Jas jadam meso isto ama ne kolicinski kako porano, ne mi e tolku vkusno, i jadam kolku da vnesam so se veli ama izgleda ne e dovolno. Inaku skrien seker od 24-28 nedela se isputuva?
Докторката кажа дека може да е од дијабет, ама може да е и од не внесување доволно течности и јаглехидрати. Кај мене се е ок, шеќерот е супер, ја си пазев и вака и така на исхрана… и резултатите ми се одлични, ама премногу сум пазела :/ сега треба повеќе јаглехидрати да внесувам, и овошје Така да не мора да значи дека е од дијабет.
Јас сум земала и порано резултати, ама може да те искараат Инаку, одма даваат, не чекај ред, влези, одма ќе завршиш работа.
Добро има некоја како мене,нема ден да не јадам месо,ми бара организмот сам,мора да јадам во денот месо. А пред да останам трудна ич не јадев не ни сакав не ни ми бараше организмот.
@Iris-1234 а кај само тој што го дал упатот стига? Пошто упатот ми е од матичен гинеколог,ако идам кај матичен општ ке можат да ми го извадат или не?
Rezultatite mozi i opst maticen da ti gi izvadi mila. Tie gi prikacuvaat na tvojot karton i sekoe medicinsko lice moze da gi vidi
Mm go prativ vo apteka po lanolin, i mu dale od Lansinoh, 400 i kusur mkd za edno malecko kremce kolku palecov vie koj go koristite? Jas celo vreme mackam so ulje za strii od Alverde, od dm. Gradi, stomak, butovi, noze.. Znaci se mackam redovno ama zasirenovo na pupkive sto go imam nikako ne omeknuva pa zatoa lanolin barav. Isto ako moze da spodelite mrezesti gakji za posle poragaj od koj zemavte, od chicco citam nikoja ne e zadovolna pa da znam od koi da baram.
Од ДМ ланолин си купив 89денари и топ се покажа,тие корупки на пупките за 3-4 дена ми омекнаа и ми паднаа.
Ke si puknam.. podobro da ne mu kazuvam na mm. Ke ja cuvam ovaa za so bebe, a za sega ke kupam takva od dm.
Нема луѓе ич за резултати, одма ќе завршиш. Да, ако сакаш да ги земеш треба со тие залепените бар кодови ама и кај матичната во систем ќе ти стигнат.
Да од 24 до 28. Еднаш и јас имав кетони и никој ништо не ми рече. Проверував шеќер пред две недели, убав беше, немам скриен. Ама си сака сепак пазење со шеќерите. А знаеш што е толку неубаво за организмот ако ти фалат јаглехидрати ,па добиеш кетони? Стварно не ми е јасно.
Јас пред да се породам градите како и стомакот ги мачкав со Еуцерин маслото и пупките многу омекнуваа и тоа засиреното излегуваше. Сега кога дојдам користам Ланолин Пурелан на Медела ама е околу 700ден... и не жалам за парите зашто мали рани ми ги прави пупките и без ланолинот не би можела.