Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    12.342
    :hai: од чешачката.
    Засега ме предомисливте да не проверувам, па понатака ќе видам како ќе биде.
    Најмногу ме кочи што не знам како се движат вредностите на ензимите од самата бременост, и ако одам на своја рака да испитам, да не отворам повеќе сомнежи. А докторот не е известен, преглед дури на 22ри имам. А од друга страна, според некоја логика (применувам и тоа, да знаете :D, освен паничност), ако има поголем проблем, ќе имав повеќе симптоми.
    Најмногу ми е што се појави сега, во третово тромесечие, а според тоа што читав ради хормоните таа состојба и тогаш и се појавувала.

Еве за стомаков јасно ми е, не да ме корнеше пред малку, а бе ми остина дури, до болка.
    Кајшто ми допира облека, ме жарка дури.
    Хормонска работа, ама дефинитивно ќе зборнам со док.

Ај поздравче

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.284
    Допаѓања:
    111.708
    Не сакам да продлабочувам зошто ќе бараш одма да читаш, ама црниот дроб ако има некој проблем ќе ти се качи хгб многу, железо, тромбоцити ќе паднат, ќе пожолтиш, ќе се потиш многу, флеки ќе имаш... а убедена сум дека хгб не ти е 200 пример... Што ќе ти е да знаеш како се ензимите, ако требало да знаеш доктор ќе ти дал упат да провериш, никој од чиста мира не проверува Аст и Алт. Малку олабави се, премногу стресови си правиш беспотребно, со читање, со гуглање, а едни исти симптоми се тие за скоро сите болести освен целната група органи ако ја тангира. Ти ќе бараше болничко сместување да ти се десеше тоа мене што ми се деси минатата недела, таква градна болка, тахикардија која се познаваше низ облека, значи ми играше срцето, болката се ширеше преку рамо до под плешка, воздух не можев да земам, се уплашив ама докторката ме смири, ми рече не се сеќирај не е ништо, од желудникот е, стиска бебе... и се смирив, немам што да направам друго, сигурно немаше да одам на кардиолог ако доктор вика ништо не е, не ни читам понатака, доволно ми е дека знам од доктор дека е тоа тоа и толку. Имај малку повеќе доверба во матичниот, остави го он да те води низ бременоста и не си создавај дополнителни стресови со многу прашања и ќе видиш, полесно ќе биде.

На sweet.woman, Ceneva, Alishan30 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    40.526
    Уф мојов главично беше последно, па долу ниско по јајници и бешика мава со раце, а горе клоца со нозе. Буквално под граден кош ми влегува.
    Мене не ми се враќа желудочна киселина, го имам само она жарење во грло и хранопровод како оган да ми гори.

Какмо јас да можев да правам нешто. На стол нема шанси да седнам. Едни алишта кога диплам седната, после 15 минут се бунтува дека сум го стиснала. Едвај,наоѓам позиција. А ќе морам да се појавам уште 5-6дена на работа после боледувањево со мали, пред одморот. Уште сега ме фаќа страв како ќе ги доседам:worried:

И елка незнам кога ќе се кити. Ќе мора викендов мали и тато таа работа да ја истераат.

Еве цел ден сум на кришка интегрален леб со семки и кремсир намаз, една јаболка и портокал и една шака креќери, вода, едно кафе и еден ладен чај од камилица, а киселини на најјако и бебе напикано. Мене не ми се повраќа, ама снемувам воздух на моменти. И мислам од што толку ми е мачно и бебево е триста на саат овие денови. На момњнти како да сака да излезе од некоја страна, така силно и агресивно удира.

Само тесто ми е на памет. Ако можам само со тоа ќе живеам, а периодов ич не смеам ни заради киселините ниту ради шеќерот. И така само си подголтнувам на секоја помисла на пита, бурек, кифли, тестенини и слично...;(

Леле си здосадив сама себе со жалби овие неколку дена. Ај од утре ќе може да излага мали, па ќе го праќам кај мајка ми на поседок да можам и ја малку да опуштам. Вака е само, сакам ова, сакам она, стани-седни со него. Мачкај го, инахалации пуштај, јадење, пиење, сакал играчки од соба, сакал да седам со него на земја да играм.... а му здосадив и јас него.
    Толку веќе не се жалам:x. Ќе поќутам додека немам нешто попаметно да кажам:rofl:

На ija, Sienna_MK, Hatula и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Pipismel

Pipismel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.136
    Vo zgradata kaj uvo nos do toksikologija

5. Proletno

Proletno Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    571
    Цела бременост кивам, не се секирај..

На AniSk му/ѝ се допаѓа ова.
  6. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    не ми збори за кифли и пити да има дамо тоа би јадела домашни кифлички и пита со праз и зелка :) или со сирење како и да е :)

На Hatula, Ceneva, 1209 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.786
    Допаѓања:
    21.526
    Како читам за кифли, баници, пити и слично, така ми се собира плунка во уста. Значи можам три оброка дневно тесто да јадам. ;(

На AniSk, Hatula, Ceneva и 3 други им се допаѓа ова.
  8. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.087
    Допаѓања:
    46.194
    Јас за бурек со месо изгорев, цел Лондон чинам го свртев и нема никаде, прва дестинација од аеродром ќе ми биде бурегџилница

На mal.ecka, mucka3, Hatula и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.786
    Допаѓања:
    21.526
    Пробај дома да направиш ако се продаваат негде готови кори, прелесно е а скоро подеднакво вкусно.

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Smurff

Smurff Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2022
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    34
    Здраво мамички незнаев во која тема да поставам прашање.
    Бремена сум 19 недела последните 2 3 недели притисокот ми е многу низок 100со50 90со 60 по цел ден имам јаки главоболки неможам да функционирам. Искуство дали има некој слично.
    Благодарам

11. *malenavolena*87

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    sa
    kas recept da si napravis sama epten lesno so gotovi kori

12. *malenavolena*87

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    и јас имам низок ама не е со главоболки пратен
    сок од портокал или кафе или некое да испиеш пробај што ти одговара тоа освежув аи дига притисок

13. Smurff

Smurff Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2022
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    34
    Piev gaziran sok i voda piev i kafe nemam nikakva promena

14. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.457
    Допаѓања:
    18.720
    Леле не зборете за месено. Фан сум и кога не сум трудна,а не знам колку пити и кифли изедов во претходната бременост. Обожавам. Сега избегнувам заради киселините и гадењето,ама прва прилика штом ми е полесно си купувам.

Инаку сте забележале ли да имате одбивност кон некоја храна?
    Обично многу сакам банани,штом купам јадам веднаш по 2. Сега :puke: на син ми му давав да јаде ме уби мирисот мислам ќе повратев. Кафе стандард, освен макијато ретко ,ретко друго никакво. И какаото ми се отпи. Благо исто еднаш два пати за овие 9 недели ако сум каснала.

На *malenavolena*87 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.087
    Допаѓања:
    46.194
    Абе за правење знам како се прави имам правено, проблемот е и готови кори што не можам да најдам, а и квалитетот на месото не е тој, нема да е таков. Ќе си почекам уште 3 недели само:)

На mal.ecka, *malenavolena*87, sweet.woman и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.845
    Допаѓања:
    9.330
    Девојки како сте? Како се мешковци?
    Јас само да ве поздравам...:hug::inlove:

На AniSk, Bubish26, Lavica2602 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.040
    Допаѓања:
    8.524
    Dobro sme mila, denes jas malku poveke popesaciv i sega sum kako rastrafena, desen kolk me podboluva, ama sega ke se napijam eden magnezium. Ti kako si?
    Inaku i da prasam nesto veke koga pisuvam, utre ke odam za proverka za krvna slika, nikako ne mi dava maticnata da ispitam zelezo, ne znam sto e so zenava, ne se ispitivalo toa vo bremenost :D. I se mislam da si kazam da mi ispitaat bez nejzino znaenje. Sto ke kazete?

18. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    40.526
    Имав фаза во прво тромесечие, турското ми имаше вкус на прегорено, јајце и авокадо кои претходно си ги јадев, само на помислата на нив ми стежнуваше. Ми помина и сега се би јадела и пиела, ама неможам :rofl:

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.845
    Допаѓања:
    9.330
    Ауу незнам бе,па нели железото мора уствари да се испитува? Ај нека кажат и другите зашто мене секогаш ми го испитуваа ,не ми спомнаа дека не треба.
    Јас па имам една општа матична ,ме прати да испитам крвна слика со холестерол и ме извади од памет а уствари тоа не се испитувале никако :o

20. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    6.350
    Мила како сте со бебушот? Дали веќе почна да цица и дали ги снема киселините што ги имаше претходно? Поздрав и секое добро!:hug: