Јас некогаш имам и по 10 пати на ден, не ни ми текна да кажам на доктор, пошто знам дека е нормално, штом поминуваат не се вистински. Пак ќе ти речам, зошто читаш? Нормално дека чеша кожата, се шири, ќе пука... погледни се на огледало сигурно ќе видиш ситни црвенила, нормално е. Мене ме чеша стомак и спојлери од страна и еве приметувам дека таму каде што чеша почнуваат ситни стрии. А ти си па и послаба од мене, помалку кожа имаш, сега тоа треба да се растегне... ризикуваш да фатиш некој вирус по амбуланти и лаборатории за ништо. Црниот дроб дава и други симптоми, нема уткање верувај. Прочитај уште некоја дијагноза одма ќе си ја пронајдеш, еве ја те прочитав те чеша грбот и мене ме зачеша одма, нормално е.
Ме изнасмеа со pregnancy brain. И мене ми се случи нешто слично, на каса ич не ми текнуваше кој ми е пинот. Два пати утнав, па му се јавував на мм да ме потсети кој беше. Не ми се веруваше дека толку не ми текна. А обично секој си пазари со својата картичка, не дека не сум ја користела па да заборавам
Рано не е за со главчето долу, мене ми беше така од втор скрининг се до крај, а се породов 40та недела. За лажните не знам.. не ни знам какви се, може не сум ги препознала.
И јас имав така касно закажано па ми се јавија од Гак ако можам да дојдам порано. Наредно цтг ќе си појдеш со извештајот што ќе ти го дадат, нема потреба од нов упат.
Многу паники си креваш без потреба. Со првото се утепав од чешање не ми текна па да видам од што е,си викам бремена сум телово трпи промени. Сега со второво немам ништо такво. Уживај си во бременоста не читај многу
Тоа значи ќе почнеш да пукаш, претежно после чешање излегуваат стрии. Не мисли одма на најлошо, реално на интернет да напишеш главоболка, ќе излезе цел текст како треба да се припремаш за најцрниот ден. Опушти се, најнормално е да имаш промени, пецкање, чешање,болки..
Mila,mnogu citas raboti koj navistina ne treba. Ako fatime da citame za bilo kakov simptom ne samo sega vo bremenosta opsto ova go zboram, koj znae se kakvi bolesti ke si iznajdeme. Ne si lekar da si postavuvas taka dijagnozi. Daj opusti se,i uzivaj vo bremenosta pa i vo toa cesanje sto znaci sirenje na kozata. I mene gradi me otepaa od cesanje ama gledam i deka mi se zgolemuvaat. Ne si pravi nepotrebni pritisoci sega. Gali pa i ceskaj mese i opusti tie misli.
Ako ti e za uteha skoro cela bremenost imav isfrleno ogromni bruncinja po nozete ne ubivase od cesanje znaci krv si pustav rani gi napraviv od son me budea .Svekrva mi mi kaza deka ist osip imala koga ja nosela zolva mi i deka stom se porodam se ke iscezne - taka i bese . Abe od naredniot den koga bev porodena prestana cesanjeto i poleka pocnaa da zagoruvaat i da se povlekuvaat bruncinjata . Vo nitu eden moment ne mi padna na um da proveruvam da guglam sto mi e ili pa da testiram . Bremeni sme hormoni se e hsos ,ako analizirame i ispituvame se od misli ke se pobolime
Добро вечер! Дали се спушти мајмунот надоле, дали дека јадам редовно на неколку часа, не ми е веќе лошо. Полесно се дише! Ама доаѓа ли време за спиење ми е смрт, не можам да спијам никако, ако заспијам лесно, ќе станам во ниедно време за дремење, ама па не е гаранција ни ако заспијам касно дека ќе спијам, така да не сум на чисто што ќе ми помогне. Пуштајте среќа нешто да помогне вечер, дали доцна вечера или пак филм пред спиење. Добра ноќ!
Како успевате да заспиете ако бебе е многу активно навечер? Удира многу, како да сака да искочи, во текот на целиот ден а најмногу навечер. 31 недела сум
Затоа што веројатно се покачени од сите тие витамини што ги пиеме и зголемена работа на црниот дроб поради зголемен обем на крв нели и нема потреба. Не си тупи глава со непотребни работи, не ти требаат. Најважно, шеќер, железо, хгб, мокрача, ако имаш мака ддимери и хемостаза, друго се е неважно. Дури во бременост и седиментација е покачена бидејќи телото го смета бебето за страно тело. Така знам јас од мајка ми, пензионирана лаборантка со 40г стаж.
Jas se otkazuvam od spienje, samo si lezam i cekam. Kaj mene retko se slucuva toa, i najcesto e sabajle vo 5 i si se budam, mu se raduvam na sekoj udar.. E sega cel den sum kako pijana zasto nespana ama toa..
Само да не се спие, се друго е таман. Уствари имам мака со спиење навечер, преку ден кај спуштам глава таму останувам, немам гајле. А приметив дека колената сега подоле се, така да дефинитивно се има спуштено малку. Малку малку, а па ич, ко што беше меѓу гради дури со колена, не се дишеше. Уствари знаеш, што да ти кажувам.
Туку правило ли е после царски пак царски? Мене воопшто не ми спомнуваат царски тука без индикација(карлично). Скоро 5г има од мојот царски, се подразбира за нив дека сега е природно. Кои други индикации ги има?
И јас тукушто прашав истото во темата, не сум сигурна ама сакам да пробам природно. Од утре ќе почнам некои вежби за трудници во 9ти месец, со надеж да ми помогнат, ваљда после 6ипол години тоа се е веќе ко да не е сечено па ќе можам природно.
Еех ко спомна Ај прашај ја мајка ти за овие ензимиве дали се покачуваат во бременост и за дали чешањево е некаков симптом за не дај боже проблем со црн дроб?