Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Не ве читам детално ама видов дека за кетони пишувате. Мое искуство, во бременоста ми беа покачени еднаш и мене ама скоро пред да правам кс и урина имав стомачен вирус. Ко ги виде матичната резултатите кажа дека кетоните се резултат на дехидрираност и дека не внесувам доволно течности. Така да внимавајте да внесете доволно течност пред анализата.

На Alishan30, fana, Ceneva и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. juice_

juice_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2021
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    990
    Искрено појма немам. Докторката рече до еден плус се толерира. Јас имав три, па два. Ич не било убаво ми кажа, ни за мене, ни за бебе. Не прашував многу зашто мене буквално ми се јавија на телефон да се вратам заради трите плуса. И цело време се плашев да не ме задржат. Примив повеќе инфузии, некаде 8 од прилика, за да стигнам до еден плус. И од докторката добив упатство за јадење, леб морам да јадам за доручек и вечера, а за ручек ако јадам нешто со компир/ориз, не мора. Исто, мора неколку овошки на ден.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  3. juice_

juice_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2021
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    990
    Матичните не обрнуваат некако многу внимание.
    Јас претходно имав еден плус, и ништо не ми кажа матичниот, само течности. Иначе ендокринологот додека не се симна на еден плус, не ме остави, скоро секој ден одев на контрола и инфузии.
    Само да се дополнам, течности многу внесувам, 2 литри на ден сигурно.

На Iris-1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.479
    Допаѓања:
    120.142
    Многу скап е ланолинот. Да, го користев.

5. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.974
    Допаѓања:
    18.888
    Има врска со гестациски дијабет, само заборавив што точно беше. Потврдено од ендокринолог.

6. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    Не знам како може да сум скроз обратна во јадење од тоа што бев. Од човек што пиеше само вода и никогаш сок, сега ми се гади од вода и само сок можам. Како може да му се гади на некој од вода? Поготово сабајле ако се напијам на гладно вода,одма ми се гади(а немам повратено ниту еднаш). Јадев претежно здраво пред бременост, сега ми се гади од салати, зеленчук, месо и од интензивни вкусови. Само тесто ми бара душава и бљуткави вкусови ми пријаат. Пред да забременам некогаш и по недела-две не јадев тесто.
    Како друг човек сум.
    Сабајле сум најгладна, на ручек едвај имам апетит, навечер ич не ми се јаде. А пред бременост обратно, едвај доручкував а вечерата ми беше омилена.

На 1209, Alishan30, Sienna_MK и 2 други им се допаѓа ова.
  7. juice_

juice_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2021
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    990
    Да, ама не се појавува само во гестациски дијабет.
    Пример јас немам цело време, од толку крвни слики и контроли на урина, во месец ипол се провлекло, од еден плус на три. И тоа баш кога лежев доѓа и најмнигу пазев на храна, од паника. Затоа викам сама си направив :) И во извештајот од ендокринолог баш пишува како треба да се хранам. Обично се појавува при држење одредена диета. На интернет има доста информации, јас тогаш земав да читам, ама знаев дека ќе испаничам, и си ја слушав само докторката.

8. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    6.350
    Нека е жива и здрава, само убави моменти да споделувате.:hug:

На Mika.goka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    Овие два дена се преморувам на работа и осеќам болка кај папокот или околу него и ми поминува дури откако ќе се излежам едно убаво ама сепак и паниката работи да не е нешто лошо...

10. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    6.350
    Welcome to the club:), огранизмот комплетно се менува, сите не здрави работи ќе ти се јадат, јас на пример обожавав мусли да јадам а сега цела бременост ми се гади од нив, вода не ми беше вкусна до второ тромесечие, метален вкус во устата, после тоа само тесто ми се јадеше и фаст фуд, среќа не се навлеков на газирани сокови, кога почнаа киселините во трето тромесечие, престанав благо да јадам скроз, само на манџи сум, месо, спанаќ, ориз и салата и малку тонус леб:$
    Се надевам нема да има премногу осцилации кај тебе, но уживај да си јадеш од се’ што ти душа сака.:* :hug: :l:

На 1209, LunaGrey и Alishan30 им се допаѓа ова.
  11. popins

popins Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    253
    Jas denes jadev sendvic konecno posle 2 nedeli gadenje...i toa po pat kupen i izeden. Nekev da ja propustam prilikata. Bev na pregled za komisija i mi prodolzija uste 15 dena doma. Sakav da prasam nesto sto mi dojde cudno. Sega sum 8+2 a na ehoto pokaza 7+5 treba da se zagrizam?

12. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    1.783
    Не не се грижи воопшто.Можеби е покасна овулација,можеби и не е убаво измерено.Јас бев исто 4 дена поназад во 8ма во 10 бев 2 дена па на скринингот во 12 бев 3 дена понапред.Сеуште се развива малечко е немаш грижи

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.243
    Допаѓања:
    26.338
    Со првото ме сакав, јајца ич, само тестенини јадев,а предходно јадев нон стоп месо и јајца, тестенини ич. Со второво пак сабајле без јајце не сум, месо си сакам, јогурт лелее човек цистерна јогурт за мене.

На АнаМаријаД му/ѝ се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.284
    Допаѓања:
    111.708
    Со синко пазете што јадам ептен, до потресување, парче торта делев на 3 пати, сега знам и 2 парчиња да изедам, јадам тестенини, јадам бурек и сендвичи, се јадам и сум исто поправена како со него. Ми се гади од манџи едино, а сум човек што си сака манџа, лепче суво сум во стање да јадам со јогурт ама манџа да не видам. Е многу јадам овошје, парче ги правам јабуките, по 4 дневно ми се фаќаат ко ништо. Кафе не можам, едвај едно, ама топло чоколадо слатко, мммм...

15. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.243
    Допаѓања:
    26.338
    lanolin ми помогна мене највеќе кога почнав да ја дојам, рании бев, крв ужасс ама од тоа ми помогма, прво и ја мислев заебанција колку е мало хаха види сега мачкај со невен, пробај.. за потоа мислам дека ќе ти поможи само линолин. Мрежасти гаќи јас не носев пошо се праев лом со нив, буквално памперс редев, некако и ме стегаше убаво и слободно се движев.

16. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    Исто и јас цела се пореметив во јадењето од кога почна второво тромесечие поготово. Во благо да можам да се удавам,и јадење месо обавезно секој ден. А пред да останам трудна благо еднаш на 2-3месеци дали ке каснев по некој ред од чоколадо,торта па ич.
    Сеа сум грабнала палачинки две порции од Флафи со киндер буено преливи со триста чуда,и не ми се стужува таман ми е :D
    Ама јас си јадам и манџи и се,нема нешто да ми се гади вака до сеа од некоја храна :D
    Слаба сум сеа за сеа 57кг сум а со 52почнав.

На Bubish26 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Алек***

Алек*** Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.123
    Допаѓања:
    2.527
    Ne prakaat veke na mail. Rezultati se podigaat posle 13h. Sega koga ispituvav hormoni taka mi kazaa.

18. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    Ги земав од кај општиот матичен на мој термин ги ставаат може било кое медицинско лице што има пристап до него да ги отвори,среќа може така,да не се акам до државна пак.

На Алек*** му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.243
    Допаѓања:
    26.338
    Мене киселини ми праат манџите и претежно ориз јадам и компири со мевце. Шопска бооо сега кога едвај арен патлиџан ќе се најде хахах и потоа одма повраќам од патлиџанот ама душава ми бара тоа. Недела дена ќе одам кај мајка ми, цел список имам што сакам од нејзини јадења ама верубам дека ќе ме убијат киселини.. иначе не ми се гади од ништо, никакви миризби.

На АнаМаријаД му/ѝ се допаѓа ова.
  20. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    Мене сеа за сеа ништо не ми праи киселини. Навечер некад ретко ме фаќаат ама сами од себе си проагаат. Додека е така да си каснам што можам. :D
    Мене ми се гади од мирис на кромид коа се сече а вака од храна од јадење да имам одбивност не.