на работа па амбуланта добив за 2 мин, со велосипед дојдоа, мислам секако прво по тел прашаа за симптоми за да знаат колку е итно и што треба од опрема.
    Сега за бременоста гинеколог не ни знаев дека имам, ама ме барсше еднаш по телефон и ми закажа за тироидна контрола, пушти упут директ во болница и отидов таму, не ја ни видов неа. Различен принцип е и стварно е малтретирање да треба за се да одиш да проверуваш, па сакала, нејќела се навикнав и убаво ми е искрено, ете ќе прочитам тука дека треба нешто да се испита што мене не ми го ни спомнале и ќе се замислам за кратко ама ќе си речам и да треба ако не ми рекле нема што да правам и така си врват месеците, за сега фала богу барем се е добро.

На *malenavolena*87, Ceneva и danichap им се допаѓа ова.
  19. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.479
    Допаѓања:
    120.140
    Шубо чоек....
    Нас не пореметија тука...
    Димери тромбофилија скратено време продолжено време, скриен шеќер, обичен шеќер уринокултура, за витамини по 20€ секој месец....
    Не ми текнува во моментот а има уште(facepalm)

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Sienna_MK, LiquidLuna и 2 други им се допаѓа ова.
  20. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.085
    Допаѓања:
    46.191
    Абе може не е лошо ни тоа, недај боже стварно некому му требаат толку прегледи, ама бабицата пример тука испитува се на едно место, крв со сите параметри, ја мислев ддмери ми немаат испитано ама кога разгледав убаво резултат уствари имаа испитано, мокрача исто секој месец и се е кај неа, освен скеновите. Исто и часови имам кај неа при крај на бременоста исто бесплатно и буквално цела бремоност она ти ја носи на грб, ниеден доктор до сега ме нема погледнато, освен радилог(оние што прават скен) не знам дали им е така звањето. Исто имаш опција и кај бабица да се породиш, без доктор или она дома да ти дојде да те породи, прегледи исто може дома да ти прави не мораш да одиш ако избереш така. Јас сепак избрав пораѓај во болница, некако со автоимуната болест не ми се ризикуваше. Ама едноставно не се потресуваат толку, до 12 недела не ме ни погледнаа не пак да ми препишат нешто за задржување на плод или чуда, едноставно чекаш прв скен и тогаш дури си официјално бремена, јас бев 13 кога го видов бебе.Резултати не ти ни покажуваат од крв и мокрача, освен ако не побараш, јас сакав ради тироидната да видам. Ама пак се ти е бесплатно од друга страна и епидурална и царски по избор, лекови и заболекар цели 2 години, дури и Нифти е бесплатно ако си со висок ризик. Задоволна сум се на се, иако искрено мислев дека нема да бидам, ептен се испаничив на почетокот и тука коментирав како се плашев дека сум запоставена, сега терам гајле немам.

На Lavender13, *malenavolena*87, DaisyDoo и 5 други им се допаѓа ова.