Еве ви видеа, па размислете дали ке терате мода или ке следите безбедност. Еден дечко од 10тина месеци ли имаше, држен во раце, прелета од задно седиште напред, со хематом помина. Среќа. Паника испитувања лежење во болница да следат им е гратис. Возачот на друга кола виновен.
Jas za kerka mi kupiv vrekicka/plikce od chicco so specijalni otvori niz koi se protnuvaat kaisite od transpirterot . Na sestrite od oddenie mn im se dopadna pa me prasuvaa od kade da se kupi na ednata od niv sestrata bil pred termin . Eve mozebi ke posluzi nekomu bi trebalo seuste da gi imaat vo Encimenci . I e mn toplo sega za vo zima inealno . Cenata mu bese okolu 4000-5000 den kolku sto se sekavam sega mozebi e smeneta .Eve sigurna varijanta na plikce/vrekicka .
А колку прегледи има Мк? Јас кај што живеам се вкупно 5 до пораѓај, прв преглед е секогаш после 8 недела, следен ми е сега во 19та недела. Јас исто си ги прам скрининзите во Мк и така ми се паѓа да имам почесто прегледи т.е 3 плус ама иначе само 5 имаме, дури нели најчудно на сите им е како пред 8ма недела не закаживаат термин. Првиот преглед ми беше Мк, пошо не ми се чекаше до полна 9та недела без да знам на што сум.
Prv vednas po pozitivniot test okolu 5ta nedela doktorkata maticnata go pravi taka za da se osigura kade e tockata (dali e vo matka). Narednata nedela vo 6 i nekoj den uste edna za da vidi dali raste zoltoto telo i natrden vo 7ma za srce . Mi zakaza pak vo 10ta da se vidime i vo 12 da si napravam skrining pa vo 15ta pak kaj nea . I od togas sekoj mesec po ednas kaj nea a vo Sistina na skrininzi 1/2/3 i plus uste nekoj pregled kaj doktorot sto mi ja vodi bremenosta tamu i koj sto ke me poragja . Znam deka obicno ne se pravat tolku pregledi verojatno ama mojata maticna e cepidlaka i panicar saka se da e pod kontrola na vreme Plus i deka odam i vo sistina baagi izleguva
ма не си ти запоставена реално спрема ова што пишуваш се си оди и таму по протокол само што не те маткаат по институции ниту непотребно те клукаат со апови за кои некој можда е некој можда не е информиран ама имаат и нус ефекти .......Нифти бесплатен кај нас пошто нели сме фул со кеш си плаќаме ,за стоматолог исто .....за скрининг ако сакаш кај некој што има посаглам апарат исто ке си платиш и тоа фино за хормонски испитувања пак ке си платиш така да искрено ти си за завидување
јас прв бев во 7ма втор во 13та трет сега 17та следно на скрининг негде 22ра после тоа док ми рече 2 недели па кај него ама може и повеќе ке пројдат генерално 1 преглед месечно доаѓа или на месец и недела
Си имаат пресметани ризици тие. Повеќе верба имам во таквиот систем отколку во нашиот. Ова нашето е претеризам. Од толку испитувања го губиш чувството дека си трудна, го изедначуваат со болест. Бар мене така ми личи, може грешам еве не знам.
Јас тука досеа имав само едно ехо кое беше опционално за приската во 13та недела мислам, и сеа во среда имам уште едно кое доколку се биде во ред ќе биде последно. 20та недела, термин крај на април Ко шо вика членката погоре, главата мирна, резултати си гледаат медицински лица, ако ми каже се е ок значи е ок и си тераме.
Jas sekoj mesec imam kontroli i glavnite skrininzi..... Maticnata me gleda sekoj mesec plus vo stip me gledaat sekoj mesec.... Mozebi deka sum na patoloska pa mora taka neznam. Bitno na sekoj 4-5 nedeli jas imam eho.
Te molam ako mozes spodeli link, go baram na stranata od enci menci ama nemozam da najdam. Jas dobiv podarok od drugarka transporter ama ne gledam nikade da se reguliraat ramkite za vrzuvanje, kako samo edna dolzina da imaat i od se napisano sube me fati. Drugarka mi istovo za 2 deca go koristese, valjda e ok.A rekov demek da ne kupuvam kolicka 3vo 1,zatoa pozajmiv.
Нема шанси да не се регулираат. Прочитај го упатството или побарај видео на јутјуб за конкретниот модел, мора да се подесуваат.
Eve kako ovie e mn mn slicen ne e istiot dezen ama pretpostavuvam deka i ovie se so otvori odozdola niz koi se protnuvaat kaishite od transporterot em se mn topli . Eve ti i brojce najubavo javi se vo prodavnicata i prasaj si dali imaat otvori za kaishi od transporter prodavackite ke ti kazat. 076350352 https://www.encimenci.com.mk/akna-m-chicco-02227081030000
Мене ми е мн мака ова со прегледиве неможам да издржам да одам на 4 недели.Си патам од анксиозност,птсд панични и ме убива исчекувањето,цело време мислам дали е добро бебе,се измачувам себеси денес сум за никаде анксиозна.Знам дека не треба така дека лошо правам ама тие се емоции што не многу можеш да ги контролираш кога ќе те нападнат,кој искусил јасно му е.Среќа сум немала паничен подолго време да у дрво,ги научив некако да ги контролирам,ама анксиозна сум мн и тешко ми е денес мн
Da si ziva i zdrava, ne mi tekna ic na YouTube. Sega vidov kade se regulira, e sega mi fali eden del onaa pernicata (sunger) za novorodence sto e, sto se vadi ama toa mozam i so tetra da go resam. Pobitno mi bese deka moze da se vrzuva
Тоа со тетра ќе го решиш. Мене Јутјуб ми е спас за сите работи за бебе, прво читав упатство, а после за да склопам најлесно ми беше да изгледам видео
И кај мене е така а верувам и кај други мешиња. Јас имав прегледи на 4-5 недели и се некако недела пред преглед нешто не ми беше добро, некој чуден симптом ќе имав за кој кревав паника, а знам се е до психата. Сега ми е за 6 дена закажан прегледот, поопуштена сум дека претходниот месец имав почести прегледи ама од вчера ме акна во глава дека ова е скрининг, па да не ми откријат нешто.Мислам дека зависи од жена до жена, имам другарка што скрос и заборава дека е трудна, си функционира исто како да не е, прегледи заборава кога и се наредни, не се замара со резултати, називи, инфекции, цервикси, па дури ни за почетоците со бебе како ќе и бидат. Се остава да си тече, мајчинскиот инстинкт ќе и помогнел во се, плус кога ќе дојде до тоа ќе се секира, не уште од сега. И да ти кажам, полесна и поубава бременост не може да помине, ама сето тоа ние сами си го одредуваме како ќе поминеме низ овие 9 месеци, може ќе ни е криво покасно, може и хормоните се криви во некои ситуации, овој период мора да помине а на нас е да одлучиме како.
Како ќе ги истерам овие две недели до крај не знам. Ја испратив големата на школо, ги однесов малите во градинка, бев да пазарувам... дома стасав целосно неподвижна. Легнав, не можам да мрдам поради јаки болки кај опавчето. Си викам што ќе ѕвонам кај гинеколог кога немам напред болки, па лежам. Големава има логопед, маливе треба да се земат од градинка а јас буквално не можам да мрдам. Среќа свекрва ми рече има кола, свекор ми е дома, па ќе дојде деца да развозува. Вака ако биде до крај тешко нас