Trudnicki, eh sto ubavo zavrna... polesno se dise. Inaku, vekje so denovi spijam so terasa otvorena i pak ko vozduh da nemam. Tuku, sakav da prasam. Sega na kontrola kaj maticna nisto ne mi spomna za bris za streptokoka Minatiot pat koga bev jas i spomnav, taa mi odgovori nesto vo stil: kje vidime, mislev sega na pregled (34ned) kje mi zeme, taa nisto. Sigurno ne planira na sledniot pregled koga kje sum 37 nedela Brisevite mi bea negativni togas vo 13nedela koga mi zemaa. Na vas site li vi imaat zemano bris za streptokoka pred kraj?
Imaj na um deka antibiotik sekogas se zema so probiotik, vit b, mnogu jogurt.. Macno e, ama ke ja izlecis
Памет за другпат.од сега ке си знам.само колку фрлив пари на лекарства.али се за здравјето на бебчето и на мене...ке помине..
Да .се.зема брис за стрептокока.во 36недела па тогаш пак кога ке си 36 недела појди и на контрола и ке ти земе брис.многу е важно да ја.немаш оваа бактерија.имав пишувабо.јас ја имав пиев антибиотик.сеха пај ке земам брис да видан дал е излечена
Да не ми се изнасмеете... Ама прв пат ќе родам дете и малку ве зачуди... Не треба бебето да мрда кога се вистинските болки? За тоа дека во исти интервали треба да се болките знам, ама за тоа дека не мрда... И не кажа дали помага дишењето? Или само вежбаш за да запомниш? Почекај малку... Штом ти се породиш мене ми доаѓа денот (16ти), па се плашам. Не брзајте, некако не ми се брза и мене...
Мојот во 36та беше 3 кг. Да ти кажам право страв ми е од големо бебе!!! Како ќе се раѓа, од каде ќе излегува си велам ако е 4, 4 и нешто кила? Ете барем кандидата не била страшна, како што мислев... Дај боже да ти биде излечена стрептококата, па се да е ОК. Ми се чини излечена е... Ајде со среќа!
Mene samiot cin na ragjanje ne mi bese tolku tezok, a rodiv bebe 4400g duri bev na pregled denovive i ne mi e ni ranata mnogu golema, malku me secnale... Poloso e da te fatat bolki, a da ne se otvaras... Ragnajeto koga kje dojde, kje ti letne za mig... Zatoa sto znaes deka kaj i da e kje se zapoznaes so bebusot
Не се замарај со мерки, и онака не се прецизни. И мене на мерење цело време ми викаа големо бебе, во 34та недела мислам стоеше околу 3кг, а бебуш се роди со само 3200г во 38ма. Опушти се и уживај, блиску е гушкањето
Знам мацо, ти ја читав неколку пати породилната приказна. И како што ти кажав ти се восхитувам. Млада, храбра, херој мајка. За почит... Ама страв си е страв. Нели ти беше страв пред да родиш? Или само мене паника ме фаќа?
Се тешам ако згрешиле и ми кажале поголеми мерки. Хахаха... Како се ближи времето, така не спијам и не сум воопшто спокојна. Само сакам се да биде во ред... Ти благодарам за поддршката!
normalno e da si imas strav. Toa e nesto nepoznato pred tebe, se prasuvas sto i kako. Samo treba da ne navleguvas podlaboko vo tie prasanja i stravovi, da ne se opsednuvas, da prepustis na Gospod, da razmisluvas pozitivno i samiot takov stav kje ti pomogne i koga kje dojde denot. Jas pa sto ako mi e vtoro, se trudam da ne razmisluvam voopsto, ne mi e bas seedno koga pomislam, ama se nadevam na brz i lesen porogaj Jas ova tebe te tesam, a samata se tesam rabotava
јас искрено сакам царски.дури и докторот ми рече дека ке треба наредната недела да се закажува.секако ке ме боли дали царски дали природно...Болки си се болки. Само се убаво да помине.не би сакала да поминам како првиот порагај.и ова го носам многу високо.и првото исто.и до самиот порагај не се спушти.се намачив. Ако ми закаже царски ич не му ја мислам.сепак тебе ти е прво.секој различно си поминува.ти да имаш лесен порагај
Јас не. Ама докторот ми беше препишал и ми рече штом планирам бременост да земам да ја пијам.ама јас од немарност не зедов..а ми препорача.а после ја пиев
Jas edvaj cekav da se porodam i ic ne mi bese strav, iskreno sega za vtoro bi mi bilo povekje strav zasto znam sto me ceka... Vaka so prvo vrska nemas sto kje se slucuva i kako sve izgleda... a kako sto kazav ako znaev deka e 4400, kje molev za carski ili kje krevav panika denovite pred da se porodam
Јас почнав да пијам фолна во септември и во Октомври останав бремена, фала му на Бога од прва бидна а случајно почнав да ја пијам фолната не ни мислев дека веднаш ќе биде ама ете како што е Господ никој не е
Jas realno pominav mnogu dobro so prvoto. Dodusa ne znam sto se prirodni bolki, mi stavija provokacija deka bev i so pominat termin ( mada sega mislam deka da pocekav uste nekoj den kje mi pocnea prirodni bolki. Tie se vodea sprema nivniot pretskazaniot termin ama jas sum ubedena deka bidejki bev so klomifen terapija ostanav bremena pokasno, ama ajd) Sepak za prvorotka se otvoriv ekspresno brzo, bolkite kako vestacki izazvani veruvam deka se daaaaleku pointenzivni, kontrakcii silni da nemas sekunda odmor pomegju niv, ama ne i se veruvase na doktorkata deka bev brzo otvorena. E a sega za vtoro site okolu mene sto se porodija so vtoro pomina tolku lesno i brzo, nit sieni, nit namaceni. Bas i preeska edna prijatelka mi veli zamalo doma da se porodi. Se si vikase ajde uste malku da pocekam doma i koga dojde do bolnica ona vekje 8 prsta otvorena. Pa ete ohrabritelni vtororodilni prikazni Mene pa drugo me maci sega. Jas vo Tetovo a kje se poragam vo Skopje, a sto ako ne stignam na vreme? Baska uste se mislam dali gak dali cair
За тоа е темава... Да си се тешиме. Ама убаво велиш, како ќе рече Господ така нека биде. Ќе пробам да не мислам... Ако е тоа воопшто возможно!!!