Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.845
    Допаѓања:
    9.330
    Кога сме кај киселините да ви кажам дека во истиот момент кога се породив помина се. Веке следниот ден јаде и пиев и немав киселини фала богу. Еве ме цела недела после тоа не можам да се изнајадам и напијам.
    Бебе цица ,земав силиконска брадавица па се препородив. Уствари денес докторката ми кажа дека брадавиците ми се мали и затоа се мачиме.

На elenaklasik, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Alishan30 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    6.350
    Фала ти што сподели, умревме од киселини тука, плус гладни кој од шеќер кој од киселини па барем после тоа да се најадеме ко луѓе:lol:Јас не купувам ниту пумпа ниту силиконски, ќе чекам да видам како ќе биде после породување.:) Ти користиш пумпа за измолзување?

3. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.040
    Допаѓања:
    8.524
    Pa i mene cudno mi stana, site ispitvaat a mene taka mi kaza, i nemozam da se boram so nea, veli se ispituva opsta krvna slika, seker i mokraca, drugi parametri ne. I ne sakav da navleguvam, samo i rekov ok. I si pomisliv na svoja raka ke si ispitam.
    E za makata so kiselinte me izraduva deka ke zavrsat so poraganjeto :). I ubavo tie silikonskite
    sto gi imat izmisleno i spas vo mnogu slucaevi. Guskajte se so bebus sega:hug::l:

На Misskirova му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Јас знам дека железо обавезно се испитува во бременост. Кога ми беше ниско пиев терапија. Важно е да се оддржува во граница и за себе и за бебе.

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.786
    Допаѓања:
    21.526
    Како бе не се испитува железо во бременост. 8-|

На teddy85, Misskirova и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  6. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.040
    Допаѓања:
    8.524
    E ajde de, sama si pobarav da mi go pisat deka ne mi go pisa predhodniot pat veli toa ne se ispituva, pred penzija e i nemozam da se raspravam so nea teska e stanata za nekoj raboti. Za nekoj e kako med ama za nekoj ne mozam da ja razberam zosto taka se ponasa. Hemoglobinot da mi bil dobar bilo najvazno. I si pokutiv i i rekov ok ajde i si mozgam aaa jas na svoja raka ova ke go ispitam so te trkalam :D

7. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    1.783
    Мила провери си го,железото обавезно се испитува.
    Јас денес сум попарена,повраќам цел ден и ми е лошо ми се вратија пак мн гадењата а гладна сум :(

8. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.040
    Допаѓања:
    8.524
    Da da ke ispitam na svoja raka, tuku sakav da prasam ovde si rekov boze dali jas nesto bladam ili ovaa mojava poludela. Ama ajde uste malku ke ja potrpam, sekako sega vo srbija ke se prefrlam so pregledite tamu ke me upravaat se nadevam podobro :)
    Za drugive raboti se si po protokol dava ama za ova me sokirase iskreno.
    Oh mila neznam kako da ti pomognam okolu gadenjata, ama probaj nesto da kasnis kako dvopek nesto takvo mozebi nema da ti smeta.

9. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    1.783
    Ништо душо се смета а стрвна сум само ми текнува нешто,оваа бременост се утепав повраќајќи.Ќе издржам само нека е се добро до крај,па ќе се заборави и ова,се надевам ќе прекине уште малку

10. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.243
    Допаѓања:
    26.338
    Кога ќе пишиш ти за болки и раштрафување исто како јас да пишам хаха не престануваат нели? Ужас. Еве ме и меме легната сум два дена, ако станам одам како медвед. Два дена бев излезена и сега пауза една недела :worried: паа лет ме чека и тоа два за недела дена,ко преживи причаче :rofl:

11. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.040
    Допаѓања:
    8.524
    Vaka nemam gajle, ama koga ke popesacam poveke me boli kolkot i preponata na desnata strana. Obicno poveke odmaram deka sum na patoloska ama denes bev na depilacija prv pat od koga ostanav bremena, kako majmun se imav napraveno :D(facepalm), pa pokasno pak izlegov do maticnata za upatot za specijalist za na komisija sto mi treba pa i pobarav za krvna slika da napravam. I se cuvstvuvam kako da imam odeno 10 km. Ama toa e ke se izdrzi se ;)

На sweet.woman му/ѝ се допаѓа ова.
  12. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    ке се опавиш рано ти е за со кафе да се дружиш
    во првата бременост кафе до 6ти месец неќев да пијат до мене ми смрдеше после кога отворив до 9ти и по 3 се дешаваше да испијам за благо не бев ни тогаш голем фан низ цела бременост нит сега сум онака по нешто по некогаш и после обавезно имам киселин аи се каам што сум јадела благо ....за банани i feel you убаво ми мирисаат ама не се осмелувам да ги јадам ( сем во смути) од кога ми направија киселини тешки .....ама сестро месено тоа сум фан и трудна и не обожавам и тоа ти е

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    18.517
    Жени ми се јавија денес.
    стасаа резултатите од нифти.
    се е во ред со бебето. здраво е .
    полот сеуште не го знаеме ќе пукаме балон за неколку дена :D
    На среќата и нема крај :inlove:
    сите дома сме пресреќни :party::party::party:
    по втор пат ќе станам мајка.
    ќерками ќе биде дада :inlove::inlove::inlove::inlove:
    леле едвај чекам :inlove::D
    01 јули ќе пристигне бебенцето наше.. :party::party::party::party:

На ivance.., Slonce91, Martka и 43 други им се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.284
    Допаѓања:
    111.708
    Јас кафето го отпив исто, не ми е вкусно и не ми е. Друго се што сте пишале мање више ми се јаде и вкусно ми е, али сува храна би јадела дење и ноќе. И попара со јогурт, уф колку сакам попара со леб и јогурт.
    Железо мора да се провери, особено веќе после 20 недела.

Да не биде дека прошол ден не сум се пожалила, тука сум, ме уби у бешика. Ни еден ден не осетив олеснување, од желудник право на бешика е наместен. И смирен машала доста. Ми се појави и тој секретот што се појавува пред раѓање, што го чисти каналот, ме убива. Нема мирис ама лом ме прави. Досега мењам по 2 пара гаќи, сега мењам по 4. Налет!

Туку многу ми е досадно, не толку да се вратам на работа, ама досадно ми е. И а иде време за спиење смрт ми е, да можам се будна, се будна би седела. И од што ми е стрес спиењето навечер кога се будам се нервирам и сабајле уште пред 8 сум ококорена а не носам дете во школо да речеш или да имам обврски. Се нервирам многу! Едвај чекам да се породам и да се ратисам.

На Sofi.ja, Ano, danichap и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.408
    За мене овој притисок е идеален и топ функционирам со него. Обратно, за време на бременоста почна да ми се качува на 130-70 и партал бев. Многу луфтирање, во втората половина мислам дека и прошетки се возможни, доволно течности, по потреба кока кола. Стандард ми била главоболката во разни фази од бременостите.
    @AngelOfArh од 35та викам нека испаѓа…ама арно му е изгледа:D.
    Се мислев на крај немаат место, мирни се, ама кузнее колку место има во матката Оти е четврта бременост, растур прави:doh:. Директ под гради клоца, не знам стварно кога мисли да се спушта:@, ја заокружувам 38ма.
    Се надевам нема како Ели до крај горе да остане Оти немам сили за тоа стискање и спуштање надоле. Петок, веќе 39та, ќе инсистирам на ултрашал да ми кажат колкаво е, ќе платам колку сака нека е, ама веќе имам хорор филмови од бебе над 4кг што не се спушта (facepalm)

На Sienna_MK, Smurff, AngelOfArh и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    4.605
    Ако не сум грешка имаше пишувано некаде дека не ти дозволиле или едвај ти дозволиле царски за едно од децата. Ако на ултрашал излезе големо и не ти дозволат царски а ти сакаш, кажи им дека имаш страв, дека нема да можеш да соработуваш, си имала веќе тежок пораѓај и ќе ти дозволат царски. "Финтава" ја научив од форумов и на мене и на сите пријателки тука во Германија ни успеа.

Лесна бременост на сите ви посакувам

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  17. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.408
    Првиот и вториот пораѓај се спонтано, третиот, баш кога сакав спонтано оти брзо се отварав и бебе беше многу мало, итен царски.
    Првиот молев за царски за време на пораѓај:tmi:. Ама се беше зафатено салите, немаше место, па “чекаа”. Бебе беше 3.8 ама големо главче и многу високо. Мораа да притискаат за да го симнат и да ме виткаат со ќебиња. На крај и вакуум.
    Од друга страна среќна сум што испадна спонтано, пти имав три бремености блиски една по друга, д беше првиот царски претпоставувам ќе мораше и вториот поради малиот размак , а и третиот.
    Ама сега…стварно немам сили повторно низ истото:(. Се надевам ќе се спушти:doh:

На kikikikirika му/ѝ се допаѓа ова.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.284
    Допаѓања:
    111.708
    Кај мене се спушти, сега колената му се некаде една педа под градите, не му се скроз под гради. И се смири ептен, исто паника да ти направи само. И јас би да излезе идеално за 2 недели од сега ама кој ме прашува мене нели. А таман за 2 недели, ќе бидам некаде 38ма, да стигнат брисевите и супер, лепота, ама не иде тоа така. Колку поише мислев дека ќе се породам рано, сега па некако мислам дека ќе си почека до после Нова година, не знам оти така. Или па трудна работа, мењам мислења како чорапи. И сакам да си поседи, па макар и после нова година, што има врска, таман да не мора мало да оди во школо. Муабетиве да ми ги чита некој и да се смее сум, готово и во школо го испратив.

Добра ноќ, некако ми се приспива и си мислам ако веќе ми се спие да не ги чекам Греј да си заспијам, утре реприза ќе гледам...

На Ano, *malenavolena*87 и danichap им се допаѓа ова.
  19. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.087
    Допаѓања:
    46.194
    Јас пак обратно сум со кафето, пред бременоста не пиев ич, не ми беше слатко, може нес некогаш ладен ќе се напиев, сега еден стрв за кафе, секој ден пијам по едно лате или капучино, не можам да се препознаам.
    Мене денес ми е многу тешко, ќе ми пукне стомакот мислам, подуван ми е цел, ем со главата ме притиска на бешика, ем со нозе удира изгледа во желудникот абе мислам во грло ми е качен. Попладне се прошетав во паркот, ептен убаво ми дојде ама после наеднаш кога ми стежи, не можам позиција да фатам, секако ми е мака.

На Ano, fana и danichap им се допаѓа ова.
  20. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.479
    Допаѓања:
    120.142
    Колешка од работа кажуваше дека во бременоста го јадела и талогот од турското кафе :)

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.