Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    40.526
    Да така ми е планот. Наредна недела сум уште еднаш кај докторкава што ме води заради следење на постелка, протоци и плодова вода со исклучен аспирин и заради граничните вредности за скриен шеќер и планот ми е после тоа пред НГ веќе да одам кај Петровска да видиме што понатаму.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.284
    Допаѓања:
    111.708
    Мене дали ми се поклопи тоа што падна малку надоле бебе и тоа што почнав мали чести оброци не знам, ама знам дека магично исчезнаа киселините. Почнав да легнувам најадена исто така. Инаку претходно ручек во 5 и јас до сабајле киселини неверојатни, ме гореа. Пробај.

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  3. juice_

juice_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2021
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    990
    Јас сум со два царски, вториот пред неполни две години.
    Кога дојде време за вториот пораѓај, пробаа прво природно заради процедурата, ама јас не се отварав, и заради целата ситуација во која бев, бев царски.
    Тогаш докторот што го направи царскиот, а и матичниот, ми рекоа после 6 месеци може бременост. Јас после година останав бремена. Уште веднаш ми напоменаа дека ќе бидам пак царски, зашто веќе имам два, и докторот кој го направи вториот ми рече да не се секирам, во подоцна бременост ќе се следи резот.
    И така е. Еве влегов во 9ти, проверува се како е, и ми напомена, дека нема да чека премногу туку до кај 38 полни, заради тоа што имам два царски, и дека нели резот де истенчува.
    Ама ова е мојата ситуација и искуство.
    Сигурно кај тебе после толку време поминато ќе може да се проба природно.

На Zumbulche му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    40.526
    Мислам кај мене во моментов е многу високо бебе и преактивно, многу клоца и од тоа се киселините. Инаку внимавам. Вчера последен оброк ми беше така околу 5, и тоа само маџичка без леб и многу малку геврече околу 7 и 30. Незнам веќе што да кажам. Пазам на јадењето, благо не јадам, веќе и апетит почнав да губам од овие киселини. Односно повеќе со страв јадам;(.

На Sienna_MK му/ѝ се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.284
    Допаѓања:
    111.708
    Иста бев, што да ти кажам, ни лајк не ти стискам од мака зошто знам како ти било. Издржи, ќе помине.

6. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    833
    И кај мене е високо поставено и јас навечер имам киселини не толку многу колку што осеќам горење во желудник хранопроводник и некогаш неможам ни да дишам немам воздух и тахикардии ме маваат ама поубаво си викам горе да е него долу на бешика да ме мава и во вагина па да мислам ќе се породам едно време карлично ми беше и како ме маваше мислев ќе се породам во 20 и некоја недела ајде уште малу ќе издржиме при крај сме.

На Sienna_MK и Ano им се допаѓа ова.
  7. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    Јас се утепувам од кивање деновиве незнам што ми е,а не сум настината.

На DaisyDoo му/ѝ се допаѓа ова.
  8. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    Да не знае некоја кај се наоѓа Клиничка Биохемија во Државна? Да не лутам утре низ болнцата..

На juice_ му/ѝ се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.284
    Допаѓања:
    111.708
    Мислам дека е во зградата кај Хируршки, ама не сум сигурна, карши Стоматологија што е.

На АнаМаријаД му/ѝ се допаѓа ова.
  10. juice_

juice_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2021
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    990
    Во зградата на гастро, кога ќе влезеш десно по ходникот до крај, вртиш десно и тука има шалтер од лева страна.

11. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    Фала ти многу,мислев посебна зграда дека е негде. Ова така?

Прикачени фајлови:

12. juice_

juice_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2021
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    990
    Да, тоа е. Знаеш каде е зградата за гастро?

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.284
    Допаѓања:
    111.708
    Го урочив мајчиниот, до доцна се излежував, не јадев и почна да се бунтува. Мене и шеќер ми падна, ама се најадов сега да дојде само инфото до мозокот и ќе ставам ручкови и ќе работам нешто по дома.

Дали сум будала што се понудив да помогнам во клас кај синко за украсување? Ама стварно ми е предосадно и ми фали многу креативност, четврток ќе китиме елка дома, петок во школо, ќе се занимавам со креатива и ќе си го скратам времето на досадување.

@АнаМаријаД ете некој што знае подобро од мене :lol:

На *malenavolena*87, Ano и АнаМаријаД им се допаѓа ова.
  14. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    Да знам кај е гастро. Значи во гастро влагам десно до крај па пак десно и на шалтерот со упатот да идам.
    Да не ми кажеше никад немаше да најдам мислам дека е таму :D

15. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    @AngelOfArh јас завршувам таму на стоматологија, па неможам ден денес да се снајдам баш по клиниките :D

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  16. juice_

juice_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2021
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    990
    Да, само што ќе влезеш, од десно ќе видиш ходник. Ќе одиш до крај, ќе видиш тука прозорче за оставање урина. Вртиш десно, и одма има лево врата, и прозорче налик шалтер :) ќе дадеш книшка, упат, и ќе ти кажат што понатаму.
    Јас кога одам на ендокринологија, докторката ми дава да носам крв и таму за крвна слика, па затоа знам :)

17. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    Фала ти многуу ❤️

18. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    6.350
    Многу ми е жал што вака се мачиш, мене некаде 33 ми почнаа киселините поинтензивно, до нагони за повраќање, ама до бебето е, еве и на мене два дена како се подспушти малку подолу и сега киселините не се толку интензивни, сега можам и без рупурут, но секако останува овој блуткав вкус во устата, ама барем не горам сега толку. Ќе се спушти сигурно, ќе ти биде полесно:hug:

19. AniSk

AniSk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    893
    не да киваам страв ме фаќаа веќе

20. Hatula

Hatula Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2017
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    497
    Нормално е, кај мене е со плус алергии. Користи секојдневно спреј со морска вода (како Марисол, Аквамарис).

Ај добар ден и од мене, вчера многу ме билеше стомакот странично каде што се растегнуваат лигаментите :doh: Док. ми кажа дека е нормално, пијам Магнезиум од 500 сабајле и навечер.
    Денес е веќе подобро, скоро и ич да не чувствувам затегање па еве со ќерка ќе правиме кифлички.
    Не знам за вас, ама јас од тестово не можам да се откажам. Ми се јадат кифли, пити ми се плаче :wasntme:

Скоро сум 19 недела, на 21 недела имам закажано втор скрининг и едвај чекам да дојде да го видам бебето, да ми кажат дека сѐ е во ред и да се релаксирам малку за празнициве.

На DaisyDoo, Nala37, Sienna_MK и 3 други им се допаѓа ова.