@LunaGrey Мене папот последно ми е во јуни и не правев сега, само брисеви. Мислам дека толку беа испитувања, си покрила сè.
A zosto infuzija? Povrakase? Jas ne povrakam, nitu sum povrakala. Zatoa i me zagriziva sto ima keton vo mokracata. Ako e do pienjeto tecnosti ke probam da zgolemam ama ako pijam poveke mislam ke puknam. A za jadenje jadam se od mlecni proizvodi do meso, kompiri, mandzi, ovosje, salati, testenca ,ama ne vo golemi kolicini. Nemam golem aptetit.
Супер ти е крвната слика. Кетоните во урина и јас ги имав и докторката ми рече дека не е ништо што треба да ме загрижи туку е нормално. Рече да внесувам по нутритивна, т.е. протеинска исхрана и да зголемам внес на течности.
Ke primenam poveke proteinska hrana i ke pijam nasila poveke tecnost. A si jadam se i od se ama kolicinski ne mnogu, nemam nekoj apetit, ama koga ke poglednam poveke sum na testence Inaku jas se uplasiv da ne e povrzano so gestaciski dijabet, sepak imam vo familijata dijabeticari.
Cestitki mami, a ti e zdrava ziva malata i samo radosti v kuki da vi nosi ❤️. A tebe ti posakuvam brzo oporavuvanje
Ич не повраќав. Сама си направив глупост, што да кажам. Демек немам, имам, немам, шеќер, различни резултати, почнав со диета. И јадев зеленчук, месо, малку овошје, ама не сум внесувала јаглехидрати. Значи јадев и компири, ориз, и интегрален леб, ама малку било. На контрола, имав три плуса, и под итно инфузија. Се мислеа да ме задржат, ама среќа крај на 8ми месец, па само одев да примам инфузија. Успеа на два плуса да се симне, и пак инфузии. Се додека не стигнав до еден плус. Сега треба повеќе да јадам, и да внесувам јаглехидрати. А искрено, толку ми е капацитетот, не можам повеќе да внесам и секако течности, ама тоа си пијам, гајле немам
@0ли @LunaGrey гледам двете сте правеле торч во прво тромесечие. Мене никој до сега не ми спомнал. Обавезно е или по некаква индикација?
I jas pravev torc vo prvo tromesecje. Mislam deka e obavezno po protokol,ama ne sum sigurna, da ne te izlazam.
Фала девојки. Никој не ми спомна, дури ни докторот во Систина, а на крај на прво тромесечие ми рече да му ги однесам сите резултати од тестирања, со нагласување за резултатите од микробиолошките брисови и комплетна крвна слика со седимент урина.
Немав индикација, само знам дека е едно од испитувањата во прво тромесечие. Никој и мене не ми го спомна ни во првата ни во оваа бременост.
Ne e kasno, mene koga mi gi zema brisevite vo 13+ mi imase napisano za vo hesot da mi zemat krv za torc.
Мислам дека може кога било да се направи, не би било доцна. Проверував и после прво неуспешно инвитро, не е поврзано со некоја гестациска недела.
Ни за првото ни за ова не правев, никој не ми побара. Се сеќавам ми побараа на породување брисеви и резултати за хив и хепатит, мислам беа, ама мене не ми беа готови бидејќи ги направив во петокот а се породив во понеделник, па само првите ми ги направија во болницата и ми уклучија за секој случај инфузија со линдацин, пошто бев и со ешерихија и нели за секој случај ради брисеви што немав.
@Ano Летоска им го хакираат мејлот и веќе не праќаат по мејл. Стигнува кај матичен ама може и да го земеш. И да знаеш дека не треба бројче да земаш кога одиш за анализи бидејќи си бремена, имаш приоритет и одма влегуваш.
Епа тестенцето да бидеме реални и нема баш нешто многу хранливо во себе. Ама ете јас скоро секој ден јадам месо, зеленчук и пак имав покачени кетони. Не верувам да има врска со гестациски дијабет, ама за неколку недели секако ќе го проверуваш.
Така денес се зезнав прво влегов ко изгубен германец па таа ме избрка иди да земеш бројче викам трудна сум а епа чим си трудна иди на другиот шалтер и таму завршив одма и влегов,подле прочитав дека има залепено такво за трудници дека е преку ред дека не се чека. Резултати со тоа залепените тие на книшката да барам таму? Мора после 13h за резултати или и порано можам? А тогаш се чека многу или и тогаш се завршува побрзо за трудници? Денес хаос беше,дури страв ме фати сите без маски беа..