Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. danichap

danichap Moderator Staff Member

Прееска, на враќање накај дома, ми клокотеше нешто во стомакот. Одма ми текна на муабетот од тука^_^

2. volsebna

volsebna Популарен член

и мене ми е страв, иако ке сум царски, паника ме фака, во сабота ке ми закажат термин

3. Mekuska

Mekuska Популарен член

Е таква бев јас ко.тебе.со душа чекав да се породам.незнаејки што ме чека

mariz likes this.
  4. bella.s

bella.s Популарен член

spangebob,i mene mi e prvo dete i neka ni prostat poiskusnite ako gresime,sepak zboruvame vrz osnova na nesto procitano ili slusnato,ama recisi sum sigurna deka ovde na forumot edna mamicka imase objasneto deka koga pocnuvaat vistinskite kontrakcii bebeto e namesteno za izleguvanje i ne mrda,ako gresam neka me popravat:D,a za disenjeto sto znam,ima nekoe olesnuvanje,i navistina go odvlekuva vnimanieto bsr za moment ako ne poveke,sepak nebea vistinski kontrak.pa kako ke bide togas ke vidime:whew:

Mekuska and SpangeBob like this.
  5. IgotID

IgotID Истакнат член

Дечки здраво, наредната недела треба да закажам за ПРИСКА 1 во ГАК кај др Елена Николовска но мојот доктор (толку се разбира по се изгледа) неможе да ја пронајде во мој термин. Дали знаете како се закажува, да не е случајно по соба број или... како да се информирам??? и до колку часот се врши прегледот за Приска 1 ?

6. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Ич нека не ни простуваат, туку нека не поучат ако знаат. Женички, јас и bella.s сме во дилема. Помагајте!!! :D;)

Maceto123 and bella.s like this.
  7. awl

awl Популарен член

Ми стигнаа прочитани резултати од трансфузиолог, има хиперкоагулација заради бактериско - вирусна инфекција и препорачува антибиотик. Докоторката ми препиша Сумамед 5 дена и вагиналети Нистатин (со плус нешто) 7 дена. Малку се загрижив, ама ми рече дека 80% од трудници имале вакви резултати и да не се секирам, па се тешам со тоа.

Инаку 24 недела сум, бебе мрда, ама во кратки интервали - на неколку часа по некој удар, интересно е чуството... Гледам по нет има некои апликации за мерење на активност на бебе во стомакот, ама мислам дека е рано, кај вас како мрдање? Како напредувате со неделите така е почесто и посилно, за при крај да се потсмири?

8. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Јас дури од 24 г.н почнав прв пат да го осеќам убаво ударот од бебе и беше на неколку саати нежен удар, сега сум 32 г.н и се појаки ударите но не се многу силни, нежна е бебушка наша :inlove: Јас никогаш некористев апликации ниту мерев движења на бебето, бидејќи докторката ми кажа кога си активна ти оно мирува, а јас по цел ден бев активна, кога ќе се напиев кока кола или кафе веднаш се јавуваше и искрено никогаш не кренав паника за движењата, а на почеток беа ретки и нежни, сега се почести и посилни, но не многу прејаки :inlove:

Mekuska and awl like this.
  9. slovenka24

slovenka24 Активен член

Jas posle eden mesec otkako ostanav trudna pocnav da pijam koga nema koj da ti objasni tuka tesko e :(

10. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Јас почнав со фолна од 5-6 недела до 12, а сега пијам пре мама. Пред да останам дури пробувавме еден месец само огестан витамини зедов и толку.

Mekuska likes this.
  11. slovenka24

slovenka24 Активен член

Ме интересира вие што имате добиено хемероиди во бременост бевте на доктор да ви потврди или вие сами си проценивте дека имате?

12. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Јас не сум била на доктор, сама си дадов дијагноза :D што знам кај мене е надворешно па си мислам мора да е тоа. Ако ти е мисла провери си.

SpangeBob and slovenka24 like this.
  13. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се придружувам тука, денес видов =!!!

awl, kukla21, Angel.Heart and 8 others like this.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Cestitkii i so lesno bremenosta :) Mislam deka ova ti e treto detence taka? :)

15. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Мешиња откако се стопли времето нагло потеков во нозете кај глуждовите најмногу и стапалото дали е нормално? Бебушот од пред 1 ипол недела го чувствувам како мрда ама на почетокот го чувствував повеќе пати во денот а овие 2 дена дали еднаш во денот ннема причина за грижа така?:D Инаку мешето си го гледам се повеќе и повеќе ми личи на трудничко а до пред 2 недели се жалев дека не ми се познава паники кревав иза тоа :rofl::rofl::rofl:ептен сум нестрплива знам :D

Mekuska likes this.
  16. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Да, 4та бременост досега, ќебиде 3то бебче!

17. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Многуу нормално чупенце... Во бременоста жената има дури 35% повеќе крв од вообичаено и секако поголема циркулација и проток на крв. Така да отеченост може да се јави во секој период од бременоста, најмногу во трето тромесечије! Како ти е притисокот? Тоа да внимаваш. Ако е отеченост, а немаш висок притисок се е ок. И времето влијае многу. Потопло време е поопасно за отоци. И ако си се движела повеќе... еееее.... и така. Честитам ново меше!!! :hai:

Едно Чупе likes this.
  18. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Честитам. Идна мајка на трето детенце, како што читам. Ти се восхитувам, како што и се восхитувам на мајка ми. Жените се мноогу храбри битија, нели? Имај лесна бременост!

19. Mekuska

Mekuska Популарен член

Јас сама си видов.а и кога.бев на контрола му се пожалив на гинекологот.а во тој момент ми земаше брис и ме ѕирна и рече да ти искочиле хемороиди,.....

slovenka24 likes this.
  20. Mekuska

Mekuska Популарен член

Честитки и од мене..со лесно да си ја.минеш бременоста...

♡BuBaLe♡ likes this.