1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.609
    Допаѓања:
    290.343
    Прееска, на враќање накај дома, ми клокотеше нешто во стомакот. Одма ми текна на муабетот од тука^_^

На Angel.Heart, Mekuska, Maceto123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    и мене ми е страв, иако ке сум царски, паника ме фака, во сабота ке ми закажат термин

На Mekuska, Maceto123, danichap и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    Е таква бев јас ко.тебе.со душа чекав да се породам.незнаејки што ме чека

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  4. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    spangebob,i mene mi e prvo dete i neka ni prostat poiskusnite ako gresime,sepak zboruvame vrz osnova na nesto procitano ili slusnato,ama recisi sum sigurna deka ovde na forumot edna mamicka imase objasneto deka koga pocnuvaat vistinskite kontrakcii bebeto e namesteno za izleguvanje i ne mrda,ako gresam neka me popravat:D,a za disenjeto sto znam,ima nekoe olesnuvanje,i navistina go odvlekuva vnimanieto bsr za moment ako ne poveke,sepak nebea vistinski kontrak.pa kako ke bide togas ke vidime:whew:

На Mekuska и SpangeBob им се допаѓа ова.
  5. IgotID

IgotID Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    12
    Дечки здраво, наредната недела треба да закажам за ПРИСКА 1 во ГАК кај др Елена Николовска но мојот доктор (толку се разбира по се изгледа) неможе да ја пронајде во мој термин. Дали знаете како се закажува, да не е случајно по соба број или... како да се информирам??? и до колку часот се врши прегледот за Приска 1 ?

6. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Ич нека не ни простуваат, туку нека не поучат ако знаат. Женички, јас и bella.s сме во дилема. Помагајте!!! :D;)

На Maceto123 и bella.s им се допаѓа ова.
  7. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.131
    Ми стигнаа прочитани резултати од трансфузиолог, има хиперкоагулација заради бактериско - вирусна инфекција и препорачува антибиотик. Докоторката ми препиша Сумамед 5 дена и вагиналети Нистатин (со плус нешто) 7 дена. Малку се загрижив, ама ми рече дека 80% од трудници имале вакви резултати и да не се секирам, па се тешам со тоа.

Инаку 24 недела сум, бебе мрда, ама во кратки интервали - на неколку часа по некој удар, интересно е чуството... Гледам по нет има некои апликации за мерење на активност на бебе во стомакот, ама мислам дека е рано, кај вас како мрдање? Како напредувате со неделите така е почесто и посилно, за при крај да се потсмири?

8. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Јас дури од 24 г.н почнав прв пат да го осеќам убаво ударот од бебе и беше на неколку саати нежен удар, сега сум 32 г.н и се појаки ударите но не се многу силни, нежна е бебушка наша :inlove: Јас никогаш некористев апликации ниту мерев движења на бебето, бидејќи докторката ми кажа кога си активна ти оно мирува, а јас по цел ден бев активна, кога ќе се напиев кока кола или кафе веднаш се јавуваше и искрено никогаш не кренав паника за движењата, а на почеток беа ретки и нежни, сега се почести и посилни, но не многу прејаки :inlove:

На Mekuska и awl им се допаѓа ова.
  9. slovenka24

slovenka24 Активен член

Се зачлени на:
    14 април 2015
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    70
    Jas posle eden mesec otkako ostanav trudna pocnav da pijam koga nema koj da ti objasni tuka tesko e :(

10. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.545
    Допаѓања:
    38.810
    Јас почнав со фолна од 5-6 недела до 12, а сега пијам пре мама. Пред да останам дури пробувавме еден месец само огестан витамини зедов и толку.

На Mekuska му/ѝ се допаѓа ова.
  11. slovenka24

slovenka24 Активен член

Се зачлени на:
    14 април 2015
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    70
    Ме интересира вие што имате добиено хемероиди во бременост бевте на доктор да ви потврди или вие сами си проценивте дека имате?

12. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.545
    Допаѓања:
    38.810
    Јас не сум била на доктор, сама си дадов дијагноза :D што знам кај мене е надворешно па си мислам мора да е тоа. Ако ти е мисла провери си.

На SpangeBob и slovenka24 им се допаѓа ова.
  13. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.221
    Допаѓања:
    106.501
    Се придружувам тука, денес видов =!!!

На awl, kukla21, Angel.Heart и 8 други им се допаѓа ова.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.203
    Допаѓања:
    78.286
    Cestitkii i so lesno bremenosta :) Mislam deka ova ti e treto detence taka? :)

15. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    Мешиња откако се стопли времето нагло потеков во нозете кај глуждовите најмногу и стапалото дали е нормално? Бебушот од пред 1 ипол недела го чувствувам како мрда ама на почетокот го чувствував повеќе пати во денот а овие 2 дена дали еднаш во денот ннема причина за грижа така?:D Инаку мешето си го гледам се повеќе и повеќе ми личи на трудничко а до пред 2 недели се жалев дека не ми се познава паники кревав иза тоа :rofl::rofl::rofl:ептен сум нестрплива знам :D

На Mekuska му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.221
    Допаѓања:
    106.501
    Да, 4та бременост досега, ќебиде 3то бебче!

На Kiflicka05, bubic.k, Maceto123 и 6 други им се допаѓа ова.
  17. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Многуу нормално чупенце... Во бременоста жената има дури 35% повеќе крв од вообичаено и секако поголема циркулација и проток на крв. Така да отеченост може да се јави во секој период од бременоста, најмногу во трето тромесечије! Како ти е притисокот? Тоа да внимаваш. Ако е отеченост, а немаш висок притисок се е ок. И времето влијае многу. Потопло време е поопасно за отоци. И ако си се движела повеќе... еееее.... и така. Честитам ново меше!!! :hai:

На Едно Чупе му/ѝ се допаѓа ова.
  18. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Честитам. Идна мајка на трето детенце, како што читам. Ти се восхитувам, како што и се восхитувам на мајка ми. Жените се мноогу храбри битија, нели? Имај лесна бременост!

На Kiflicka05, Angel.Heart, ♡BuBaLe♡ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    Јас сама си видов.а и кога.бев на контрола му се пожалив на гинекологот.а во тој момент ми земаше брис и ме ѕирна и рече да ти искочиле хемороиди,.....

На slovenka24 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    Честитки и од мене..со лесно да си ја.минеш бременоста...

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.