Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.408
    Денес бев неколку пати по голема нужда. Вечерва наеднаш ме фати пролив(facepalm), се исцедив во веце, а капак на се и се истурив од повраќање.
    Дали од бебево, дали некој стомачен вирус донеле децава:(.

2. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    Женски а што значат еритроцити во урина ако се покачени? Од 0-2 се нормални кај мене 3-4 е пишано.

3. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.787
    Допаѓања:
    21.527
    Може има врска ама не по дифолт.

На juice_ му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    И јас така мислев, де бе викам мало бебе рани ќе ми прави ама да, ми прави, лом сум, урлам кога го дојам...

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.041
    Допаѓања:
    8.525
    Dodeka sekerot vo krvta e normalen i nema vo urina seker,keton so eden plus moze da bilo od pomal vnes na hrana i tecnosti. Tetka mi e lekar i mi se javi da mi objasni da ne se grizam. Taka da eve i vam da vi kazam :)

На elenaklasik, Giovanna, sweet.woman и 5 други им се допаѓа ова.
  6. juice_

juice_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2021
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    990
    Јас не сум имала шеќер во урина до сега на ниту една анализа на урина, така да ете затоа докторката ми рече дека е од помал внес на храна.
    Фала за инфо.
    Иначе и она ми објаснуваше, ама оди па запамти се. :)

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.243
    Допаѓања:
    26.339
    Исто, плачев првите дена, плус јас пупки немам и додека ги извлече тоа беше пекол, со пумпата кога се измолзував вриштев, после си ја научи цаката и немаше проблем.

8. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Моите вовлечени се, ги истрга некако и плус со пумпа јас ги извлекувам ама премногу ме боли кога цица, иако бебуш е веќе 2 недели.

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.284
    Допаѓања:
    111.708
    Или па се спремаш... Ако имаш грчеви во стомакот е вирус, ако не се спрема телото... Кај некои така почнува сѐ. Се надевам не е вирус од една страна, а од друга па знам дека би сакала Тозо да се прибере прво...

Јас мрежести гаки не планирам да носам, што ќе ми се кога треба да ми биде на изволте во секое време за на визита... Башка за мое добро е да зарасне побрзо раната, дали царски дали епизитомија. Се издржува пар дена, не е страшно. Башка ќе лежиш 5 дена сакал нејќе, е после гаки ќе си облечеш и нормални влошки, не мрежести.

Стигна и последното парче облека за бебе, скафандерче, вечерва ќе го исперам утре ќе се исуши и после ќе спакувам се во торбица што ќе ја донесе маж кога ќе не зима. Уште не сум одлучила што да носам на искачање од болница, земав едно фустанче ама ми е мисла некако да не личам ко у шатор бе... Ко ќе ми текне за синко каква бев никаква на зимање... ужас, у свилена кошула и тренерки труднички :worried: Му реков на маж ми земи ми нешто за искачање и зел чоекот, што му дошло прво, тиха језа. За бебе имав земено шпикозни многу убави со капче, чорапчиња, сѐ, нив им изгледало некако едноставно и мало (за прематурче) и зеле купиле ново 62ка (facepalm) а моето беше 56ка, за бебе од 45цм, не знам оти сите мислат дека ако е бебе треба да плива во алиштата што ќе ги носи, да му виси, да се износело, е арно де ќе се износи секако, не мора сега да биде ко кловн во 6 броја поголемо. И уште не можам да ја преболам ружната ташна за пелени, брррр... Затоа сега од пред 3 недели сум испрана, еве ќе се спакувам комплет кај и да е, за прво време работите се спремни, после ќе видиме. Вчера многу се напнав, цела среќна покажувам што сум нарачала, лампиони и куќички со нивните имиња, ми искоментираа На нероден петко... Ко бебево за Велигден да ќе дојде, не за Нова година, не знам оти така... Башка немало да знае ништо, не му требало, оно може не знае, ама за мене ова е прв празничен период со нив двајца, дали дошол пред Нова година или после Божиќ не ми е важно, важно го очекувам во најубавиот период од годината да дојде и за мене тоа е доволно и повеќе од тоа. Се ежам од муабетот На нероден Петко!

Си поплакав, сега ми почна божиќниот филм па со какао и колачиња пред тв да го гледам. Убава ноќ лепотици!

На elenaklasik, Bubish26, Ano и 12 други им се допаѓа ова.
  10. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    Задоволни сте од перниците за трудници од Сомниа така?
    @Iris-1234 мислам ти имаше,ако не се лажам,друга незнам која,пишете,зошто сакам да нарачувам.

На Sienna_MK и Iris-1234 им се допаѓа ова.
  11. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Здраво девојки на секоја крвна слика и урина ми излегува дека имам протеини правам урина култура нема ништо, вода пијам премногу се осеќам прежедна а шеќерот ми 4.4 не знам што да правам. Денес ги зедов резултати од приска и се со низок ризик така кажа докторот и ми рече да направам другиот тест малку ми направи немир, демек имал пациентка од 26 години исто со таков резултат па после детето се родило со болеста па се тужеле,па затоа им викал да прават сите. За првото не правев дури сега малку се смирив одкако прочитав одговори и мислења и мислам дека се е перење пари

12. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.974
    Допаѓања:
    18.888
    Точно. Затоа ако се два или повеќе + треба да се види и таа опција.
    Задоволна сум, топ се покажа.

На Bella_Stella и АнаМаријаД им се допаѓа ова.
  13. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    Немој не ми се нервирај срцка па што им кажуваш кога ѓи знаеш какви се...

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Од каде нарача скафандерче?

15. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Со лесно јас поминав пред 3 недели дехидрирав и колабирав во болница дури се онесвестив пиј повеќе течности

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.284
    Допаѓања:
    111.708
    Оној во Плодност докторот, тој ти кажа? Кој и да е, не се фер што така потресуваат недолжни жени за процент. При низок ризик на приска тера Нифти или друг пренатален да правиш од 600е, безобразни едни.
    Од Мапет кидс, преубав мекан и лесен, не е како овие дебелите тешки, мекичко е таков како шпихозна.

На Belabelinakinder и Lina-Detelina им се допаѓа ова.
  17. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    рикам :rofl::rofl::rofl:

18. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Јас да, премногу сум задоволна. Ми се сплеска само кај главата, надоле секаде е иста. Под главата секако ставав уште една перница од сам почеток бидејќи секако ми беше ниска таа перница:)
    Се преродив од кога ја купив, ден пред царски кога ме примија на болница не можев да се наместам да спијам никако без неа па така око не склопив, ете толку си ја сакав:inlove::D

На Freckles. и АнаМаријаД им се допаѓа ова.
  19. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.214

20. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    Јас веке се мачам неколку денови неможам да се наместам некако,и еве си нарачав и јас од Сомниа :inlove:
    Ако планира некоја да си нарача,имате попуст сега да знаете :D

На AniSk, Sienna_MK и Iris-1234 им се допаѓа ова.