Јас не сум сигурна ни дали е бебе тоа, затоа прашувам, некако убедена сум дека е рано за вакви удари. Не можам ни удари да ги наречам. Ти си понапред од мене, а јас од 19+ почнав да осеќам. Си велам до цервиксот да не е нешто, јас да се филмам демек бебе удира. Инаку и јас првично само сабајле или вечер, а овие 2-3 дена во било кој период од денот и седејќи и стоејќи. Може ти спласнал оти си издишала, си одела во вц и тн. И мене стомакот ми варира во издуваност, некогаш помек некогаш потврд. Легни на грб, помирувај, ќе го осетиш. И јас мислам во 18та ништо посебно не осеќав. Или не знаев да разликувам. Ама 19та веќе дали е бебе, дали нешто друго, ама осеќам промени.
За да осетите такви удари бебе треба да нарасне убаво, кога е малечко е само галење. Ќе нарасне убаво па ќе се карате со него да се тргне од бешиката или дијафрагмата за да може да дишете или пак да не се измочате во гаки Слатки маки!
Право секој може да си бара, но ако нема слободен анестезиолог, нема добиеш. А знаеме дека пре е операција отколку природен пораѓај кој секако ќе биде. А и за царски викаат анестезиолог од Хирургија некогаш.
Посилни удари по бешика и цервикс немам осетено, скоро 22 полни сум, ама веќе го осеќам дека е поголем и посилен, различни стануваат ударите. Сега ко да се качи нагоре па од вчера ме буцка негде под гради. Интензитетот на ударите не е секогаш ист. Некои денови е ‘по палав’ некои помирен.
Доколку не ти побарале маил, го имаат од предходно. А како и да е го праќаат кај тој што ти го издал упатот.
Пишете таму уште едно пролетно машко Бевме на ехо денес, се е супер, дури и понапред е цела недела, иако сеуште немам ни стомак ниту па го осеќам. Не знам зошо уште не го осеќам кога плацентата е на заден ѕид. Моментално е свртено со главчето надолу, но ми рече техничарката дека допрва ќе се врти, да не си го земам ова здраво за готово. Толку бевме убедени дека е женско, дури и женско име веќе избравме, ептен се шокиравме двајцата кога ни кажаа таму. Јас денес очекував само потврда на фактот дека е женско, имав некој инстинкт демек Да сме живи и здрави, битно се е ок, утре ќе одам кај бабицата таа да го прочита извештајот од ехото па да ми каже детали. Денес многу брзо беше ехото, 15-20 минути во споредба со првото кога скоро 1 час бевме таму. ММ се разочара посебно бидејќи е последно ехо, вика ем беше кратко ем кој ќе чека сеа до април. Му викам тоа е, ќе чекаме да се јави од стомак да се порадуваме.
Немам одено никогаш претходно,сигурно кај матичниот ке ги испратат,ке ги барам таму,не ми се оди пак по гужвиве во државна искрено..
Првото после скрининг во 22 го осетив, а веќе 24-5 памтам се осеќаја и тоа добро удари, најлошо ми беше кога ќе погодеше некое ребро, мислам без воздух остамував ама као за второ осеале 15-16 недела, ништп уште, ни како пеперутки.
Не мора да значи дека ќе се сврти, кај мене си беше со главче долу и си остана до крак т.е на секој преглед после тоа си беше со главчето надолу така да, не знам дали праело акробации, па па си заземало положба, битно така си остана до крај.
Proveriv krvna slika eve vo prilog slika, plus ispitano zelezo 26.6 mi e E sega samo me zagrizuva keton eden plus sto imam vo mokracata. Od sto moze da e toa. Vo lab mi rekoa poveke tecnosti da pijam. A jas pijam dosta tecnosti,nad dva litra obavezno. A pred dve nedeli urinokultura uredna bese.
Не ми текнува дали повраќаше или само ти се лошеше? Како и да е ако немаш многу апетит може поради помал внес на јаглехидрати да е. Кетоните се јавуваат како продукт на метаболизирање на мастите, обично кога организмот ги користи како извор на енергија. Како и да е еден плус не е страшно, не се секирај,ќе ти кажат ако има потреба за плус испитувања.
Ne povrakam, ama i nemam nekoj apetit da receme, ama po moe mislam deka si jadam normalno,neznam. Me faka strav da ne ima povrzanost so gestaciski dijabet i ova da e samo prvicen pokazatel na toa. Ama pa nemam seker vo urinata, i sekerot vo krvta mi e ok. A rano e za skrien seker da proveruvam 15+4 sum. Ke vidime sto ke kaze maticnata.
Мешиња Денес 13+1 Прв скрининг помина супер, измери докторката сè што се мери - 'рбет, носна коска, нухален, коски на нозе, главче, меше. Органите ги гледаше, поставеност на срцето и комори, желудник, папочна, бубрези, мочен меур, мозок. Постелка на заден ѕид. Плодова вода тамам, матка супер, хематомот го НЕМА Конечно да мрднам малку, окапав дома веќе. Не дека не ми дојде добро одмор, ама ми фали движење, да можам со малиот да поминувам повеќе време и да правиме повеќе работи заедно. Крвна слика во ред, ТСХ 1,7. Во урина кај бактерии покажа ++, но немаше ништо кога направив уринокултура. Торч исто така во ред, а денес ми зедоа и брисеви. При крај сум на прво тромесечие и малку подобро се осеќам со мачнините, иако сепак ми поминуваат кога ќе каснам нешто. Ме убиваа на гладен желудник. Ноќе си имам често несоница, се будам околу 4-5 и буљам, па малку презаспивам после 6. Инаку, овојпат ќе имаме девојче, мојот мал најсладок палавко ќе има сестричка. Сеедно ми беше, но потајно навивав за девојче
Мило ми е што се е во ред И јас посакувам девојче, ќе си почекам уште 3 недели за скрининг Каде правеше ти?
Бравосмило ми е што се е во ред И мене ми покажа ++ на бактерии па после уринокултурата чиста. Чекам резултати моментално од торч и од пренаталниот па следно скрининг. Крвна слика и хемостаза проверив , исто и тсх. Уште брисевите ми останаа. Пап и брисеви правев два месеца пред да забременам, се надевам не треба пап да правам сега? Уште нешто да не сум заборавила за прво тромесечие што треба од испитувања, потсетете ме Со симптоми сум ок, некои денови летам, некои сум клапната. Прва половина од денот сум претежно супер а во втората половина ми е мачно малку ама воглавно се чувствувам добро.